VW Touran 2.0 Tdi DSG - názory, skúsenosti.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Dale88
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

VW Touran 2.0 Tdi DSG - názory, skúsenosti.

Príspevok od používateľa Dale88 »

Zdravím Vás! V dohľadnej dobe plánujem zakúpiť daný model VW Touran 2.0 tdi DSG a rád by som si vypočul vaše názory, skúsenosti so spomínaným autom a motorizáciou. Všimol som si, že sa v danej oblasti vyzná pár užívateľov, tak len uvítam každú informáciu na vyše. Čo sa týka vyberú auta (MPV) bol odôvodnený hlavne kvôli tomu, že máme v rodinne psa (veľkého) a bola by škoda hocijakého kombíku, keďže sú väčšinou vzadu obložené tapacírom. Som pevne rozhodnutý pre túto značku a model. Čo sa týka motora min. 2.0 TDI 140ps, robia sa však 100kw a 103kw, 8v a 16v. Údajne jeden z nich je značne poruchový - odchádza hlava a blok motora. Chcel by som však vedieť ak niekto prišiel do kontaktu s 2.0 TDI 170ps, či tam neodchádza turbo a je to kvalitný motor, odhadujem, že je to totožný čo je aj v octavii RS a passate. K výberu prevodovky DSG, čítal som o nej veľa a z 90% počujem na ňu len chválu. Priklonil som sa k pohodliu, keďže sa bude s autom jazdiť nemalo km. Máme v rodine tiptronic (A6) predsa už to je o niečom inom tie dnešné prevodovky a DSG je ešte o krok ďalej. Rozhodujem sa medzi ročníkom 2006 alebo 2007 (po facelifte i keď tu je asi zmenená len predná a zadná optika svetiel a je to vec vkusu, či sa mýlim a je tam toho viac?) a teda medzi spomínanou motorizáciou 2.0TDI 140ps (teda 100kw/103kw ktorá bude spoľahlivá) alebo 2.0TDI 170ps i keď pri tomto silnejšom motore som sa nedočítal spotrebu. Tak hádam som Vám priblížil moju predstavu, ak bude treba doplním dodatočné informácie. Teším sa na Vaše postrehy a rady, rád si nechám od Vás poradiť! Doposiaľ mám len dobré skúsenosti s týmto fórumom :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: VW Touran 2.0 Tdi DSG - názory, skúsenosti.

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

takze v skratke: mozem sa vyjadrit akurat k motorizacii, ktoru trosku poznam, ale bohuzial, priamo v tourane som tu cest este nemal... prve 2,0tdi pumpa-dyza boli najporuchovejsie tdicka od volkswagenu, v touranoch su to tie 100 a dve 103kw verzie, to ti povie aj kazdy mechanik... commonrailove verzie sa zacali montovat az po FL, u nas v meste na tom lietaju taxiky, maju nalietane cez 250 000 a zatial bez vymeny turba a bez akychkolvek zavaznejsich oprav, ani ini majitelia na ne nemaju staznosti a osobne by som ani nad nicim inym neuvazoval - ak TDi od VW, tak 2,0 CR... prevodovka to iste, mal som tu cest ju vyskusat v predFL O2 2,0tdi cr a bol som vylozene spokojny... pri obdobnych slabsich motoroch som nic lepsie zatial nevidel... je rychla, pohodlna a pruzna...

// tu mas jeden z mnohych clankov o 103kw verzii http://www.autorecenzie.sk/reviews.asp?ar=6584
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

170PS - spotreba kombinovaná 6,5L v meste 8L (+/-), podla toho, ako s tým jazdíš. Hlavne nekupuj PD (od pumpy-dýzy, preč!), ale CR. PD je hlučne, nekultivované a samozrejme kazové, vyššia údržba. 140PS a 170PS sú rovnaké, akurát je rozdiel v nastaveniach RJ a pri PD verzii ma 170PS piezo vstreky.

2.0 TDI sa vyrábali vo verzii PD od 05 do 07 (ale 170PS PD sa dávali do O2 RS, kým ich tiež nenahradili CR), potom ich nahradili CR. Takže vezmi jedine CR s rv od 08.

DSG jednoznačne, je to parádny koncernový automat. Vie to rýchlo a jemno radiť, čo si hneď oblúbiš. Najmä, ak jazdíš mesto, ale aj mimo. Dôležité je dodržiavať servis, výmena filtra a oleja atď.

Turbo neodchádza, ako teplé rožky, ak s tým jazdíš, ako človek. Tj. za studena nenakladať a hlavne dochladzovať turbo.
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666: Tak po jednej stránke si mi potvrdil čo som sa dočítal a po druhej mi zobral aj tu malú nádej, že jeden z nich nebude až tak problémový. Ale som rád, že s tou DSG nepokazím nič, naozaj tento kúsok sa im vydaril. Hmm čo sa týka tej motorizácie čo píšeš, tak CR sa nedával hneď po FL, čo viem, tak údajne až od 09r. Ale ak tým pádom taxikári v Tvojom meste majú hneď po FL dajme tomu 07 čo by mala byť ešte pumpa-dýza a nabehali toľko km je možné, že spravili vo VW určité opatrenia voči poruchovosti. Predsa púšťať naďalej von z koncernu také autá by neprinieslo žiadne pozitívne výsledky. Ale to je len moja dedukcia :roll:

Clean_Up: Ten 170ps motor nie je až tak o veľa žrút. Zhruba o 0,5l viacej zožerie, ale živší o 1,2s. Uvidím čo sa vyskytne v ponuke. Mali sme v rodine passat 1.9 Tdi (130ps, PD) a mne ten motor po stránke kultivovanosti vôbec nevadil a kazový tiež nebol. Asi pri 2.0Tdi príliš veľa špekulovali až to dovrzali. Ak teda aj od 08 už boli CR, tak či onak bohužiaľ tam sú už iné sumy a k nim sa môj rozpočet nepribližuje. Predsa rezerva na poplatky/prihlásenie/poistka/zabezpečenie. Maximálne 07 ročník je reálny, napadá ma ešte jedna možnosť a to kúpiť tú 1.9Tdi (105ps) a dať si upraviť riadiacu jednotku na 138ps. i keď neverím, že to bude tak isto živé, ako sériová motorizácia :?

Ďakujem chalani, za Vaše príspevky, pomohli mi v informáciach! Uvítam ak Vás ešte dodatočne niečo napadne prípadne budete reagovať na tento príspevok.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

2.0 TDI PD sú aj 140 aj 170, také všelijaké. Ako nieje podmienka, že sa ti musí určite dodrbať, ale je väčšia pravdepodobnosť, lebo sú kazové (zvlášť tá 170 v eReSách sa kazila dosť) a potom ich nahradzovali za CR. Radšej hladaj CR, aj keď s menším výkonom, ako nejaké PD delo. Alebo nejaký CT dať spraviť na tú 105 verziu. Aký máš max. rozpočet len čisto na kúpu auta?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aplikovanie konkretnej motorizacie si uz dohladaj, ja len viem, ze CR je od 2007... nasi taxikari to maju v oktavkach, kde su CR zarucnene...
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Môj rozpočet je max. 12 000eur. na auto.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... a si pre tento model rozhodnuty pevne alebo skusime najst este ine vany?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Touran s DSG v nejakej lepšej výbave so slušným počtom km, do 12 tis. €, ak ideš nejaký hladať, tak to lahké nebude. Ak si hodíš tvoje požiadavky s cenou výbavou atď. napr. na autobazár.eu, tak nájde nejakých 10 kúskov s toho 8 majú viac, ako 160 tis. km a výbavou tiež neprekvitajú, stavom detto. Alebo už máš nejaký konkrétny vo výhlade? Ak áno, hoď sem link, že naň pozrieme. :)

Už mu tiež chcel navrhnúť nejaký iný van, ale tak: Som pevne rozhodnutý pre túto značku a model.
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ak poznáte dobrý VAN poraďte, ale myslím, že v tejto triede MPV nič lepšie nie je. Sharan/Alhambra (mali sme 1.9 Tdi) sú pre mňa už zbytočne veľké autá. Ford určite nechcem, detto Renault. Už mám 3- kandidátov tu na Slovensku, len čakám ešte na peniaze, nechcem zbytočne ťahať predajcov za nos kým nemám v ruke hotovosť.

Tu sú i keď dvaja z nich sú spomínané 2.0 tdi. s DSG + jeden 1.9 Tdi aj keď s manuálnou.
http://volkswagen-touran.autobazar.eu/2 ... 98989.html (nezdá sa mi však tá nízka cena, fotky nič moc - keď predávam,aspoň ho vyriadim, elektróny chýbajú)
http://volkswagen-touran.autobazar.eu/2 ... 04426.html (skvelá výbava aj keď starší model, ale spĺňa moje požiadavky na 90%)

Možno Vám prídem náročný, ale doposiaľ sa mi vždy podarilo kúpiť auto v mojej predstave a aj sa zmestiť do rozpočtu. Nemyslím, že som až tak mimo reality. Možno ten pravý šampión ešte len pribudne na autobazar.eu :wink:
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no, z hentych troch by som si asi nevybral, ani jeden model ma nicim nezaujal, plus beriem do uvahy aj motorizacie...

... a nieco rezane trochu do nejakeho polooffroadu by sa ti nepacilo?

// taketo nieco mam na mysli http://toyota-rav4.autobazar.eu/20-d-4d-id1371423.html
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak by som si mal nutne nejaký s tých troch, čo si postol vybrať, tak ten tretí. Celkom slušná výbava, aj stav, ani km nemá nejako vela (usudzujem z budíkov). Máš tam aj WIN-ko, tak ak chceš hoď si ho do ETKY a pozri komplet výbavu, čo len chceš. Na čipovanie pri CR pozor, tie motory sú náchylné na zmeny atď.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ten posledny urcite nie! Keby mal iny motor, tak mozno....

btw. nema xenon.
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

RATZINGER666: 4x4 by nemala u mňa optimálne využitie, skôr potrebujem auto na dlhšie trasy so slušným kufrom ala kombík, ale to som už spomínal prečo kombík nie. Určite aj 4x4 by mala inú spotrebu a čo sa týka toho auta, tak 2004 mám teraz, čiže by som si veľmi nepomohol. V danom modeli VW Touran, som prekvapený, že Ťa nič nezaujalo lebo ten 170ps ma slušnú výbavu keď nerátam kožu skoro fullka. Ale koľko ľudí toľko chutí.

Clean_Up: Ak bude ešte aktuálny budúci týždeň a nepribudne nič lepšie pôjdem sa možno naň pozrieť. Kde by som si mohol online pozrieť VINko, prosím Ťa?

adameeec: Čo sa týka toho motora, opodstatnený bol na základne vyššie uvedených informácií, že 2.0 Tdi sú poruchové a benzín nemá pre mňa význam (dlhé trasy). Očividne si to neprečítal úplne a tiež som spomenul, že mi tam chýbajú xenóny, predsa mi neraz zachránili plechy v nočných hodinách.. či už zver alebo neosvetlení chodci vedľa vozovky, ale aj veľa mnoho iného prečo sa v aute vždy oplatia. Ďakujem aj tak, že si sa pridal do témy.. predsa som čakal viac užívateľov, ale asi sa stotožňujú so spomenutými informáciami :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak máš čas a chce sa ti chodiť dívať na auta, tak sa môžeš ísť pozrieť aj na všetky tri. Za obhliadku nič nedáš a budeš vedieť, ako je na tom každé auto. Možno tá väčšia absencia sú tie xeny, ale tak nieje to žiadna tragédia. Inzerát vyzerá seriózne a je tam aj vela fotiek, keďže pri väčšine sú nejaké dve, tri.

Online WIN-ko si žial nepozrieš nikde. Musíš mať na to príslušný SW, takzvaný elektronický katalóg dielov (ETKA). V nej sa dá pozrieť auto do poslednej skrutky.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

tak troska pomimo...ide vam autobazar.eu??
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Clean_Up: Určite si vyhradím čas na to aby som obehal min. troch najhorúcejších kandidátov, tie xenóny sú u mňa dosť priorita, ale tak ak budú skutočné km a pôvodný lak a iné, tak sa môžu priority zmeniť. S tým VINkom si pomôžem inak teda cez VW.

Skolacik: Áno, funguje. Raz som mal podobný problém a pomohlo vymazať "cookies" v prehliadači.
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ak spomínaš ten lak, ak sa ti na ňom nebude niečo zdať, si budeš myslieť, že bola na nejakej časti robená nová lakovačka, tak si daj lak premerať a budeš vedieť aká je pravda. Ak sa do áut nejako moc nerozumieš, tak choď kupovať s nejakým automechanikom, skrátka človekom kto sa do toho vyzná. Alebo sa dohodni s predávajúcim, že chceš aby auto skontrolovali v tebou vybranom servise, potom podla toho čo ti o aute povedia sa rozhodneš či ho vezmeš, alebo nie.

Skôr by som ti odporúčal si pozháňať tu ETKU. Zíde sa ti aj do budúcnosti, či už na zisťovanie info a autách, alebo keby si chcel kúpiť nejaký diel do auta, tak si ho doma vyhladáš opíšeš si katalógové číslo a prídeš do VW nadiktuješ im ho a oni ti objednajú diel, bez toho aby ti ho tam on musel hladať, alebo ťa presviedčať o tom, že sa nepredáva a pod.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Dale88 napísal:adameeec: Čo sa týka toho motora, opodstatnený bol na základne vyššie uvedených informácií, že 2.0 Tdi sú poruchové a benzín nemá pre mňa význam (dlhé trasy). Očividne si to neprečítal úplne a tiež som spomenul, že mi tam chýbajú xenóny, predsa mi neraz zachránili plechy v nočných hodinách.. či už zver alebo neosvetlení chodci vedľa vozovky, ale aj veľa mnoho iného prečo sa v aute vždy oplatia. Ďakujem aj tak, že si sa pridal do témy.. predsa som čakal viac užívateľov, ale asi sa stotožňujú so spomenutými informáciami :)
ale ano, cital som to :) len mi nepride ako dobre riesenie davat do relativne moderneho auta nieco ako 1,9 TDi 77kw.
Dale88
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Zdravím Vás, už prešla dáka ta doba, ale nebol dáko čas si v kľude sadnúť. Tak konečne som šťastným majiteľom VW Touran, predsa som si kúpil 2.0 Tdi (140ps) + DSG, ročník sa mi podaril 2007 s veľmi slušnou výbavou. Pôvod je z rakúska, km- skutočné, overené podľa servisnej knižky nie len od predajcu ale aj priamo vo VW-serveri. Má pár chybičiek krásy, ale to je malá daň za to, že si nekupujem auto priamo zo show-roomu. Čo sa týka tej ETKY, podarilo sa mi ju zohnať, cez ňu som si najprv naštudoval výbavu, výrobný dátum, typ motora a podobne. Škoda, že v tej ETKE nie sú zahrnuté aspoň km. pri poslednej servisnej prehliadke, ale tak pomohol som si inak. Čo sa týka hlavy motora, bohužiaľ aj tento kúsok mal s ňou problém, ale VW robil zvolávačku a vymenili ju za kvalitnejšiu. Už som nabehal cez 2000km. a neubudlo mi z chladiacej kvapaliny ani deci. Tak snáď bude poslúchať naďalej :oops: Nechcel som nechať túto tému bez záveru/výsledku. Ešte raz Vám chcem pekne poďakovať, za Vaše názory a postrehy, určite mi pomohli pri kúpe. Rád pomôžem ak by mal niekto záujem o podobný model, predsa som toho o ňom naštudoval až až aby som vedel čomu sa vyvarovať.
Napísať odpoveď