Vyber konzoly

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kutya
Medium Star
Medium Star

Vyber konzoly

Príspevok od používateľa kutya »

Ahojte. Chceli by sme si s priatelkou kupit nejaku hernu konzolu na sprijemnenie zimnych vecerov.
Nikdy som ale ziadnu konzolu nemal, takze som do toho uplny laik. Hadam sa najde niekto, komu sa bude chciet rozpisat a poradit mi :)

Takze asi take moje otazky, podnety co ma tak hned napadli:
1. Chceli by sme si zahrat hlavne hry ako Crash Bandicoot a take arkadovky, priatelku to bavi pozerat a mna to celkom bavi hrat. Dalej by som tam chcel hrat aj nejake to GTA, Call of duty a podobne, ked priatelka nebude doma alebo ju prestane bavit pozerat sa na Crash-a :)
2. Mame full hd TV, 40''
3. Asi hlavna otazka: aku konzolu kupit ? Staci aj nejaky starsi, Xbox 360 alebo PS3 ? Alebo uz ist radsej do PS4 alebo XBOX one ? Viete mi to niekto porovnat, v com je hlavny rozdiel ? Predpokladam, ze vo vykone, cize na 360-ke/PS3 si uz nezahram novsie hry lebo to konzola nezvladne ?
4. Oplati sa kupit konzola aj z bazosa podla vas ? Je to kazive ?
5. Ako je to s hrami ? Kupuju sa este klasicke CD/DVD alebo ma to uz nejaky online obchod, kde sa kupuju hry ?
6. Da sa s tym aj nejak vybabrat, aby som si mohol hry aj stiahnut z netu, kedze nie su velmi lacne ?

Dakujem.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyber konzoly

Príspevok od používateľa guess.whoo »

1. vacsina hier je pre obe platformy, cize sa mozes rozhodovat podla exkluzivit, ktore si urcite najdes aj sam :)
2. cim vacsia telka tym lepsie, ale ani so 40 to nebude zle pokial ju nemas daleko od sedenia
3. urcite by som siel do novych konzol - cize PS4 alebo One
4. daju sa najst aj na bazosi celkom dobre deals, aj v zaruke. kazit sa velmi nekazia
5. kupuju sa klasicke dvd aj digitalne kopie. Pri konzolach ale prevladaju nosice kedze su lacnejsie. Pri digitalnych hrach pri PS mas tu vyhodu, ze mozes ucet s niekym zdielat = 1 hra pre 2 konzoly. Cize ak mas nejakeho kamosa/kolegu co ma PS mozes s nim ist na polovicu a vyjde to o dost lacnejsie
6. neda
kutya
Medium Star
Medium Star

Rozmyslam, ze by som zobral len PS 3 (kvoli Crash Bandicoot). Nepotrebujem hrat nejake nove tituly, stacili by mi hry ktore su momentalne na PS3.
Hlavne kvoli cene ... hry na PS3 su lacne, samotna konzola z bazosa je tiez lacna.

Len tu ma zaujima jedna vec: ked mam telku full HD a hry z PS3 su vacsinou 720p, bude to vidno ? Bude obraz skaredy ci nie ?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

tak na crasha by som skor kupil ps4, kvoli remastered verzii
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

na ps3 bude vyzerat podobne ako vyzeral na ps1. pozri si porovnania obrazu na youtube
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak chceš hrať s priateľkou, Nintendo Switch je tvoja odpoveď. Takmer ho už nedostanem do ruky a všetky návštevy sa na tom vždy chcú hrať.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak dodám aj k tomu Crashovi. Nedaj sa obabrat nostalgiou. Funguje to deň, dva a koniec. Pri Crashovi ide o priamy port, tie herne mechaniky majú 20 rokov a cítiť to. Je to veľmi kolisajuca obtiažnosť a na určitých miestach kolosalne frustrujúca.
Najlepšia mainstreamova plosinovka tejto generácie je Rayman, mimochodom ktorého prešla aj manželka ako jedinú hru na PS4. Tam vidno ako moc mimo je Crash momentálne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Viem ze v nazve temy je konzola, ale cely text spominas drahe hry, kupu z bazosa a pod., tiez okrem Crash-a nespominas ziadne exkluzivity, preto ti navrhujem aspon zvazit desktop PC, resp. upgrade, tu su dovody pre PC:

- lacnejsie hry
- moznost hrat na gamepadoch ako na konzole
- online hry bez mesacnych poplatkov (pri PS4 su poplatky)
- GTA V Online znamena dostavat pravidelne pridavky (pri PC zadarmo)
- Crash je hratelny na PC cez emulator, aj so zahladenim grafiky
- Crash navyse mozno vyjde aj na PC, v remastered verzii (nie je to iste, ale dost sa o tom pise)
- na Windows 10 vychadzaju aj mnohe exkluzivity z XBOX One
- aj na PC je vela hier pre dvoch, napr. LEGO seria, Worms, Tekken 7, aktualny Cuphead...
- samozrejme vsetky vyhody PC, napr. plnohodnotny prehravac filmov
- mozete robit 2 veci naraz, bud na monitore a telke, alebo aj na jednej obrazovke, hrat hru a pozerat film, alebo tv cez tv kartu alebo IPTV

Ak predsa konzolu a nechces platit vela, tak si najdi inzerat aj s hrami o ktore mas zaujem, ale skor to bude predosla generacia, ked niekto prechadza na novu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Dobrý návrh aj s tým PC, ale keďže to bude casual hranie pohodlie sa stráca.

Skutočne pokukaj si recenzie na Switch. Full HD grafika na telke, môžeš si to hocikde zobrať a hrať na 720p displeji. Online je zatiaľ zadarmo, keď sa budúci rok spustí služba za poplatok bude tretinovy oproti PS/X 20€ oproti 60€.
Hry sú veľmi taziskovo zamerané na lokálny co-op, navyše nemusíš dokupovať ovládače pretože v balení už sú 2.
Switch nájdeš v pohode aj na bazosi ako nový, veľa hard-core gamerov to kupovalo pri vydaní kvôli novému dielu Zeldy a potom sa toho zbavujú.
Skutočne, nedávaj na reči diskusných príspevkov na sector.sk ale urob si vlastný názor.
Snažím sa ti to odporučiť na základe reálnej skúsenosti s mojou manželkou a návštevami. Co funguje a co nie. Nintendo funguje úplne vždy.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

njn keby som prisiel na navstevu a kamos by mi povedal, ze ma nintendo tak by som to chcel skusit uz len kvoli nostalgii
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Fuck nostalgiu! Tie hry sú úplne bomba, moderné s peknou grafikoua hratelnost je neporovnateľná. Ale ťažko sa to vysvetľuje, pokiaľ to ľudia skutočne neskusia resp. nepristupia k tomu bez predsudkov.
Napríklad u nás nenormálne frčí Mario Kart 8, Arms, Puyo Puyo Tetris a Overcooked.
Zo singloviek Zelda, Stardew Valley, Picross, Shovel Knight, Axiom Verge sú zatiaľ moje top picky.

Dám veľmi jednoduchý príklad. Mal som na konzole Mortal Kombat X. Hra vyzerá úžasné, každý to pozná, každý to chce vyskúšať, tak to zapneš, návšteva 3-4 dá nejaký button mash, dostane na frak a stačilo,zabava s konzolou stačila.
Máš Arms. Hra vyzerá úžasne, hravo a vtipne. Podas ovládač a pohybové ovládanie úplne zmení celý zážitok (a je to nebe a dudy oproti starým motion controls). Zároveň sa to dá hrať aj cez tlačítka čiže neprichádzas o hard-core zážitok. Nikto to nechce položiť, každý chce každého vymlatit.

Mario Kart detto.

Asi takto by som to najlepšie vyjadril.
kutya
Medium Star
Medium Star

Frajerka chce velmi silno hrat Crash-a, takze asi pripada do uvahy len Xbox One alebo PS4. Starsie konzoly som po zhliadnuti videii na youtube zamietol.
Nintento switch nevyzera zle, keby to bolo len na mne, tak by som mozno do toho isiel.

Jedna otazka k Xboxu. Ak to predava niekto na bazosi ale nema blocek, plati zaruka ? Posielal mi screen kde pise ze Manufacturer warranty until 3/9/2019, ale blocek nema, lebo vraj to vyhral. Je to za dobru cenu,
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokial majú servisné stredisko tak stačí. Pokiaľ nie, niekam do Nemecka to asi posielať nebudeš...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj moja veľmi silno chcela hrať, jujuj, na narodeniny dostala. Škoda ze o ten switch sa "hádame" a po Crashovi ani nestekne. Pochopíš neskôr a spomenieš si :) nostalgia je mocná vec.
kutya
Medium Star
Medium Star

Daju sa previest hry z jedneho Xbox uctu na druhy ?
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Nie. To je jedna z nevýhod digitálnej kópie.

Ale predať "môžeš" celý účet.
kutya
Medium Star
Medium Star

Ok, isiel som nakoniec do Xboxu
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Momentálne asi najhoršia voľba spomedzi konzol, ale každopádne zabaví. Gratulujem a užite v zdraví :)
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

Nepovedal by som. Asi naj konzola na zaciatok lebo:

1.stoji myslim najmenej
2. Spatna kompatibilita (lacne bazarovky z X360)
3. Xbox Game Pass (100? Hier prakticky za nic)
4. EA pass (na PS4 bohuzial nie je)
5. Gold hry (myslis ze lepsie ako sa davaju na PS4 + je ich viac kedze davaju aj x360 hry ktore idu hrat cez spatnu kompatibilitu.

Kazdopadne by som ale asi siel do Xbox One X ktory je za rohom :)
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

wait, chcel si hrat Crasha, a kupil si si Xbox? :-|
Napísať odpoveď