nazdar
chcem vymenit olej a mam jednu otazku
Viem ze sa ma motor trosku ohriat aby olej bol riedsi a lepsie vytiekol ale teraz jedna otazka.
Ja ked motor zohrejem tym padom dostanem olej po celom motore cize vo vani nebude bude mozno chybat liter oleja kym to vsetko nestecie co pri rychlej vymene ani nestecie a vlastne dajme tomu ze pol litra az liter ostane stareho.
Tak ked bude motor stat cely den celu noc tak vlastne teoreticky by vsetok olej mal byt zteceny vo vani okrem olejoveho filtra a tym padom ak vtedy odsrubujem srubu tak by mal vytiect vsetok olej hoci bude tuhsi ale nemam problem vypustit a pockat aj 10 minut kym dotecie vsetko.
moze to aj takto zrobit? ci velmi nedoporucujete ?
Vymena oleja
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vymena oleja
...radšej ohriať (ale nie na dve minúty pustiť motor, ja by som nechal až kým nebude mať cca 80°C), potom 5 minút počkať a potom opatrne odšróbovať uzáver...a potom počkať cca 10 minút...a treba dávať pozor, všetko tam bude horúce jak sviňa, hlavne výfukové potrubie...
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, urcite motor zohrej kludne az na prevadzkovu teplotu, odstav auto na miesto, kde budes menit olej, pockaj kludne aj 10-15min, kym stecie do vane, v zavislosti od vonkajsej teploty vydrzi zohriaty dost dlho... nechaj ho co najdlhsie odtiect...
-
Weblink
Light Star
Existuje pripravok, ktory nalejes do oleja, chvilu nechas nastartovane, aby sa pomiesal s olejom... a poom ti olej vytecie uplne cely bude ako voda
stoji to par eur a zozenies to v kazdej lepsej predajni s autodielmi
stoji to par eur a zozenies to v kazdej lepsej predajni s autodielmi
-
tacosi
Moderátor
Uplne cely olej Ti nevytecie nikdy,a urcite ani nebude ako voda.
Tento pripravok tam pridavas kvoli precisteniu motora od usadenin. Tato "chvila" trva bezne 10-15 minut pri cca 1200 otackach.
Potom uz je len preplachovy olej,ktory sa nahradi povodnym,ale toho samozrejme treba tolko,kolko ide origo oleja,
Tento pripravok tam pridavas kvoli precisteniu motora od usadenin. Tato "chvila" trva bezne 10-15 minut pri cca 1200 otackach.
Potom uz je len preplachovy olej,ktory sa nahradi povodnym,ale toho samozrejme treba tolko,kolko ide origo oleja,
Ja tým prípravkom neverím. Možno to má opodstatnenie keď sa prechádza na inú viskozitu, poprípade sa mení z polosyntetiky na syntetiku. Pri tých čarovných "kvapalinách" mám vždy pocit, že to môže autu viac uškodiť ako pomôcť - nedajbože sa uvoľní nejaká usadenina alebo ktovie čo, zapchá to nejaký tenký kanálik a už je na svete nový problém. Ja keď mením olej tak je motor kvalitne zohriaty (by som povedal že až prehriaty
) a nechávam ho pekne stiecť, minule som ešte dvihol zadok, nech ho stečie čo najviac 
V podstate o olejoch koluje veľa mýtov, ale myslím, že v zásade je úplne jedno aký tam napcháš, či polo či plnú, či 5-40 alebo 15-40, či Shell, či Castrol, či Mogul, či Tesco Stores.. najdôležitejšie je nemať ho tam cez tých 15 000 km nehľadiac na predpísanú výmenu a nie viac ako 2 roky.
-
RATZINGER666
Darca
ako vravi jimmy, ten roztok je urceny na preplachnutie pri prechode na inu viskozitu, po najdeni pilin v oleji a naslednej GO a podobne... ono ani nie je nejaky extra dovod, aby vytiekol uplne cely, ked ho tam zostane nesteceneho aj dva deci, nezalezi na tom...