Vymena dat medzi domenami

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vymena dat medzi domenami

Príspevok od používateľa Holubar »

Riesim jeden specificky problem.

Na domene holubar.sk bezi databazova alikacia pre hladanie a nahlasovanie zaletenych holubov.

http://www.holubar.sk/zaletene-holuby/

Princip fungovania:

1/ najdete holuba, zadate jeho udaje do databazy pomocou preddefinovanych formularov
2/ ak mame v databaze jeho majitela, vystupom je sprava, ze mame majitela a ze sme mu poslali vase kontaktne udaje
3/ ak nemame v db majitela, dostanete spravu ze holub bol ulozeny, a podla udajov, ktore ste zadali vam povieme, z akej pochadza organizacie, dame vam odkaz na tu organizaciu na nasej stranke, kde mozno najdete nejakych zaregistrovanych clenov alebo vam dame kontakt na cloveka, ktory je zodpovedny za nahlasovanie holubov z danej organizacie.

Este sa to vetvi, ci ste prihlaseny alebo anonymny a podla toho sa posielaju nejake spravy a tak pod.

Ak ste chovatel holubov, tak zadavate udaje vasich holubov do db, ked su niektorez nich nahlasene, do sukromnej spravy posleme detaily o kazdom, ak nie tak dostanete len spravu ze boli ulozene...

Do formularov su tahane udaje z db. Ak zadate rok a kod krajiny z obrucky holuba, nacita sa zoznam organizacii pre danu krajinu. Je to naviazane na viacero tabuliek v ramci db - pouzivatelia, krajiny, organizacie a ine...

Kedze zaletene holuby su medzinarodny problem, chcel by som, aby aplikaciu pouzivali aj v okolitych statoch. Zvazy chovatelov vsak uz maju svoje vlastne stranky a preto potrebujem najst sposob, ako vytvorit satelitne formulare, ktore by som mohol integrovat na rozne ine stranky beziace na inych serveroch, no data by boli ukladane a hladane v databaze na domene holubar.sk

Zatial jediny sposob, co ma napada je ulozit na tieto servery prihlasovacie udaje do mojej db a umiestnit tam aj vsetky skripty potrebne pre beh aplikacie. To by som ale kludne nespal, pretoze neviem, kto kazdy ma pristup na ftp a teda aj k udajom k mojej db...

Ako sa da taketo nieco riesit? Neviem poriadne kam pozriet, tak by som potreboval aspon nakopnut na nejaky zakladny princip alebo smer, ktorym sa pohnut.

Vdaka za rady
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vymena dat medzi domenami

Príspevok od používateľa audiotrack »

rieši sa to tak, že formulár z ich stránky pošle dáta na tvoju stránku (post) a výstup si pozrú u teba. Čiže rovnako ako keby to hľadali u teba
Druhou možnosťou je robiť im export (aby si to mohli naštýlovať a lokalizovať ako chcú) napríklad v xml a tento ponúkať na stiahnutie. Aktualizoval by si ho napríklad raz denne (v noci) alebo podľa potreby. To už záleží od teba ako často ti tam pribúdajú dáta

ak ti ide aj o ukladanie do db, tak pripadá do úvahy len prvý spôsob
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Este jedna otazka: je mozne vytvorit v ramci jednej db dalsie prihlasovacie konto a pre toto konto nastavit presne povolenia, ktore tabulky moze citat, ktore updatovat a do ktorych vkladat? Na toto konto by sa potom mohli prihlasovat satelitne formulare z inych domen a bolo by to najjednoduchsim riesenim.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Holubar napísal:..je mozne vytvorit v ramci jednej db dalsie prihlasovacie konto a pre toto konto nastavit presne povolenia, ktore tabulky moze citat, ktore updatovat a do ktorych vkladat?
áno, toto je možné, ale:
Holubar napísal:Na toto konto by sa potom mohli prihlasovat satelitne formulare z inych domen a bolo by to najjednoduchsim riesenim.
toto bude problém. Žiaden hosting ti nedovolí vstup do db zvonka. Ak máš vlastný server a vieš si ho nakonfigurovať, tak prosím
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tu som nasiel temu aj o tom

http://www.pcforum.sk/websupport-pripoj ... 11806.html

pisal som na helpdesk, ale v nedelu asi nerobia. Co je ten tunel? Je to pouzitelne v mojom pripade?

//autoeditácia príspevku (20 Feb 2012, 1:24)
Tak predsalen robia :)
Dobry den,

k nasim databazovym serverom sa da pripojit aj vzdialene, je potrebne pouzit nasledovne prihlasovacie udaje:
MySQL 5.1:
host mysql51.websupport.sk
port 3309

MySQL 5.0:
host mysql50.websupport.sk
port 3308

MySQL 4.1:
host mysql41.websupport.sk
port 3307
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa DeaDMAn_X »

a vytvorenie Web service si nezvazoval?
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

co to je?
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Holubar napísal:co to je?
v podstate metoda, ktora bezi "remote" niekde na serveri a ma XML rozhranie. Posles serveru vstupne parametre metody a on Ti vrati vysledok vo formate XML.

http://www.html2xml.nl/Services/Calcula ... smx?op=Add
tu mas priklad na scitavanie, zadaj vstupne parametre a klikni invoke (realne implemetnacie samozrejme mozu daleko komplikovanejsie)
aj ked neviem co presne s tym mas ako spravit :?:

ak chces grantovat pristup komukolvek na server mozes si vytvorit nejake jednoduche proxy. tym myslim, ze ak Ty mas pristup niekde a potrebujes aby rovnaky mali aj ini tak ich poziadavky presmeruj na seba a co je potrebne vykonaj pod svojimi credentials. (ja som rovnakym sposobom "hakoval" vyvojovy server azure, ktory sa neda propagovat do IIS, na druhu stranu som ale mohol spravit normalnu ASP stranku, ktora komunikovala s tymto serverom a tvorila mu nejaky face)
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

aj ked neviem co presne s tym mas ako spravit
Myslim ze to je idealny pripad na pouzitie Web sluzby (WS). WS bude zabezpecovat vsetku pracu s databazou. Jednotlivy klienti (webstranky v zahranici) budu z WS dostavat uz len samotne data s ktorymi mozu dalej pracovat. A ty mozes kludne spat pretoze pristup k databaze ma len tvoja WS. Klienti dokazu pristupovat len k Web sluzbe (napr. pomocou mena a hesla) a teda len k datam, ktore im ty poslat chces, ziadny pristup k samotnej databaze nemaju. Dalsia vyhoda je, ze zmenis data, ktore chces vratit na jednom mieste a zmena sa prejavi vsade.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ale jednoduchšie ako programovať celé WS API je generovať xml s celou tabuľku databázy v crone každú noc :) Ak tam nepotrebuje robiť výpočty ale ide iba o vyhľadávanie.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

ako uz bolo spominane najlepsie je to riesit ako webservice pripadne sa da urobit aj read only ucet na db a priamo sa pripajat, ale neviem ci na zdielanom hostingu je toto lahke realizovat
DeaDMAn_X
Medium Expert
Medium Expert

ale jednoduchšie ako programovať celé WS API je generovať xml s celou tabuľku databázy v crone každú noc :) Ak tam nepotrebuje robiť výpočty ale ide iba o vyhľadávanie.
ano jednoduchsie to je :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ja by som sa tiez prikloni k rieseniu cez XML ( alebo JSON ) z navodom ako ho pouzit, lebo je lahko implementovatelne na oboch stranach a nezverejnujes detaili o svojej databaze
kristínajj
Novice
Novice

Príspevok od používateľa kristínajj »

U nas na dvore sa zdrziava postovy holub, chcem sa spýtat ci niekomu nechýba. Asi sa stratil.
HUNG-2009-07-07677
black evil
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa black evil »

kristínajj napísal:U nas na dvore sa zdrziava postovy holub, chcem sa spýtat ci niekomu nechýba. Asi sa stratil.
HUNG-2009-07-07677
Omg ,napíš to asi na tú stránku a nie sem na forum.
Napísať odpoveď