Vypis dat z tabulky podla ich obsahu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
lucas03
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Vypis dat z tabulky podla ich obsahu

Príspevok od používateľa lucas03 »

Ahoj,
Kedze ste mi minule pomohli, pisem sem znova. Mam db, z ktorej chcem vybrat data podla ich obsahu, teda aby uzivatel mohol filtrovat obsah. Lepsie asi pochopite, ked sa na to pozriete, Tu je zoznam, plus tam mam na locale pridany este jazyk ako dalsie pole z db.
http://www.odkazy.lucas03.com/katalogodkazov.php
Robil som to cez podmienky if a empty funkciu na xx riadkov. Chcel by som to vsak spravit tak, aby filter fungoval ak sa vyberie len jedna moznost, dve, tri, 4 ci vsetky.

Teraz som to skusal vypisovat podla premennych, no ak je premenna prazdna, nevypise nic.

Kód: Vybrať všetko

$query = "SELECT * FROM `domains` WHERE category = '".$_GET['category1']."' AND pagerank >= '".$_GET['pagerank1']."' AND srank >= '".$_GET['srank1']."' AND age <= '".$_GET['age1']."' AND language = '".$_GET['weblang1']."'" or die(mysql_error());
Ako sa to robi, existuje na to funkcia ci poznate nejaky sposob? dakujem za kazdu radu.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Vypis dat z tabulky podla ich obsahu

Príspevok od používateľa audiotrack »

vyskladáš si to query v php do premennej napríklad $podmienka a potom vložíš do query ako "select from tabulka where $podmienka"

Nič zložité
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

Mohol by si to nejako konkretnejsie napisat okolo tej podmienky?
// Dakujem!
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Kód: Vybrať všetko

$podmienka = array();
if(isset($_GET['category1'])) $podmienka[] = "category = '".addslashes($_GET['category1'])."'";
if(isset($_GET['pagerank1'])) $podmienka[] = "pagerank >= '".addslashes($_GET['pagerank1'])."'";
if(isset($_GET['srank1'])) $podmienka[] = "srank >= '".addslashes($_GET['srank1'])."'";
.
.
.
$p = implode(" AND ",$podmienka);
$sql = mysql_query("select from tabulka where $p");
Napísať odpoveď