výber telefónu do 700e

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

výber telefónu do 700e

Príspevok od používateľa robo1152 »

zdravím, keďže 3géčko pomaly dosluhuje, tak rozmýšľam, že by som si po novom roku vybral niečo nové, telefón bude kupovaný v hotovosti, čiže nie od operátorov, rozhodujem sa hlavne medzi
http://fony.sk/index.php?podstranka=rec ... lanku=1445
a iPhone buď 4 alebo 4s
nebránim sa ani iným návrhom ale rozhodne nechcem Android, to skôr MeeGo v N9
požiadavky sú : displej nesmie byť väčší ako 3,8", a telefón musí byť svižný a stabilný, to či to má jedno alebo 5 jadier, a či to má giga alebo 2 giga ramky ma netrápi, nechcem nato baliť ženy
cenu asi nemusím spomínať, keďže uvedené telefóny sú už v podstate v hornej hranici cien na momentálnom trhu ak neberiem do úvahy Vertu a Motorolu Auru
iPhone mám už odskúšaný, ale s WP 7.5 nemám ešte žiadne skúsenosti, takže by som bol rád ak by ste uviedli nejaké postrehy
alebo je tu ešte možnosť, že si počkám na to čo prinesie nová generácia iPhone
vďaka za odpovede :)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: výber telefónu iOS vs WP7

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Iphone 4S
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

ked si mal iphone a bol si spokojný a nechceš android .... plus máš peniaze na 4S tak podľa mňa nemáš nad čím premýšľať
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

hej s iPhone som spokojný, ale láka ma nový WP čo som čítal tak je to strašne rýchle a stabilné, plus lumia 800 vyzerá veľmi pekne, keby som šiel do iPhone tak asi skôr 4 než 4s, není ničím pravratný oproti predchodcovi a rýchlosť si pri bežnom používaní ani nevšimnem, alebo si fakt počkám na nový iP, ak bude ešte pred letom ako sa hovorí tak by som to ešte vydržal, ale povráva sa že bude mať už väčší displej tak neviem, je to dilema :D
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no to máš pravdu že Sko momentálne neprinesie skoro nič ale do budúcnosti je to lepšia kúpa...

inak po tej nokii som aj ja pokukoval ale skončil som u samsungu a androidu.... zatiaľ som nadmieru spokojný okrem výdrže batérie ale už som si aj na to zvykol
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

android mám na tablete a stačí mi, ešte ho nosiť stále so sebou tak ma asi privedie do hrobu, s androidom na telefónoch mám rovnaké skúsenosti, takže mu vravím nie, nechcem ale tvrdiť, že je to zlý systém, ale nato aby išiel tak ako má sa s tým treba babrať, ja chcem telefón, ktorý keď zapnem pôjde a nebudem musieť nič nastavovať ani sa stým "oné" :D
Lord ANAKIN
Professional
Professional

:D ja sa rád oneee :D .... a na iphone mi vadil malý display ... do wm by som nešiel ked si odchovany na ios
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

pred 2-3 rokmi by som išiel možno do androidu, vtedy som sa ešte aj ja rád oneee :D ale ešte nebol tak som zobral iP, 3,5 palca mne práve vyhovuje, pohodlne sa mi to ovláda jednou rukou a píše sa mi na tom tiež výborne, na filmy, hudbu a podobne telefón nechcem využívať, takže nemám dôvod hľadať väčšiu uhlopriečku :) ak bude možnosť, skúsim si niekde vyskúšať WP a uvidím
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no ja využívam telefón aj na filmy , hry a net ... čiže 3,5 by bolo malo pre mňa...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Re: výber telefónu iOS vs WP7 alebo Nokia N9

nakoniec som sa rozhodol, že si splním "detský sen" a pôjdem do telefónu s qwerty klávesnicou, v tom prípade sa ale asi nevyhnem Androidu :? čo už, možno ma tento krát nesklame :) zatial pokukujem po SE xprerii PRO, máte nejaké ine návrhy ?
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Re: výber telefónu do 700e

Príspevok od používateľa galbavymartin »

moc na vyber asi nemas HTC Desire Z nie je zla volba...aj ked Xperia Pro je momentalne top co sa toho co hladas....mozno Motorola Pro + je zaujimava ale este nie je u nas na trhu
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: výber telefónu iOS vs WP7 alebo Nokia N9

Príspevok od používateľa CheZteR »

robo1152 napísal:nakoniec som sa rozhodol, že si splním "detský sen" a pôjdem do telefónu s qwerty klávesnicou, v tom prípade sa ale asi nevyhnem Androidu :? čo už, možno ma tento krát nesklame :) zatial pokukujem po SE xprerii PRO, máte nejaké ine návrhy ?
ale vyhnes, NOKIA E7 :smt049 (posledny symbian)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

On chce niečo kvalitné a svižné a nie E7. Mám rád Symbian. Dokonca sa mi v niektorých ohľadoch páči viac ako Android či iOS no nie je tak svižný ako iOS či Android (bavíme sa o starších symbianoch nie najnovších (ani S^3 nie je best off)). E7 nebude mať na tie dva fóny hore ani keby do nej dal custom ROMku s minimom kraviniek od výrobcu (pretaktovanie CPU nerátam).

A ja osobne by som šiel radšej do Sony Ericsson Xperia Pro ako do Motoroly. Nepáčia sa mi MT typu BlackBerry (narážam na klávesnicu).
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

ale E7 má najlepšiu klávesnicu zo spomínaných :)
ale už je to jedno, zobral som xperiu PRO a som spokojný, aj keď to spracovanie nieje na najlepšej úrovni, ale čo som čakal po prechode od applu :) inak mi telefón vyhovuje, no najbližšie pôjdem už do WP, alebo ak prekvapí apple zas :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Áno, klávesnica je dobrá ale poviem to takto:

Načo ti bude dobrá klávesnica ak nemáš troj na ktorom ju využiješ. No písal si že to nechceš na hry, filmy ani hudbu. Tak prečo toľko dávaš do telefónu?
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

nakoniec som nedal až toľko do telefónu, keďže som nešiel do iphone a lumia sa ešte nepredáva, a človek nemusí chcieť hry, ani filmy aby dal vela do telefónu, len chcem aby to čo má vedieť vedel bez toho aby ma zbytočne hneval, a u drahších prístrojov sa to riziko minimalizuje, nehovoriac že rastúc s cenou stúpa väčšinou aj kvalita spracovania :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nie vždy tomu tak ale aj je. No sám hovoríš že sa nechceš s fónom babrať. To by som šiel do Symbianu alebo možno iOS. Na androide mi vadí že nevie ani polovicu základných vecí ktoré má Symbian už naozaj dosť dlho (aj keď dron má od základu zdieľanie netu čo mi imponuje ale žerie to baterku 2x tak rýchlo ako na 5800xm).

Verím že ti ten fón bude slúžiť ;)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Do iOS by som šiel, no chcel som qwerty, ktorá mi nakoniec aj sadla, a htc 7pro s qwerty sa u nas nepredava :-/
A co sa týka androidu, tak mu chybaju fakt základné veci - nejake jednoduche poznamky, casovac, stopky, pocitadlo dat/prevolanych minut a podobne, ako da sa to stiahnut z marketu, ale myslim ze taky zaklad by tam mohol byt a ne na vsetko stahovat appku,este aj iphone to mal, hlavne ze droid ma plno veci co nepotrebujem, hned som asi polovicu ikoniek nahadzal do priecinku a este som ho neotvoril :-)
Widgety su pre niekoho mozno plus, ale osobne tam mam len ikony aplikacii co pouzivam, cize nemusim do menu :-)
Najlepsie je, ze telefon mam stabilnejsi ako tablet s 3.2 androidom a pritom ma o jedno jadro viac, a raz taku ramku, uvidime co prinesie ICS, kazdopadne uz pkukujem po nejakom WP :-D
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ICS rozhodne prináša dosť noviniek. Pozeral som pár videí aj fotiek a dosť sa naň teším, len škoda že pre môj fón bude až v apríli.
A ja osobne mám 5 obrazoviek na ktorých mám Správy, FB, Hodinky, Switchery (Wi-Fi, Net, BT, GPS, Letový režim) a rozvrh do školy. Nepáčia sa mi prepchané plochy ako to niektorí majú. Osobne používam GO Launcher no pred nedávnom som objavil krásny launcher:
http://smartmobil.sk/forum/viewtopic.php?f=137&t=15806
galbavymartin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa galbavymartin »

Michaelo a co vlastnis ty ked az v aprili? :) na ICS sa uz aj ja tesim dufam ze bude dokonca marca na Galaxy Note....

robo1152 co sa tyka spracovania tak Iphone nema moc konkurenciu...ja som sklamany bol co sa tyka spracovania s HTC ako kazdy ospevoval tak vzdy nieco naprd....
Napísať odpoveď