Vyber filtrov
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Vyber filtrov
Idem menit olej tak som rozmyslal ze by som vymenil aj palivovy, pelovy a vzduchovy v aute no pozeral som tak zbezne a na olejposte su z kazdeho druhu filtre za rozne ceny. da sa kupit za 5 ale aj 20 co je podla mna dost rozdiel. myslite ze to moze byt az tak zle ? ja som schopny kupit tie najlacnejsie takze by som sa rad poucil co mozem pokazit takouto kupou. Pre priklad uvediem ze najlacnejsi palivovy stoji 5,drobne a znacka je SCT nasledne je za 13 Mecafilter, vzduchovy mecafilter 13, knecht 14, olejovy takisto najlacnejsi SCT a druhy mecafilter, atd
Re: Vyber filtrov
Skusim odporucit kupit filtre vo firme ktora je zamerana na predaj autodielov...
Auto kelly, autoprima, elit a podobne...
1. Dostanes tam filtre za lepsie ceny
2. Dostanes tam filtre ktore sa bezne pouzivaju (Mann, UFI, Bosch, Delphi, Fram, Chapion, Kager...)
3. Nepoznam ani jednu ani druhu znacku takze povedat neviem, no myslim ze z dlhodobeho hladiska pre motor je asi lepsie priplatit tych par € a kupit znacku, ktora sa pouziva v prvovyrobach napr. a podobne... A mozno su tie "laciny" uplne totozne s tymi od Boschu ci Delphi, jedine co mozem povedat ze tieto su "overene" tie "tvoje" tu dlhodobo asi nikto nepouziva takze to bude skor pokus-omyl ...
Auto kelly, autoprima, elit a podobne...
1. Dostanes tam filtre za lepsie ceny
2. Dostanes tam filtre ktore sa bezne pouzivaju (Mann, UFI, Bosch, Delphi, Fram, Chapion, Kager...)
3. Nepoznam ani jednu ani druhu znacku takze povedat neviem, no myslim ze z dlhodobeho hladiska pre motor je asi lepsie priplatit tych par € a kupit znacku, ktora sa pouziva v prvovyrobach napr. a podobne... A mozno su tie "laciny" uplne totozne s tymi od Boschu ci Delphi, jedine co mozem povedat ze tieto su "overene" tie "tvoje" tu dlhodobo asi nikto nepouziva takze to bude skor pokus-omyl ...
Filtre sú ako olej. Ak ich meníš fakt často (servisný interval skrátiš na polovicu cca 10-12500km) tak je viac menej jedno aké filtre alebo olej dáš. Čiže je to vec (podobne ako autobaterka) na ktorej sa šetriť pri servise dá.
pre mna je 13tis bezny interval a skrateny (ked jazdim vela sportovo) je polovica z tohoto udaju
Mozno to prehanam ale tak to so mnou je
A priklad ku kazdej vymene oleja menim vsetky filtre... myslim ze to je rozumna investicia do auta...
Mozno to prehanam ale tak to so mnou je
A priklad ku kazdej vymene oleja menim vsetky filtre... myslim ze to je rozumna investicia do auta...
Osobne používam originál filtre Honda / Mazda každých 10t km, ak by som mal ísť do aftermarket, tak zrejme by som si radšej priplatil za Bosch alebo iné.
Jj ja uz som si vysnoril ake sa davaju do mojich aut filtre v prvovyrobe a teraz kupujem iba aftermarkety od nich...
Obvykle ide o Bosch, (vzduch a olej) palivo dáva Delphi a podobne.
Obvykle ide o Bosch, (vzduch a olej) palivo dáva Delphi a podobne.
Tento prístup sa oplatí aj pri olejoch a podobne... Originál od automobilky sú skoro vždy drahšie, ako rovnaký ekvivalent priamo od výrobcu.
Ono sa to samo o sebe ani neda oznacit ekvivalentom kedze je to to iste zabalene v inej skatuli.
Priklad minule som sa smial ked som menil celne sklo bol rozdiel v tom, ze pod logom Pilkington bolo vyrazene logo FORD, nove okno bolo absolutne rovnake, iba tam chybalo logo FORD.
Cena noveho skla z Autosklo Zilina bola 175€ s DPH a cena vo Forde bola 600€ s DPH...
Priklad minule som sa smial ked som menil celne sklo bol rozdiel v tom, ze pod logom Pilkington bolo vyrazene logo FORD, nove okno bolo absolutne rovnake, iba tam chybalo logo FORD.
Cena noveho skla z Autosklo Zilina bola 175€ s DPH a cena vo Forde bola 600€ s DPH...
Ak ešte nemáš vybratý obchod, odkiaľ chceš objednať filtre, poprípade aj olej, tak ti poradím.
Ja ak beriem filtre alebo oleje, tak vždy iba z toho obchodu. Ceny majú prijateľné a s dodaním som bol vždy spokojný. Filtre si môžeš vyhľadávať aj podľa zadaného auta.
Spoiler
ja davam do aute UFI aj palivovy aj oljový aj vzduchový a žiaden problem..Predtým som tam mal zopárkrát ALCO a tiez žiaden problém. Jediné čo mám inej značky je kabínový ktorý je BOSCH s aktívnym uhlím a aj ten už budem musieť vymeniť lebo je tam už rok.
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2013, 23:42)
a filtre aj nahradné diely mi automechanik berie z elit.sk a maximálna spokojnosť aj čo sa týka cien
//autoeditácia príspevku (04 Mar 2013, 23:42)
a filtre aj nahradné diely mi automechanik berie z elit.sk a maximálna spokojnosť aj čo sa týka cien
@Noobsz DJ ten chlapík so živnosťou je len prostredník medzi veľkým obchodom so skladom a tebou, takže zbytočne platíš viac za niečo, čo môžeš mať priamo odtiaľ...
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
noobsz pisal som v uvode ze na olejposte cize pozeral som to na tej stranke. no kamarat objednava v jednej mototechne a ma zlavu tak skusim tam
pri vymene filtrov dost pozeram na cenu, nedavam najlacnejsie, ale urcite nie ani najdrahsie... dosiel som do autoprimy, ze vzduchovy filter na auto, ponukli rovno za 20e... tak som si pekne vypytal kager za 10 
pri olejovom, co je iba vlozka, tak tam moze byt rozdiel v konstrukcii, vystuzi, ale v zasade, ak to montujes spravne a v normalnom intervale, je to rovnake
pri olejovom, co je iba vlozka, tak tam moze byt rozdiel v konstrukcii, vystuzi, ale v zasade, ak to montujes spravne a v normalnom intervale, je to rovnake
Kager je Polska znacka a sam predajca v Autoprime mi povedal ze mi to moc neodporuca ze uz sa stalo ze dosiel zakaznik s filtrom s dierou na prst.
Nikoho neodhovaram, len skusenosti.
Mozno ze to je jedno len si to nahovaram v kazdom pripade pri mojich postupoch auta (neda sa povedat ze vydrzaLI) drzia dost vela a ked vytahujem ojlpalicku a vidim hnedy olej to vzdy potesi v aute co ma za sebou stvrtmilionovu hranicu
Nikoho neodhovaram, len skusenosti.
Mozno ze to je jedno len si to nahovaram v kazdom pripade pri mojich postupoch auta (neda sa povedat ze vydrzaLI) drzia dost vela a ked vytahujem ojlpalicku a vidim hnedy olej to vzdy potesi v aute co ma za sebou stvrtmilionovu hranicu
Nechápem ľudí, čo šetria na filtroch, tých 5 eur navyše (10€ Kager vs 15€ Bosch) vám raz môže ušetriť kopu starostí a ďaľších výdavkov. Čo sa týka vzduchového, ja mám bavlnený, takže nevymieňam.
// no veď ja nevravím, že ho tam mám 50.000km vkuse
// no veď ja nevravím, že ho tam mám 50.000km vkuse
tak treba aspon obcas vycistit