Výběr LCD monitoru

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Výběr LCD monitoru

Príspevok od používateľa Bolldar »

Dobrý den,
Začínám víc a víc kreslit v CAD programech a pomalu mi přestává můj 16'' LCD na ntb stačit :)
Proto přemýšlím o koupi nějakého lacinějšího a zároveň relativně kvalitního monitoru o velikosti cca 20''-22'' (upřednostňuji LED podsvícení)
Použití: CAD programy, kancelářská činnost, sem tam film nebo hra, browsery. (PS: výkon ntb po připojení na velký monitor není třeba nyní řešit)
Padl mi do oka tento Monitor, ale já sám se v monitorech nijak extra nevyznám a žádný test nebo rozsáhlejší recenzi jsem na tento produkt nenašel.

Cena cca do 3000Kč bez DPH (3600Kč s DPH)

Za případnou kritiku/schválení nebo návrhu jiného modelu předem děkuji :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Výběr LCD monitoru

Príspevok od používateľa Gothar »

Trosku priplat a zober tento http://www.alza.cz/24-iiyama-prolite-e2 ... 266356.htm
Na CAD treba co najvacsiu uhlopriecku a 24" monitory poskytuju najlepsi pomer cena/uhlopriecka.
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Děkuji za návrh, určitě to zvážím. Ale mám ještě jeden dotaz: Máte s touto značkou nějaké osobní zkušenosti, popřípadě informace od nějakého známého či kolegy?

PS. Mám v plánu monitor kupovat až po novém roce, čili pokud má ještě někdo nějaký návrh, rád si ho prohlédnu a navzájem je porovnám :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

iiyama je japonska firma a patri k špičke vo vyrobe low end monitorov. Nemusiš sa obavať, že by to bol nejaky šunt.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Osobnu skusenost nemam, ale pocul som na nich vela chvaly :) Ja mam doma Philips a som s nim tiez spokojny, povodne som tiez uvazoval nad iiyamou, ale nejak nevysli € a tak som zobral Philips, no prave v alze mas teraz iiyamu so zlavou za cenu najlacnejsich modelov ostatnych znaciek, takze podla mna nie je o com :)
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tak to je paráda... i když mám trochu obavu, abych se na 24'' neztrácel :D Ale to si časem zvyknu a bude to o to lepší :)
moc děkuji za pomoc, už jen vyberu pořádnou klávesnici s USB a projekt do diplomky už půjde sám :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Zo zaciatku to bude sok (tiez som prechadzal z notebooku na 24ku), ale potom si zvyknes a nizsie uz nebudes chciet ist. Teraz sa mi zdaju uz aj 22ky malicke :)
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tak jsem nějak nevydržel to čekání a monitor si od včerejška večír vesele svítí na mém stole :)
Sice mám pocit, že ten stůl budu muset pootočit o 90° aby byl o metr dál než teď, ale to se časem spraví :D

Děkuji za tip, barvičky jsou perfektní. Jen ten jas je trošku větší, i když ho ztlumím na nulu (mám rád šero), ale menší lampička na stěně za monitorem by to měla napravit.

PS: teď už tuplem nechápu známého, co kreslí v CADu na 12'' LCD :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

No vyborne, urcite nebudes lutovat :) Hlavne pri tej cene, podarilo sa ti dobre vystihnut cas nakupu ;)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ryan Giggs napísal:iiyama je japonska firma a patri k špičke vo vyrobe low end monitorov. Nemusiš sa obavať, že by to bol nejaky šunt.
ak iiyama patrí ku špičke low endu, kto patrí ku špičke high endu? Len EiZO? Bavíme sa v rovine smrteľníkom dostupných LCD panelov, samozrejme. Nejaké značky na úrovni ako má v audio technike B&W a Krell a pod tu nemá zmysel spomínať.

Ide mi len o to že v Tvojom ponímaní niekto musí zaplniť ešte celý midrange [low, mid, high] a high end [low, mid]. A pri všetkej úcte, ale pre značky ako HP, Dell, Samsung, LG, Acer, Benq, Philips, Fujitsu a im podobné tam nevidím nikde miesto. Jediný kto dokáže konkurovať v rovnakej cenovej iiYame je snáď NEC...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Bavime sa tu o cene 3500,- Kč. To je lowend. A je jedno čo je to za značku. Nikto sa tu nebavi o opačnom konci cenoveho či kvalitativneho portfolia. Neviem načo to tu vlastne pletieš, vôbec to s temou nesuvisi.
Gothar
Moderátor
Moderátor

uplink: je zbytocne rozbiehat tu podobne polemiky, monitor je kupeny, majitel je spokojny a hotovo :) Ohladom urovne LCD displejov tu je niekde aj samostatna tema, kde si uz pisal v podstate to iste co tu ;)
Napísať odpoveď