Ahojte. Riesim taky neprijemny problem. Zacalo mi zatekat cez okna ked prsi. Byt som kupil uz s plastovymi oknami takze neviem aky je vyrobca a nikde neviem najst take tesnenie, ktore tam momentalne je.
Riesil niekto podobnu situaciu ? Ako zistim akym tesnenim ho mozem nahradit ? Je to jedno ake tam dam (tvarovo) ? Staci ze bude pasovat do drazky a bude cca rovnako hrube ?
To, ktore je na oknach momentalne je cca take ako v prilohe 1. obrazok a do drazky by voslo napr. to co je na druhom obrazku, ma ale uplne iny tvar.
Nechcem kvoli tesneniam menit okna.
Dakujem.
Vymena tesnenia plastovych okien
Vymena tesnenia plastovych okien
- Prílohy
-
- a-3.jpg (10.59 KiB) 1711 zobrazení
-
- sal.PNG (10.35 KiB) 1711 zobrazení
Re: Vymena tesnenia plastovych okien
Ako ti moze zatekat, co je poskodene to tesnenie? Mas nastaveny dostatocny pritlak kridla okna?
Nie je jedno ake tam das tesnie, pretoze to sa dava podla profilu, kovania a tak dalej. Tu mas dole univerzalne tesnenie co si upravis podla seba - https://www.okentes.sk/tesnenie-a-tesni ... re-a-okna/
Nie je jedno ake tam das tesnie, pretoze to sa dava podla profilu, kovania a tak dalej. Tu mas dole univerzalne tesnenie co si upravis podla seba - https://www.okentes.sk/tesnenie-a-tesni ... re-a-okna/
Nevyzera to tesnenie na pohlad poskodene, ale je uz take nejake malo pruzne. Skusal som uz pritlak nastavovat, ale nepomohlo, stale prejde nejaka ta voda ked silno prsi.
Hm, ale 79 eur za 25 metrov je dost vela. Navyse 25 metrovy balik mi je zbytocne vela. Nepotrebujem ani polovicu z toho.
Hm, ale 79 eur za 25 metrov je dost vela. Navyse 25 metrovy balik mi je zbytocne vela. Nepotrebujem ani polovicu z toho.
To ale nie je moj problem kolko metrov ty potrebujes a kolko to stoji. Ja som ti dal odkaz na tesnenie. Vsak chod niekde kde robia okna, do stavebnin a spytaj sa ich na to, ze ci ti vedia predat 5 metrov tesnenia takeho ako ty potrebujes. Spytaj sa spravcu bytoveho domu kedy sa menili okna, ze ci tam nie je zaruka, pripadne kto to robil a ake okna pouzil, ze by si potreboval vymenit tesnenie. Mozes potom rovno kontaktovat tu firmu s tym tesnenim. Tesnenie je malo pruzne najma preto, lebo vymrzlo, zazilo horucavy a urcite si nepouzil silikonovu ceruzku na to, aby si to pred zimou namazal a zabranil tak popukaniu.
Tak ale uznaj, kupil by si tesnenie za 80 eur, ked bezne stoji meter par centov ?
Zial neviem sa nijak dopatrat k tomu, ze ake su to okna. Spravca bytovky mi povedal, ze okna si menil kazdy najomnik samostatne. S byvalym majitelom bytu sa skontaktovat neviem, takze nemam ako zistit, kde tie okna kupoval, pripadne kto je ich vyrobcom.
Obehal som uz vela roznych predajni. V obchodoch typu Hornbach/Obi maju len samolepiace tesnenia. V predajniach kde predavaju a montuju okna zas chcu hned vediet ake mam okna a kazdy ma odbije s tym, ze oni maju tesnenia len pre okna ktore oni predavaju, a ze take ako mne treba nemaju (niekde sa ani nepozru na to moje tesnenie, ci nahodou do ich okien sa nedava rovnake). No tam kde boli ochotni mi povedali, ze take zial nemaju a ze to vyzera na nejaky starsi typ okna a teda aj tesnenia, takze asi bude problem take zohnat. Preto hladam alternativu, ze za ake ho mozem vymenit.
Zial neviem sa nijak dopatrat k tomu, ze ake su to okna. Spravca bytovky mi povedal, ze okna si menil kazdy najomnik samostatne. S byvalym majitelom bytu sa skontaktovat neviem, takze nemam ako zistit, kde tie okna kupoval, pripadne kto je ich vyrobcom.
Obehal som uz vela roznych predajni. V obchodoch typu Hornbach/Obi maju len samolepiace tesnenia. V predajniach kde predavaju a montuju okna zas chcu hned vediet ake mam okna a kazdy ma odbije s tym, ze oni maju tesnenia len pre okna ktore oni predavaju, a ze take ako mne treba nemaju (niekde sa ani nepozru na to moje tesnenie, ci nahodou do ich okien sa nedava rovnake). No tam kde boli ochotni mi povedali, ze take zial nemaju a ze to vyzera na nejaky starsi typ okna a teda aj tesnenia, takze asi bude problem take zohnat. Preto hladam alternativu, ze za ake ho mozem vymenit.
Ked otvoris kridlo tak na profile urcite najdes nejake znacky, napisy,... Plastove okna sa robia z prefabrikovanych profilov, takze nejaku informaciu by si tam mal mat.
Minimalne by tam mal byt profil, ci uz daky Aliplast, Aluprof, Inoutic, Salamander a neviem co dalsie. Mozno to nenajdes na tom zatekajucom okne, tak skus pozriet na inom.
To napadlo aj mna, ale zial nic take tam nie je. Na kovani su napisy ale na plastoch okna nikde nic.