vypis zaznamov z MYSQL s podminkou

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
ppohoda
Amateur
Amateur

vypis zaznamov z MYSQL s podminkou

Príspevok od používateľa ppohoda »

Dobry den,
mam v MySQL databaze tabulku vipds_jcalpro2_events z ktorej chcem vypisat zaznamy stlpcov title a extid no vsak iba tych zaznamov, ktore maju odlisne hodnoty v iba stlpci extid .
Moj kod:

Kód: Vybrať všetko

MySQL_Query("SELECT DISTINCT title,extid FROM vipds_jcalpro2_events WHERE published=1 && cat=$kategoria ORDER BY start_date LIMIT 0,$pocet");
Problem s tymto mojim kodom je ten, ze vypisuje zaznamy, pre ktore plati podmienka, hodnoty v stlpci titlea zaroven v stlpci extid su unikatne.
Ja vsak potrebujem podmienku, aby sa vypisali zaznamy s unikatnym title, pricom na unikatnosti extid nema zalezat.

Viete mi prosim niekto poradit?
Dakujem.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Problem je v tom, ze direkriva DISTINCT pri viacerych vyberovych parametroch zabezpecuje unikatnost vsetkych parametrov,
preto vyberj z tabulky len udaj id,exit a potom dodatocnym dopitom zistuj title podla id.
Viem ze to nieje najlepsi sposob ale ak niekto pozna lepsi rad si ho precitam.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

namiesto distinct použi group by na ten stlpec kde nechceš aby sa opakovali zaznamy

Kód: Vybrať všetko

MySQL_Query("SELECT title, extid FROM vipds_jcalpro2_events WHERE published=1 && cat=$kategoria GROUP BY title ORDER BY start_date LIMIT 0,$pocet");
Napísať odpoveď