vybavenie "domáceho kina"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Yogi120
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: vybavenie "domáceho kina"

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Zatial čo ten prirodzený dojem z počúvanie nemáš ani na highend slúchadlách.. Priestorový dojem ako píšeš je ku kvalite posluschu proste potrebný...
Takže ak považuje niekto za prioritu a kvalitu čo najrealnejší a prirodzenejší zvuk, je jasné na čom by mal počúvať :-* ..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To je pekny nezmysel...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nemusia to by ani highendy ale ked do nich pustim kvalitnu nahravku z nejakeho koncernu tak ako keby som na tom koncerne bol. Asi mas cudne usi (co sme sa uz presvedcili davnejsie).
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

A ty mas asi cudny zivot ked chodis na koncerny a nie koncerty :D
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ryan zas nesklamal :-D ...
Na fakty nevieš reagovat ako vždy , len zúfalým vyhlásením...čakal som slovko ako "demagógia" ale aj toto potešilo:-D

wladas už zas prisluhuješ :-D
Ano asi zvláštne..chcel by som mať tvoje. Ušetril by som veľa peňazí:-)

Tak poďme znovu k faktom...

Ľudské uši od pradávna vnímajú zvuk z priestoru.....wladas, čuduj sa svete aj pri koncertoch je to tak..

Kvalita reprodukcie zvuku bola vždy posudzovaná podľa toho, ako je schopné zariadenie čo najvernejšie poslucháčovi predniesť zvuk k poslucháčovi.....okrem čistoty zvuku či zladenosti pásiem je ešte veľa faktorov, ktoré vernú reprodukciu podmieňujú a žiadne slúchadlá ich nedokážu poslucháčovi "dať".. Patrí tam aj priestorovosť.... počúvanie živej hudby (nemusíme sa baviť o tom, že to je vrchol kvality, ktorú sa snažia všetky highend zariadenia čo najvernejšie reprodukovať) prebieha v priestore a to tak, že vďaka vlneniu vzduchu sa k poslucháčovi dostane zvuk za určitých akustických vlastností okolia a tým, že sa to šíri v priestore vzduchom, vnímame zvuk nie len ušami (počujeme), ale aj vibráciami... Toto je ďalší fakt, ktorý robí zvuk pri jeho počúvaní z reproduktorov prirodzenejším a tým aj pre nás vernejším..a žiadne ani tie najlepšie slúchadlá to poslucháčovi "nedajú" a preto sa nemôžu v kvalite prednesu zvuku rovnať s kvalitnými reproduktormi..toto sú fakty a to, že má niekto iné priority na to nič nezmení ....

Za seba dodám... Mal som párkrát na "lopúchoch" kvalitné slúchadlá, a áno, hralo to čisto a zladene... pre mňa to bolo ale také suché a pri vyššej hlasitosti (tak rád počúvam hudbu) až nezdravo nepríjemné....ale beriem..ak sú okolnosti (nočný kľud , miesto kde sa zostava nedá počúvať ), tak áno, dobré sluchadlá v núdzi sú dobré, ale porovnávať to s kvalitou počúvania v posluchárni na repro. to už chce ozaj osobitný dôvod, ktorý ja osobne nikdy nepochopím...

Ryan ideš :-)... Ako sledujem v iných vláknach nemáš problém sa rozpísať... Skús aj tu moje nezmysly vyvratiť aspoň s nejakými argumentami prosím...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: vybavenie

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Yogi120 napísal:Ryan zas nesklamal :-D ...
Na fakty nevieš reagovat ako vždy.
Akurat ze si tu ziadne fakty nedal. Nepoznas totiz vyznam toho slova.

Nazyvat akukolvek reprodukovanu hudbu z cohokolvek prirodzenou, je uplny nezmysel. Ziadne tvoje zazracne teorie na tom nic nemenia. A o crossfeede si tiez nepocul.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

To sa na viac nezmôžeš? :-D
Čiže počúvanie zvuku z niečoho čo k poslucháčovi "vyžaruje" zvuk cez priestor vzduchom je menej, alebo rovnako prirodzené ako niečo čo Ti hra priamo v uchu ?
Čo na tom spraví nejaké technické k.rvitko ktoré ma niečo imitovať fakt neviem..
To sú moje teórie? :-D čo konkrétne? :-)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Crossfeed je barla, nie liek. Pocuvanie cez sluchadla ma jeden zasadny problem a to je separacia kanalov. Cim viac je nahravka vytvorena oddelenim kanalov, tym neprijemnejsie posobi. Niektore su skutocne nahrate tak, ze lavy a pravy kanal obsahuju okrem bas/bicej a vokalovej zlozky uplne rozdielny obsah.
Sluchadla samozrejme dokazu vytvorit priestor, lebo je bud v nahravke vytvoreny prirodzene alebo umelo, najma umely reprodukuju vyborne. No z repro je to prirodzenejsie.

Mne napr najviac vadi to, ze mi to huci len do usi, nieco mam na hlave a zavadzia mi to. Kontakt s hudbou je slabsi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

taka otazka mozno trochu mimo, ako pocuvate hudbu? lebo ja si neviem realne predstavit ze sedim pred reproduktormi a pocuvam hudbu. (ta predstava mi prijde dost smiesna)
ja vacsinou sedim za pocitacom a robim pri tom nieco. a samozrejme najcastejsie pocuvam pri cestovani, ci uz autom alebo mhd.
to ze som si sadol a ozaj iba pocuval hudbu to sa mi stalo iba par krat a vacsinou iba za doprovodu halucinogennych drog :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: vybavenie

Príspevok od používateľa Arkaz »

No ja si sadnem na gauc tam kde som daval mikrofon pri nastavovani repro a pocuvam.
Prílohy
11237573_1681527538747626_6688687975150095727_n.jpg
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

ja pri pocuvani hudby vacsinou lezim na posteli :D

Pri PC mam hudbu pustenu len tak mimochodom do pozadia, to sa neda nazyvat pocuvanim. V aute je to zase take, vela ruchu mimo, plus sustredenie na ine veci...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

Ked uz sa tu zacali rozoberat tie rozdiely sluchadiel a repro tak skusim polozit otázku takto (aby sme sa vrátili k téme :D ), keby som chcel dosiahnuť zvuk z repro podobnej urovne ako zo sluchadiel soundmagic e10, ktore aktualne pouzivam a ich zvuk mi celkom sedí, kolko do toho musím investovať a aké komponenty zvolit? :)
Napísať odpoveď