Vyhladanie pozemkov na mape

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
->slavo<-
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Vyhladanie pozemkov na mape

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Mam parcelné číslo číslo LV.. všetky údaje čo k tomu treba ale nedokážem to proste vyhľadať ...
na stránke http://www.katasterportal.sk/ je Zobrazenie mapy ale ta mapa je úplne k ničomu neviem tam tie svoje pozemky nájsť :/
Nemá niekto skúsenosť ako vyhľadať na mape pozemky ? Nejak si neviem rady. Načo ta mapa vôbec je keď sa v nej nedajú vyhľadať základne veci.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Vyhladanie pozemkov na mape

Príspevok od používateľa Michaelo »

Neviem ako ty, ale ja som tam asi pol roka do zadu vyhladaval viacero parciel a fungovalo to uplne vpohode.

http://www.katasterportal.sk/kapor/vyhl ... ormInit.do

Mapa funguje tiez, ale aby si videl detaily, musis sa poriadne nazoomovat. Ale to uz mozes rovno pouzit aj mapy od googlu...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Vpravo musíš zadať kraj, okres, územie.. a potom tam zadáš číslo parcely.. čo Ti na tom nefunguje?
->slavo<-
Addict
Addict

okres aj územie tam mam, ale číslo parcely nie možno to majú nejaké do..
Googlemaps je pekná mapa ale ja potrebujem vedieť kde to presne je.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

No záleží či je tá parcela C, alebo E, ak je E tak nie všetky katastrálne územia majú na katasterportály aj KN-E vrstvu.
To potom už len poprosiť niakeho geodeta, či bi ti urobil snímku z UO vrstvy, alebo naskenoval niaky starý náčrt, ale rozmer parcely v UO vrstve väčšinou nesedí zo skutočným tvarom parcely a ani jej skutočná výmera na LV.
Poprípade ešte môže byť, že nepoužívaš internet explorer, jediný prehliadač plne podporovaný kaprom. Poprípade mi skús poslať číslo parcely, LV a katastrálne územie a ja sa ti na to pozrem, teda ak chceš.
->slavo<-
Addict
Addict

Aha tak možno nakoniec je problém v tom IE používam Chrome, ale dnes mi mapa fungovala cez Chrome . Teraz už mi ju ani nezapne divné .
Idem skúsiť ten IE.
retkvic
Addict
Addict

Cez IE by to malo ísť, teraz som si skúsil niečo pozrieť a ide to, len možno to bude chcieť nainštalovať nejaký plugin, ale to ti vypíše...

Edit:// a ešte taká vec, keď zadáš na lavej strane pacela:tam vyplníš kraj,okres,obec,KU, typ C, č.p a dáš vyhľadať, tak vtedy ti tú parelu nájde? Ak áno, tak nižšie pod detail parcely xxx máš zobraziť parcelu na mape a automaticky sa dostaneš k danej parcele.
->slavo<-
Addict
Addict

jasne keby niečo ozvem sa zatial dakujem chalani

//autoeditácia príspevku (09 Máj 2015, 21:59)
Tak mapu som rozbehal ale nič tam nesedí :D Cislo podlomenia žial nemám nikde napisane.
Neviem aký udaj tam napisat. Podla čisiel vlastnictva nesedi nič ked dam vyhladat iba podla cisla parcely najde mi to parcelu ale napriklad na jednej stoja garaze :D No podla mapy je tam iny list vlastnictva ako ten moj . Takže v podstate som sa nikde nedostal ale mapa uz ide :D
Keby sa dalo vyhladavat podla listu vlastnictva to by bolo ideal ale i tak si myslim ze to je bud zle zaznacene alebo mi chyba to cislo podlozenia
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

Vľavo na stránkach kaporu je aj hľadanie podľa listu vlastníctva.
Ale nedivil by som sa, keby v tom mali skrátka bordel. ked už je ten portál taký rozbitý - mapy idú len v IE ako-tak bez problémov :roll:
Možno budeš musieť ísť pobehať po úradoch
retkvic
Addict
Addict

Môže v tom byť kludne bordel, ale môže to byť aj prípad kedy ty máš LV od KN-E parcely a keď zadáš do mapy číslo tej parcely, tak ti ukáže úplne inú parcelu, preto má na mape daná parcela iné číslo LV.
Preto sa pri výpise z LV skús pozrieť či je to KN-E parcela alebo KN-C tá bez podlomenia, ak píšeš že nemá podlomenie. Ak by sa jednalo o ečkovú parcelu, tak skús zakliknúť ečkovú parcelu a skús vyhľadať, možno ti zobrazí aj uo vrstvu...
->slavo<-
Addict
Addict

vyskušam dik . A ide to v pohode aj cez chrome + IE tab
pozeral som tie regiony a sedi mi to takze to je zle zaznačene čo je dost bieda každopadne skusim to poriešit cez urady jedna sa o dosť velke plochy len potrebujem presne zaznačenie :)
retkvic
Addict
Addict

->slavo<- napísal:vyskušam dik . A ide to v pohode aj cez chrome + IE tab
pozeral som tie regiony a sedi mi to takze to je zle zaznačene čo je dost bieda každopadne skusim to poriešit cez urady jedna sa o dosť velke plochy len potrebujem presne zaznačenie :)
Ak ti pri výpise z LV svieti PARCELY registra "C" a figuruješ tam ako vlastník, tak v tom majú bordel, ak teda vieš, že tam žiadne garáže nestoja, alebo to je ako som spomínal vyššie, že sa jedná o KN-E parcelu, lenže to nevieme, lebo si to nenapísal :)
Každopádne treba skočiť na kataster a tam sa spýtať čo a ako, v prípade, že pôjde o E parcely ti to bude musieť niekto prešetriť.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

to vyhladavanie tam je normalne za trest. podpora ako z roku ´98 no cisto slovenske. najjednoduchsie to budes mat ak zbehnes na kataster v meste a das si to spravit za par eur
Napísať odpoveď