Vyber providera na Slovensku
Vyber providera na Slovensku
Ahojte.
Neviem, ci je to na temu prave sem, no za opytanie nic nedam.
Ideme sa stahovat. V Nitre. A budeme byvat na mieste, kde nemaju provideri dotiahnutu optiku. Ponukaju nam dsl-ka, jeden tak, druhy tak.... no trochu sa stracam v tom, kto z nich je lepsi, kto ma navrch...
Pls, nejake rady, skusenosti, co sa tyka providerov. Da sa povedat, komu sa vyhnut, koho preferovat, kto je v com lepsi, aspon tak vseobecne? Zaregistroval som, ze je skupina ludi, ktora nadava na Tcom, ale co ja viem, do akej miery je to mytus...
Cize ide o Nitru. Chceme riesit aj internet, aj tv. Pls, nejake postrehy, cokolvek, aby som sa spravne rozhodol. Zatial mam v hladaciku Satro (iba tv, na danej adrese bohuzial internet nie), Orange, Tcom, Obecne siete (su to taki diletanti, ako posobia?), Swan...
Vdaka.
Neviem, ci je to na temu prave sem, no za opytanie nic nedam.
Ideme sa stahovat. V Nitre. A budeme byvat na mieste, kde nemaju provideri dotiahnutu optiku. Ponukaju nam dsl-ka, jeden tak, druhy tak.... no trochu sa stracam v tom, kto z nich je lepsi, kto ma navrch...
Pls, nejake rady, skusenosti, co sa tyka providerov. Da sa povedat, komu sa vyhnut, koho preferovat, kto je v com lepsi, aspon tak vseobecne? Zaregistroval som, ze je skupina ludi, ktora nadava na Tcom, ale co ja viem, do akej miery je to mytus...
Cize ide o Nitru. Chceme riesit aj internet, aj tv. Pls, nejake postrehy, cokolvek, aby som sa spravne rozhodol. Zatial mam v hladaciku Satro (iba tv, na danej adrese bohuzial internet nie), Orange, Tcom, Obecne siete (su to taki diletanti, ako posobia?), Swan...
Vdaka.
Re: Vyber providera na Slovensku
a koax tam nemas?
Zatial nic.
Este pozeram provierov: radiolan a slovanet...
Este pozeram provierov: radiolan a slovanet...
Zda sa, ze nie si v pozicii, ze si mozes vyberat providera. Asi budes rad, ak tam daky internet dostanes. Pri DSL to mas jedno, vsetko ide cez kable Telekomu, cize providera by som preferoval Telekom alebo este Orange. Ak wifi, tak jedine 5 GHz spoj, ine by som neriesil ani, ale v panelaku mozes mat problem s umiestnenim anteny.
A v Orange mi ponukli 4G. 30/2 Mbit (300GB, po precerpani spomalenie), po zlave 14€.
LTE/4G od Orange alebo ineho providera by som si nechaval az na koniec.
Preco to?
Bezdrotove technologie su zavisle na pocasi, navyse cez mobilne siete mas vacsie oneskorenie. Je to nevhodne hlavne na hry. Ak hry nehras, tak by to mohlo byt ok, ale vzdy je lepsie mat kabel.
Pokial ide o DSL, tak vzdy ber radsej priamo o Telekomu, pretoze siet je ich a v pripade poruchy ti dokazu rychlejsie pomoct. Ak mas DSL od ineho providera, tak sa mozu vzajomne vyhovarat a ty ako zakaznik iba cakas.
Pokial ide o DSL, tak vzdy ber radsej priamo o Telekomu, pretoze siet je ich a v pripade poruchy ti dokazu rychlejsie pomoct. Ak mas DSL od ineho providera, tak sa mozu vzajomne vyhovarat a ty ako zakaznik iba cakas.
DSL u Telecomu, to je vlastne Magio, ano?
Podla mapy siete pre danu adresu mi ukazuje dostupnu VDSL (10Mbit/s). To je moc velka katastrofa?
Tipek v predajni mi ale vravel, ze vedia garantovat 15 a moze ist aj do 20.
Podla mapy siete pre danu adresu mi ukazuje dostupnu VDSL (10Mbit/s). To je moc velka katastrofa?
Tipek v predajni mi ale vravel, ze vedia garantovat 15 a moze ist aj do 20.
To je praveze rychlejsie nez obycajne DSL
Viem. Len potom neviem, ci ma s tymi 15 neodzubava. Chcem co najvyssiu moznost, pricom teda 4G mam vypustit kvoli latencii (lebo vzduch, ano?).
Este taka vec: Hovoril mi aj, ze ak je to spojene aj s tv, tak to vlastne ide vsetko po jednom kabli a ked v domacnosti bezi viac zariadeni (pr. dva tv, dva pocitace), ze mozno pocitat so stvorcekami v tv a tak.... Tv si viem dat aj od Satra. Je teda spravne riesit to osve (aj ked nie ekonomicky, ale co sa tyka spolahlivosti)?
Este taka vec: Hovoril mi aj, ze ak je to spojene aj s tv, tak to vlastne ide vsetko po jednom kabli a ked v domacnosti bezi viac zariadeni (pr. dva tv, dva pocitace), ze mozno pocitat so stvorcekami v tv a tak.... Tv si viem dat aj od Satra. Je teda spravne riesit to osve (aj ked nie ekonomicky, ale co sa tyka spolahlivosti)?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nikto z nas nevie aka je spolahlivost v tvoje lokalite, ako tam pojde internet, ako tam pojde televizia. Nechapem tieto otazky. Jednoduchsie mi vsak pride mat jedneho poskytovatela na internet+tv, nez dvoch roznych.
Ja sa pytam na typy sluzieb a porovnavam ich - co je na tom nepochopitelne? Chcem si spravne vybrat z moznosti, ktore su a kedze to nerobim kazdy den, tak som sa skusil poradit.
Vies ty co, mam kamosa z TT s ktorym hravame csko a on po vyskusani vsetkych moznosti (byva v casti bez optiky a dsl) sa javi prave volba 4G ako to najlepsie.Gothar napísal:Bezdrotove technologie su zavisle na pocasi, navyse cez mobilne siete mas vacsie oneskorenie. Je to nevhodne hlavne na hry.
Iste to nebude 100% spolahlive ako kabel, ale pinguje luxusne, na serveri ma tak o 20% vyssi ping ako ja s optikou 300/150. Otazka znie, co to bude robit ked budu burky a pod ale jeho predosle volby boli na nic aj za pekneho pocasia.
Este jednu osobnu ale kratkodobu skusenost mam dokonca s 3G, hram sa jedneho dna v sobotu vecer zrazu hrom ale taky ze vonku sa na chvilu rozsvietilo slnko zrazu sleha prask elektrika v prdeli po chvili nabehla no internet nie. Swapol som sa na tethering a pingy paradicka tiez, internet nesiel cely vikend takze docela win.
Pri LTE este ten ping moze byt ako tak, ale kolko bude, okolo 50? To sa este da aj na online hry. Nebude to vsak optika na ktorej mas ping napriklad 12ms.
Asi budem musiet ist do tej novinky od Orange. Domaci 4G internet: 30/2Mbit / 300GB /. DSL je tam totiz mozne iba 8/1Mbit.
-
Daniel9911
Professional
Ja mam internet od Telekomu DSL 15 až 18 Mbitov/s mi to ide, ale ak ideš brať Internet+TV tak ti dajú max rýchlosť internetu 8/1 Mbit, tiež mi ponúkali teraz nedávno tak som ich odmietol, že ja potrebujem rýchlosť. Neviem ako si natom s miestom či budeš bývať v paneláku alebo v rd. tak by som možno bral kombináciu Internet + Magio Sat napr. tak by ti TV, síce by tam bolo menej HD programov ale rýchlosť internetu by bola určite do tých 15 Mbitov.
Ja mám magio tv (káblové) + net VDSL 40mbit,všetko záleží od pokrytia na tvojej ulici
Odoslané z HTC One_M8 pomocou Tapatalku
Odoslané z HTC One_M8 pomocou Tapatalku
Jojo, hravame na DE, NL serveroch, ja pingujem okolo 25-30 on 35-50.heker napísal:Pri LTE este ten ping moze byt ako tak, ale kolko bude, okolo 50? To sa este da aj na online hry. Nebude to vsak optika na ktorej mas ping napriklad 12ms.