VW passat sedan 2008 2.0 benzín vs. nafta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

ja som mal doteraz tiež len benzíny, preto som zvažoval tento objem (2.0) čo je ešte prijatelné, viem že majú aj 3,6 V6 benzín ale tak to by bola už na mna veľká spotreba a to by už naozaj nikto nekúpil:(
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Cesar »

t0m4s3 napísal:Na diesel nepotrebujes extra tuhu zimu. Tu v Brne uz kolega isiel jedno rano domov pesi, pretoze mu uplne zamrzla nafta v nadrzi (Omega) a ze by prave tu boli nejake extra tuhe zimy ...
Keď je veľká zima (-20 stupňov a tak) je možnosť si kúpiť do nafty prídavok, čím sa tomu dá predísť ani to nie je drahé.

Ešte že na nemrznúcu kvapalinu do chladiča nezabudol... alebo áno? :D
mito85
Star
Star

zabudol som na dôležitú vec: manuál alebo automat?
pri automate je väčšia pohoda ale má väčšiu spotrebu (asi o liter tak nejako)
manuál je lepší pôžitok z jazdy a menšia spotreba. tak čo preferujete vy? ako je to na SR, či pri takýchto značkách ľudia volia to alebo ono?

a teraz čisto hypotetická otázka: kamoš si chce tiež kúpiť nové auto ale zo zahraničia a pýtal sa ma že či bude platiť nejaké DPH? (som mu povedal že neviem opýtam sa :)
ako viem že bude platiť clo kedže to chce z 3. krajiny , nie z EU, potom asi nejakých 3000,- do nejakého šrotového fondu či čo to je (existuje také volačo ešte a koľko sa platí?) ale s tým DPH neviem! a keby aj tak sa to platí komu - slovensku alebo tej tretej krajine? a ak tretej krajine, tak sa to DPH potom nevracia? (ako ked robíte v amerike, platíte federálne a celoštátne dane a jedny vám potom vrátia) či pri tomto to neplatí? neviem tak píšte aby som bol múdrejší diki
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Manuál alebo nie to je tiež tak ako benzín-nafta, niekomu vyhovuje x niekomu y.

Musíš to vedieť ty, aké by si mal radšej. Automat je určtie veľmi pohodlný, je tam o niečo vyššia spotreba.

Benzín s automatom by som nekúpil, tam by bola pekná spotreba, keď to bude diesel tak by sa to aj dalo, veď aj tak tam bude ešte nižšia spotreba ako s benzínovým a mech. prevodovkou (o automate ani nehovorím).
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

neviem co mate seci s tym, ze automat je pohodlny :D raz som sedel v aute s automatom na mieste vodica a nemal som si kam dat nohu :D ta neuveritelne velka brzda :D to je taky problem sem tam slapnut na spojku a tu packu po pravej ruke prehodit o par cm?:D
mito85
Star
Star

ako neviem v akom aute si sedel ale čo som šoféroval len obyčajnú Kiu Sorento tak tam bola normálna brzda, akurát že si je treba zvyknúť na systém jazdy! a pohodlnejšie je to v meste, ked si vezmeš koľko krát urobíš pohyb jednotka dvojka neutrál ráno v špičke:)

ale súhlasím s tebou ja mám radšej manuál a aj teraz si radšej zoberiem manuál, aj kvôli spotrebe (pri benzíne!) a aj kvôli pôžitku z jazdy:)
ale samozrejme keby som mal Lexus (s 8 stupňovou prevodoukou!) alebo Audi A8, S merceens tak neváham a beriem automat!!!
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mito85 napísal:ako neviem v akom aute si sedel ale čo som šoféroval len obyčajnú Kiu Sorento tak tam bola normálna brzda, akurát že si je treba zvyknúť na systém jazdy! a pohodlnejšie je to v meste, ked si vezmeš koľko krát urobíš pohyb jednotka dvojka neutrál ráno v špi*ke:)

ale súhlasím s tebou ja mám radšej manuál a aj teraz si radšej zoberiem manuál, aj kvôli spotrebe (pri benzíne!) a aj kvôli pôžitku z jazdy:)
ale samozrejme keby som mal Lexus (s 8 stupňovou prevodoukou!) alebo Audi A8, S merceens tak neváham a beriem automat!!!
moje doporucenie je chod do benzinu ja nezmenim nazor som zastanca benzinu hehe a k tomu automatu no ja by som chcel jedine manual auto uz len z toho dovodu ze v automate by som sa sakra nudil :D sak radenie je srandaaaaaaaaaaaa a ta spotreba k tomu a este nehladim na to ked sa ti pokaka automatika to bude oprava 8)
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Keby som si musel zobrať automat, tak jedine s možnosťou manuálneho radenia páčkami pod volantom :smt047
//brm Malo, ale aj dalsie auto bude rozhodne manual :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mateq.. len tak informatívne.. koľko km si už zrobil v aute s automatom? :)

//Tiež som zástanca manuálov, ale musím sa priznať, že s automatmi ešte nemám žiadnu skúsenosť, no všetci známi, ktorí nadávali na automat a aspoň raz si ho vyskúšali, tak ho vychvaľovali.. ;) (na spotrebu nebrali ohľad). Preto sa žiaľ aj ja bojím, že až raz skúsim automat, že nebudem chcieť iné auto a preto nehádžem podobné hlášky, že nikdy automat a ak tak..... ;)
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

resp pridam sa, kolko v modernom automate?:)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Jasne, to vsetci nadavaju, ze automat je bejkovina, ale lahko by si zvykli, staci skusit tie aktualne :) Ja osobne som tiez zastanca manualu, ale dost zalezi aj na akom aute. Automat mi nikdy nebol proti srsti (teda ano, dokial som neskusal DSG a Steptronic :)).
To s tou spotrebou uz nie je take zle ako dakedy, to je to najmenej coho sa bat.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

dodam, ze spotreba modernych automatov (dsg, nove ZF modely v bmw, lexusove 8 stupnove, MB 7stupnovy) je mensia ako v manuale pri viac ako 95 percent vodicoch.
mito85
Star
Star

tak toto by ma zaújmalo: konkrétne DSG pri VW, lebo nebudeme sa tu baviť o luxese a takých ale koľko by malo spotrebu ten 2.0 FSI (200 k) pri automate?
lebo pri manuáli má cca kombinovanú okolo 8 litrov, a pri automate bude mať podla teba koľko?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

mito85 napísal:tak toto by ma zaújmalo: konkrétne DSG pri VW, lebo nebudeme sa tu baviť o luxese a takých ale koľko by malo spotrebu ten 2.0 FSI (200 k) pri automate?
lebo pri manuáli má cca kombinovanú okolo 8 litrov, a pri automate bude mať podla teba koľko?
podla mna 9.5 cca :)
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

tak podla mna do 9l ale neviem ci ej to az tak podstatne.. ci ti na 100 km spapa 320sk(8l-manual) alebo 400sk(9l-automat) ked si mozes dovolit auto za skoro milion
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

kdeze, aj s manualom, aj s automatom bude ~9l, imho 8l sa na tom dosiahnut moc neda, alebo to musi byt kombinovana mimo mesta a mimo mesta :D
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

su ludia, co na golfe V gti jazdia za 7 dlhodobo (poznam), a poznam cloveka, co s nim jazdi za 15 (dlhodobo).
moj pripad hovoril k tomu, ked clovek z manualu presadne do rovnakeho auta s modernym automatom a bude sa drzat svojej rychlosti/sily rozbehov, tak bude mat pravdepodobne o pollitra az liter mensiu spotrebu.
Automat ale zvadza k ovela silnejsej faze 15-40 km/h (odskusane, je to hodne mimovolne), teda spotreba je vacsinou vacsia, aj ked to clovek nechce.
Napísať odpoveď