Vybrane slova po L

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
weroro
Flash coder
Flash coder
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vybrane slova po L

Príspevok od používateľa weroro »

jollyk napísal:sak lyzat, olyzat ,polyzat, a vylyzat vsetko je stale s tvrdym tak o co vam sakra ide
Asi o to, že tam má byť všade mäkké "I" :D

K téme: Ja som teraz 5 rok na VŠ a vybrané slová sme sa učili v 3 ročníku na základnej škole, čo bolo v roku 1994/95. Vybrané slová po L sme mali, aj keď ich nebolo toľko, ako niekto napísal niekde na začiatku témy. Ostatní moji rovesníci, ktorí chodili na iné ZŠ sa ich neučili. Osobne si teda myslím, že ich výučba bola (je) skôr iniciatíva vyučujúceho (ďakujem p.uč. Kováčová) ako predpísané vyučovacie osnovy.
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vybrane slova po L

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

vybrane slova po L neexistuju...

z definicie
Vybrané slová sú práve také slová v slovenčine domáceho pôvodu, po ktorých sa po obojakých spoluhláskach (b, m, p, r, s, v, z, (f)) píše tvdré „y“ a nie mäkké „i“.
z toho nam vyplyva, ze rydzo slovenske slova, v ktorych sa po tvrdej (!) spoluhlaske "L" pise ypsilon, nemozno oznacit ustalenym slovnym spojenim "vybrane slova"...

slova, v ktorych sa po pismene L pise ypsilon, mozno oznacit iba ako "slova, v ktorych sa po pismene L pise ypsilon"... slovencina pre tieto slova nepozna vseobecny pojem...
Napísať odpoveď