VUB vinkulacia s debetnou kartou.. co to je?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
inflater
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

VUB vinkulacia s debetnou kartou.. co to je?

Príspevok od používateľa inflater »

Zdravim, bol som si dat zalozit Start konto u VUB (teda aj s potvrdenim ze navstevujem skolu, takze mesacne by som nemal platit nic) a na ucet cez pobocku som dal 40€ (hotovost). V internetbankingu som vsak videl 37€, tak som si dal "okamzity vypis uctu" poslat na email a tam zostatok ukazuje 40€.

Napokon mi prisla aj debetna karta, tak som sa rozhodol, ze si dam verifikovat PayPal, tak som zadal vsetko co je potrebne (karta je Visa Classic, embosovana) mno a strhlo to 2.5€ namiesto 1.5€. Ak si dam v internetbankingu detail uctu, vidim tam 34.5€ a v "okamzitom vypise uctu" zas 40€. Na druhu stranu, v kolonke "Vinkulovaná/rezervovaná suma" v Detaile uctu je napisane 2.5€. Tak teraz cakam, dokedy dostanem na vypis uctu paypal heslo.

Teda "vyuzitelny zostatok" je 34.5€, a "uctovny zostatok" je 40€.

Kedze sa takymto "bankovym" veciam zatial absolutne nerozumiem, mohol by mi niekto blizsie povedat co to je ta vinkulovana suma a preco to uvadzalo 37€ namiesto 40€ ? Nemalo by to byt jednoducho 40-1.5 €?

Dakujem za odpoved... som akysi z toho pomyleny.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Nebude tam nejaký minimálny zostatok, ktorý nemôžeš využiť? Ja keď som prvý krát (SLSP) vložil na účet 10 eur, tak disponibilný zostatok som mal iba 5. Ďalších 5 ostalo zablokovaných. Nie je niečo také aj u VUB?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

DjBass napísal:Nebude tam nejaký minimálny zostatok, ktorý nemôžeš využiť? Ja keď som prvý krát (SLSP) vložil na účet 10 eur, tak disponibilný zostatok som mal iba 5. Ďalších 5 ostalo zablokovaných. Nie je niečo také aj u VUB?
ano, presne o toto sa jedna
ten rozdiel je: uctovny zostatok - disponibilny zostatok, s touto sumou nemozes nakladat
inflater
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa inflater »

Tak som napisal VUB ohladom toho... Nechapem ale preco zadanie kreditky do paypalu strhlo prave 2.5€ (Paypal pise 1.5 $) a tie sa prave umiestnili do "rezervovana/vinkulovana suma (po pouziti platobnej karty"; ci ta transakcia bude potvrdena alebo treba snad nejake limity zvysit (ak si dam na Visu classic detaily o limitoch, vypise 500€)

//autoeditácia príspevku ( 18 Sep 2009, 14:01 )
Tak mi bolo vysvetlene ze ten 3€ sa odocita z "pouzitelneho" zostatku, len co mi pride divne; citujem "ktore vzniknu v suvislosti s vyuzivanim Vasho uctu, ak by ste uz nemali dostatok volnych prostriedkov na ich zuctovanie."

Co prosim? Vsak som im doniesol papier o navsteve strednej skoly, co zas za peniaze este chcu od studenta pytat?!
Tak som im znova napisal e-mail.

//autoeditácia príspevku ( 18 Sep 2009, 17:18 )
V kocke: Tak sa ospravedlnuju, ze suma minimalneho ZOSTATKU v ich cenniku nie je (t.j. 3€), aj ked minimalneho VKLADU je (0 eur). A druha stvrtina emailu bola vyhovorka na pracovnika pobocky - ten nam pri registracii o troch eurach nepovedal, ze sa (prakticky) z uctu budu ODPOCITAVAT, len oznamil ze sa jedna o "minimalny zostatok".

Tak reku, srat na 3€, dufam ale ze ten paypal to zobere. (To este nepoukazujem na fakt, ze si to nezobralo 1.5€, ale 2.5€.) Cize celkovo som len tak zahodil 4 euro za jakbysmet "poplatky banke", aj ked je vsetko krasne precizne v cenniku start konta vynulovane ci vznesene zapisane "zdarma". A samozrejme na vylepsenie situacie v emaili spomenuli viacero vyhod :lol: Ale tak ked uz k tomu uctu vydali tu debetnu embosovanu VISU zdarma, tak maju u mna to plus; len aby to este fakcilo. Ale vysledok si na seba nenecha dlho cakat. :)

Case closed.

//autoeditácia príspevku ( 19 Sep 2009, 17:02 )
Potvrdene, paypal kod prisiel, ale musel som ho hladat v sekcii internetbankingu "pohyby platobnou kartou" kedze v pohybe na ucte nebol, ale fungovalo to. Co uz bude s tou vinkulovanou sumou neviem... ale mali by sa odcitat z uctovneho zostatku 1.5€.
luculiiik
Light Star
Light Star

Re: VUB vinkulacia s debetnou kartou.. co to je?

Príspevok od používateľa luculiiik »

Ja už dlhší čas nad tým rozmýšľam. Banka môže študentovi vinkulovať určitý (väčší) objem peňazí? A prečo?
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

pretze to nie je zakonom zakazane....ale uz je v citani novy zakon o poskytovani bankovych sluzieb takze im klepnu mozno po prstoch
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

Peter_Retep napísal:pretze to nie je zakonom zakazane....ale uz je v citani novy zakon o poskytovani bankovych sluzieb takze im klepnu mozno po prstoch
Noo, tak ja som im napísala, aby mi vysvetlili podrobnejšie, o čo sa jedná a oni mi potom vinkulovanú sumu vynulovali, odrátali ju od účtovného zostatku a použiteľný zostal tak ako bol. :)
Napísať odpoveď