vyživne na dieta
Re: vyživne na dieta
tak, tak, to ze matka mala v minulosti nejake problemy s drogami nema v aktualnej situacii velku vahu, musel by on dokazat ze to ma negativny presah do sucasnosti. Aj to ze je je vraj "agresivna" nema bez jasnych dokazov ziadnu vypovednu hodnotu. Chlap by mal predtym ked ho niekde strci trosku porozmyslat co vlastne robi a hlavne s kym..
môj zlatyheker napísal:Japaja ty tu pises take sracky, snad este vacsie ako ked pises o aute. Pises tu o veciach o ktorych si pocul asi len niekde v televizii alebo ja neviem. Tvojich 120 eur nemalo nic spolocne s 1800 v cistom v dnesnej dobe.
Dodatok k platu je co, to je daky novy pravny termin z praxe? Alebo len vymyslej v tvojej hlave?! Dokaze, ze ma vysoke prijmy? Asi si chcel napisat, ze vysoke vydavky. Sud nezaujima ci jedava den co den steaky na veceru a panenku na obed. Sud zaujimaju veci, ktore su na papieri, nieco ako listinne dokazy podla paragrafu v Trestnom zakone - to nie su reci aka je nakladna hypoteka, ale je to oficialny papier z banky o vyske splatok hypoteky alebo vypis z bankoveho uctu, vypis z katastra nehnutelnosti, vypis z Centralneho registra zaloznych prav a tak dalej. Sud si dokaze doziadat potrebne udaje, napriklad o mzde, udaje zo Socialnej poistovne, lekarske spravy, hocico by bolo potrebne. Dokazovanie, ze matka je agresivna a bola narkomanka je nieco co nestoji len na slove, ale musi to byt podlozene napriklad lekarskymi spravami, aktualnymi krvnymi testami na drogy, lekarskymi posudkami ci posudkami z psychologie/psychiatrie. Toto nie je film, ze si len tak povies, ze obvinim matku aka je neschopna starat sa o dieta, nema prijem, byvanie a tak jej sud odoberie dieta. Neodoberie, takmer vzdy ho sud prideli matke.
čiže to zhrniem: tvoje ko*ot spravanie a podpichovačne reakcie si nechaj pre niekoho ineho
no a ked matkam pri rozvode prejde že manžel je agresor a navymyšľa si na sude ako je dana žena doma tyrana pričom žiadnej pravdy ? treba si uvedomiť že sud-nesud povieš hocičo preto aby si vyhral a zahraš to pre sebagogo956 napísal:tak, tak, to ze matka mala v minulosti nejake problemy s drogami nema v aktualnej situacii velku vahu, musel by on dokazat ze to ma negativny presah do sucasnosti. Aj to ze je je vraj "agresivna" nema bez jasnych dokazov ziadnu vypovednu hodnotu. Chlap by mal predtym ked ho niekde strci trosku porozmyslat co vlastne robi a hlavne s kym..
Také slovenské ...japaja napísal:samozrejme by si musel niekoho bezprostredne poznať kto to vie spraviť
Čo tak byť čestný a platiť adekvátne? Alebo ešte lepšie, trochu porozmýšlať predtým ako ho niekam strčím ..
DEVZYO1G napísal:
Také slovenské ...
Čo tak byť čestný a platiť adekvátne? Alebo ešte lepšie, trochu porozmýšlať predtým ako ho niekam strčím ..
ano ale ide to robiť v zaujem dieťaťa a v zaujme dieťaťa a spravnej veci pochybujem že prejde legalnou a čistou a čestnou cestou , proste niekedy musiš zrobiť "podfuk" alebo potom bude nariekať ake sudnictvo je zle len kvôli tomu aby si on podržal čistý štít
vôbec prečo vnímaš tak aby mal platiť ? nech urobi maximum preto aby to dieťa ziskal on
Väčšina z Vás tu píše hlúposti... 300 a viac € za dieťa na strednej áno ? Takže ak by mal 3 deti, tak bude matke platiť 1000 mesačne ?
Totálna hlúposť...
NHISPVM napísal:Väčšina z Vás tu píše hlúposti... 300 a viac € za dieťa na strednej áno ? Takže ak by mal 3 deti, tak bude matke platiť 1000 mesačne ?Totálna hlúposť...
nie, tak sa to totiž neráta [emoji28]
japaja - Sam pises, ze podstata sudu je o dokazovani. Tu si protirecis, pretoze si pisal ako ju ma opisat ako narkomanku, ako nie je schopna sa starat o dieta a neviem co dalsie si tam popisal. Uviedol som, ze to treba vediet dokazat a ze nestaci len tak niekoho obnivit. Pisal si o "dodatku k platu" co je pre mna a aj inych termin neznamy. Ak chces pisat zrozumitelne, tak sa to vola bud "dodatok k pracovnej zmluve" alebo" dohoda o zmene pracovnej zmluvy". Dalsia vec pre opravu, aby si bol v obraze, tak plat dostavaju zamestnanci statu zvacsa podla tarifneho odmenovania nariadenim vlady a opatrenim vlady, napriklad zamestnanci Hasicskeho a zachranneho zboru, Horskej zachrannej sluzby, prispevkovych organizacii, zamestanci skolstva, uradov (obecne, mestske, krajske) a tak podobne. Mzda je odmena sa vykonanu pracu pre zamestnavatela (v sukromnom sektore).
Vratim sa este k sudu a tomu co pises o tom, ze si matka navymysla ako je tyrana, aky to ma zly vplyv na dieta a nieco take co si tam pisal.. Navymyslat si to moze, ale v demokratickom state plati prezumpcia neviny. Mas ju ukotvenu v Charte zakladnych prav Europskej unie, v pripade trestnych cinov aj v Ustave SR. Sud berie dokazy, nie nepodlozene reci, pozri si radsej Civilny sporovy poriadok. V tomto pripade som si isty, ze by bol nariadeny znalecky posudok, ktory by dokazal vplyv matky na dieta. Na sude tiez nie su pripeceni, ze 3 roky po sebe zarabal 1800 eur v cistom, zrazu mu dosla ziadost na sud a jeho mzda z nicoho nic klesla na 600 eur.
Vyzivne a jeho vypocet je zlozitejsi proces a je na rozhodnuti sudu, ktore dokazy zvazi a ktore nie. Vyzivne sa riadi Zakonom o rodine, tam je v zakone venovana cela cast vyzivnemu a ak by si si ten zakon precital, tak by si sa docital napriklad to, ze vyzivovaciu povinnost maju obaja rodicia podla moznosti a pomerov, ze vyzivne ma prednost pred ostatnymi vydavkami rodica, ze sud berie do uvahy len nevyhnutne preukazatelne vydavky (to mas napriklad hypoteku a potrebne ucty + platby na byvanie, stravu a cestovanie). Docital by si sa aj to, ze ak to majetkove pomery rodicia dovolia, tak sud moze urcit prispievanie na setriaci ucet dietata.
Mozes tu pisat ci si si presiel rozvodom alebo niecim inym, len ako som uz napisal, pises tu sracky. A za tym si stojim! Splietas tu dve na tri, nesystematicky a nezmyselne.
NHISPVM - Bud konkretnejsie kto tu pise podla teba hluposti.
Vratim sa este k sudu a tomu co pises o tom, ze si matka navymysla ako je tyrana, aky to ma zly vplyv na dieta a nieco take co si tam pisal.. Navymyslat si to moze, ale v demokratickom state plati prezumpcia neviny. Mas ju ukotvenu v Charte zakladnych prav Europskej unie, v pripade trestnych cinov aj v Ustave SR. Sud berie dokazy, nie nepodlozene reci, pozri si radsej Civilny sporovy poriadok. V tomto pripade som si isty, ze by bol nariadeny znalecky posudok, ktory by dokazal vplyv matky na dieta. Na sude tiez nie su pripeceni, ze 3 roky po sebe zarabal 1800 eur v cistom, zrazu mu dosla ziadost na sud a jeho mzda z nicoho nic klesla na 600 eur.
Vyzivne a jeho vypocet je zlozitejsi proces a je na rozhodnuti sudu, ktore dokazy zvazi a ktore nie. Vyzivne sa riadi Zakonom o rodine, tam je v zakone venovana cela cast vyzivnemu a ak by si si ten zakon precital, tak by si sa docital napriklad to, ze vyzivovaciu povinnost maju obaja rodicia podla moznosti a pomerov, ze vyzivne ma prednost pred ostatnymi vydavkami rodica, ze sud berie do uvahy len nevyhnutne preukazatelne vydavky (to mas napriklad hypoteku a potrebne ucty + platby na byvanie, stravu a cestovanie). Docital by si sa aj to, ze ak to majetkove pomery rodicia dovolia, tak sud moze urcit prispievanie na setriaci ucet dietata.
Mozes tu pisat ci si si presiel rozvodom alebo niecim inym, len ako som uz napisal, pises tu sracky. A za tym si stojim! Splietas tu dve na tri, nesystematicky a nezmyselne.
Nevidím v tom problém, ak napríklad dieťa chodí na súkromnú strednú školu + musí dochádzať ... vtom prípade je 300eur opodstatnená čiastka.NHISPVM napísal:Väčšina z Vás tu píše hlúposti... 300 a viac € za dieťa na strednej áno ? Takže ak by mal 3 deti, tak bude matke platiť 1000 mesačne ?Totálna hlúposť...
Do sumy vyzivneho prihladajuc na moznosti a majetkove pomery rodica neprihliada len na to, ze ci sa plati sukromna skola a doprava, ale treba pocitat aj stravu, oblecenie, lieky a zdravotnu starostlivost, poistku a aj dalsie veci, ktore tam moze sud zahrnut.
to čo som tu napisal , vychadzam z toho čím som si prešiel ja na sudnom procese ako takom , čiže ten bol sračka ak ťa spravne chapem ?
Splietas tu dve na tri, nesystematicky a nezmyselne.
- vždy napišem len to čo ma napadne "určitá časť" ak ti nie je jasne ako a čo myslim kľudne mi proti argumentuj a cituj dany odsek alebo vetu. Nie je nutné aby si ma presviedčal že sa neviem vyjadriť -> píšem sračky etc..
Ak chces pisat zrozumitelne, tak sa to vola bud "dodatok k pracovnej zmluve" alebo" dohoda o zmene pracovnej zmluvy".
- ideš mi tu slovičkariť , alebo fakt pri tej chytrosti ktoru tu vidim u teba si nevedel čo myslim
Na sude tiez nie su pripeceni, ze 3 roky po sebe zarabal 1800 eur v cistom, zrazu mu dosla ziadost na sud a jeho mzda z nicoho nic klesla na 600 eur.
- kde je zmienka o tom že je v štatnej službe ?
Navymyslat si to moze, ale v demokratickom state plati
- nie neplati , kiežby som ti mohol ukazať zaznam zo sud.pojednavania (sud uveril že moja matka "zabudla" doniest papier o kupe bytu po rozvode <- dostatočna vypovedna hodnota o sude ako takom)
Sud berie dokazy, nie nepodlozene reci,
- vzhladom k tomuto, by mali byť na sud pozvany aj iný učastnici toho paru (brat sestra etc)
V tomto pripade som si isty, ze by bol nariadeny znalecky posudok, ktory by dokazal vplyv matky na dieta.
- toto chceš zrobiť ako pri 2ročnom dietati
vyzivovaciu povinnost maju obaja rodicia podla moznosti a pomerov, ze vyzivne ma prednost pred ostatnymi vydavkami rodica,
- toto mi je jasne
Toto nie je film, ze si len tak povies, ze obvinim matku aka je neschopna starat sa o dieta, nema prijem, byvanie a tak jej sud odoberie dieta. Neodoberie, takmer vzdy ho sud prideli matke.
- a presne o tom to cele je aby on aj s kvalitným pravnikom ktorý to nerobi len pre peniaze dokázal že sud by sa nemal držať zvykov a tradícii
- zjavne naražal na človeka ktorý tu trepal o 300eurovom vyživnom
myslim si že princip o vyživnom by nemal byť vnimany tak že ked on zaraba 1800e netto , tak mlada slečna si bude sedieť doma na riti a on bude vačšinu nakladov hradiť
Splietas tu dve na tri, nesystematicky a nezmyselne.
- vždy napišem len to čo ma napadne "určitá časť" ak ti nie je jasne ako a čo myslim kľudne mi proti argumentuj a cituj dany odsek alebo vetu. Nie je nutné aby si ma presviedčal že sa neviem vyjadriť -> píšem sračky etc..
Ak chces pisat zrozumitelne, tak sa to vola bud "dodatok k pracovnej zmluve" alebo" dohoda o zmene pracovnej zmluvy".
- ideš mi tu slovičkariť , alebo fakt pri tej chytrosti ktoru tu vidim u teba si nevedel čo myslim
Na sude tiez nie su pripeceni, ze 3 roky po sebe zarabal 1800 eur v cistom, zrazu mu dosla ziadost na sud a jeho mzda z nicoho nic klesla na 600 eur.
- kde je zmienka o tom že je v štatnej službe ?
Navymyslat si to moze, ale v demokratickom state plati
- nie neplati , kiežby som ti mohol ukazať zaznam zo sud.pojednavania (sud uveril že moja matka "zabudla" doniest papier o kupe bytu po rozvode <- dostatočna vypovedna hodnota o sude ako takom)
Sud berie dokazy, nie nepodlozene reci,
- vzhladom k tomuto, by mali byť na sud pozvany aj iný učastnici toho paru (brat sestra etc)
V tomto pripade som si isty, ze by bol nariadeny znalecky posudok, ktory by dokazal vplyv matky na dieta.
- toto chceš zrobiť ako pri 2ročnom dietati
vyzivovaciu povinnost maju obaja rodicia podla moznosti a pomerov, ze vyzivne ma prednost pred ostatnymi vydavkami rodica,
- toto mi je jasne
Toto nie je film, ze si len tak povies, ze obvinim matku aka je neschopna starat sa o dieta, nema prijem, byvanie a tak jej sud odoberie dieta. Neodoberie, takmer vzdy ho sud prideli matke.
- a presne o tom to cele je aby on aj s kvalitným pravnikom ktorý to nerobi len pre peniaze dokázal že sud by sa nemal držať zvykov a tradícii
- zjavne naražal na človeka ktorý tu trepal o 300eurovom vyživnom
myslim si že princip o vyživnom by nemal byť vnimany tak že ked on zaraba 1800e netto , tak mlada slečna si bude sedieť doma na riti a on bude vačšinu nakladov hradiť
Neslovickarim. Tu "dohodu k platu"som nepochopil ani ja, ani baldorex. Ak nepoznas "dodatok k pracovnej zmluve", tak sa nehraj na chytreho a nepis tu o "dohode k platu". Kde je zmienka o statnej sluzbe? Predsa som ti to vysvetlil vyssie, ze plat poberaju zamestnanci v sluzbach statu a zvysok ludi zamestnanych v sukromnom sektore pobera mzdu.
Posudok pri 2r dietati? Kym ju vyhodi z bytu, moze prejst mesiac. Zacne nahanat pravnika, veci na sud, ubehne dalsi mesiac. Napriklad o dalsi mesiac bude pojednavanie. Sud urci znalca, kym sa k tomu dostane, ubehne dalsi mesiac, mozno dva, aj tri. Dieta bude mat o pol roka viac ako dnes. Bude mat teda 2 a pol roka, bude trochu rozpravat a hrat sa. Znalec si urci sposob vysetrenia. Proste si tam prizve oboch rodicov, bude sledovat komunikaciu rodicov a dietata, interakciu medzi nimi. Potom s dietatom ostane sam len jeden rodic, potom dalsi rodic. Potom opat obaja. Ukazuje mu fotky rodicov, rozne obrazky a sleduje reakcie. Tam znalec porovnava ako sa dieta chova, ako reaguje, aky ma vztah k jednotlivym rodicom. A zaroven aj vztah rodica k dietatu. Okrem ineho moze spravit psychotesty pre rodicov. Z toho celeho vyjde posudok, ktory ide na sud. V pripade potreby pride znalec vypovedat na sud. Posudky sa robia aj u mensich ako su 2r deti. Tak ako ti dnes znalec vypocita na zaklade poskodenia auta a deformacnych zon pri nehode, ze ci si isiel 92 alebo 98km/h, tak dokaze celkom presne urcit stav dietata a citove puto na rodica. Tu vsak nejde o dieta, kedze otec o neho nema zaujem, skor mu ide o platenie co najnizsej sumy na dieta.
Posudok pri 2r dietati? Kym ju vyhodi z bytu, moze prejst mesiac. Zacne nahanat pravnika, veci na sud, ubehne dalsi mesiac. Napriklad o dalsi mesiac bude pojednavanie. Sud urci znalca, kym sa k tomu dostane, ubehne dalsi mesiac, mozno dva, aj tri. Dieta bude mat o pol roka viac ako dnes. Bude mat teda 2 a pol roka, bude trochu rozpravat a hrat sa. Znalec si urci sposob vysetrenia. Proste si tam prizve oboch rodicov, bude sledovat komunikaciu rodicov a dietata, interakciu medzi nimi. Potom s dietatom ostane sam len jeden rodic, potom dalsi rodic. Potom opat obaja. Ukazuje mu fotky rodicov, rozne obrazky a sleduje reakcie. Tam znalec porovnava ako sa dieta chova, ako reaguje, aky ma vztah k jednotlivym rodicom. A zaroven aj vztah rodica k dietatu. Okrem ineho moze spravit psychotesty pre rodicov. Z toho celeho vyjde posudok, ktory ide na sud. V pripade potreby pride znalec vypovedat na sud. Posudky sa robia aj u mensich ako su 2r deti. Tak ako ti dnes znalec vypocita na zaklade poskodenia auta a deformacnych zon pri nehode, ze ci si isiel 92 alebo 98km/h, tak dokaze celkom presne urcit stav dietata a citove puto na rodica. Tu vsak nejde o dieta, kedze otec o neho nema zaujem, skor mu ide o platenie co najnizsej sumy na dieta.
tak sa nehraj na chytreho a nepis tu o "dohode k platu".
- nehram to že to nebolo pochopené nie je problém tera ideme porovnavať plat a mzda ? niečo mi tu uchadza
Kde je zmienka o statnej sluzbe? Predsa som ti to vysvetlil vyssie, ze plat poberaju zamestnanci v sluzbach statu a zvysok ludi zamestnanych v sukromnom sektore pobera mzdu.
- naražam na to že si tvrdil teda to aspoň vyznelo že on je v štatnej službe ked som navrhol nech si porieši nižší plat taketo veci sa planuju dopredu
tak dokaze celkom presne urcit stav dietata a citove puto na rodica.
- odvaha zo strany znalca určiť toto..
Tu vsak nejde o dieta, kedze otec o neho nema zaujem, skor mu ide o platenie co najnizsej sumy na dieta.
- toto je už dosť smutné
- nehram to že to nebolo pochopené nie je problém tera ideme porovnavať plat a mzda ? niečo mi tu uchadza
Kde je zmienka o statnej sluzbe? Predsa som ti to vysvetlil vyssie, ze plat poberaju zamestnanci v sluzbach statu a zvysok ludi zamestnanych v sukromnom sektore pobera mzdu.
- naražam na to že si tvrdil teda to aspoň vyznelo že on je v štatnej službe ked som navrhol nech si porieši nižší plat taketo veci sa planuju dopredu
tak dokaze celkom presne urcit stav dietata a citove puto na rodica.
- odvaha zo strany znalca určiť toto..
Tu vsak nejde o dieta, kedze otec o neho nema zaujem, skor mu ide o platenie co najnizsej sumy na dieta.
- toto je už dosť smutné
Uchadza ti tvoja nevedomost a neznalost. Viac k tebe nepovazujem za potrebnenapisat a ani dalej na teba reagovat.
nevedomosť a neznalosť i am doneheker napísal:Uchadza ti tvoja nevedomost a neznalost. Viac k tebe nepovazujem za potrebnenapisat a ani dalej na teba reagovat.
pre mna vitazom je, staci tak?
každý ma svojho hrdinu niebeardie napísal:pre mna vitazom je, staci tak?
Vychadzam zo skutocnosti, poznam viacero znamych ktori slusne zarabaju a platia napr na dve deti 700€ ci viac. Vsetko sa odvija od prijmov otca. Samozrejme ak niekto zaraba malo tak aj malo plati /ale nemusi to tak byt vzdy, napr ak sud pride k zaveru ze by mohol zarabat s danym vzdelanim vyrazne viacej tak mu moze vyzivne navysit aj neadekvatne k aktualnemu oficialnemu prijmu/NHISPVM napísal:Väčšina z Vás tu píše hlúposti... 300 a viac € za dieťa na strednej áno ? Takže ak by mal 3 deti, tak bude matke platiť 1000 mesačne ?Totálna hlúposť...
---
Apropo ako uz bolo napisane, sud nebude zaujimat nejake umele znizenie mzdy, taka finta napadne kazdeho ako prve, sudca nie je padnuty na hlavu..
---
Chlapik zacal chrapat s nejakou fetackou a teraz sa cuduje kam to doslo.. Kam to asi tak mohlo?
Treba vediet, ze ktokolvek kto niekedy v minulosti bral tvrde drogy/ciastocne to plati aj pri makkych ale dlhodom uzivani, takyto ludia uz maju NAVZDY viac ci menej poskodenu psychiku.
Tu nejde o hrdinu, ale o schopnosť podať racionálne argumenty. Ty toho schopný nie si.japaja napísal:
každý ma svojho hrdinu nie
Možno na dedine medzi kamarátmi by takéto "dodatky k platu" boli možné, no neviem si predstaviť serióznu firmu, ktorá by sa na tento podvod dala.gogo956 napísal: Apropo ako uz bolo napisane, sud nebude zaujimat nejake umele znizenie mzdy, taka finta napadne kazdeho ako prve, sudca nie je padnuty na hlavu..
Povedzme že keď mal 1800v čistom, teraz by mal v čistom 800 a na ruku by dostával 1000 v hotovosti čierne peniaze... Ktoré si nemôže dať do nákladov a znížiť tým daň... To by musel byť špeciálny zamestnanec, ktorý by za také niečo stál...
Baldorex
veru, ziaden dodatok ani nic podobne nepomoze. Sud si preveri majetkove pomery otca od tretich stran.
Tu su rozhodnutia, ked si ich prejdete viacero tak je vidno ze vysoko prijmovi ludia platia kludne aj cez 1000€ na jedno aj viac.. https://otvorenesudy.sk/decrees?l=sk&le ... povinnosti
Tiez treba mysliet na to ze sud rozhodne az neviem kedy, takze potom narata aj zameskane vyzivne co moze byt celkom pekna suma ked to ma clovek vyplaznut naraz..
veru, ziaden dodatok ani nic podobne nepomoze. Sud si preveri majetkove pomery otca od tretich stran.
Tu su rozhodnutia, ked si ich prejdete viacero tak je vidno ze vysoko prijmovi ludia platia kludne aj cez 1000€ na jedno aj viac.. https://otvorenesudy.sk/decrees?l=sk&le ... povinnosti
Tiez treba mysliet na to ze sud rozhodne az neviem kedy, takze potom narata aj zameskane vyzivne co moze byt celkom pekna suma ked to ma clovek vyplaznut naraz..