vypnutie PC s delphi
-
feromakovi
Expert
vypnutie PC s delphi
Zdravím,
prosím Vás potreboval by som vedieť ako môžem vypnúť svoj PC v delphi napríklad procedúrou button1.click.....to je jedno hocičím len nechcem aby sa my tam objavilo dosovské okno=> nemalo by to byť cez príkazový riadok a príkaz "shutdown -s -f -t 00"
proste uvítal by som nejaké riešenie ako napr. vo windowse keď dám vypnúť PC cez ponuku štart.
alebo nejaké riešenie ako sa napr. v NERO-vi používa, že po ukončení práce automaticky vypnúť PC ak keď pri ňom nikto nieje....a tam sa tiež neobjaví dosovské okno...
uf dúfam, že som svoj problém popísal dostatočne...
prosím Vás potreboval by som vedieť ako môžem vypnúť svoj PC v delphi napríklad procedúrou button1.click.....to je jedno hocičím len nechcem aby sa my tam objavilo dosovské okno=> nemalo by to byť cez príkazový riadok a príkaz "shutdown -s -f -t 00"
proste uvítal by som nejaké riešenie ako napr. vo windowse keď dám vypnúť PC cez ponuku štart.
alebo nejaké riešenie ako sa napr. v NERO-vi používa, že po ukončení práce automaticky vypnúť PC ak keď pri ňom nikto nieje....a tam sa tiež neobjaví dosovské okno...
uf dúfam, že som svoj problém popísal dostatočne...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
skús takto
Kód: Vybrať všetko
uses ComObj;
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
shell: Variant;
begin
shell := CreateOleObject('Shell.Application');
shell.ShutdownWindows;
end;-
feromakovi
Expert
otázka
audiotrack pls dalo by sa ti keby si mi to aj trochu popísal??
lebo ako na to pozerám tak na to pozerám, nerozumiem tomu kódu.
A z helpu som sa toho moc nedočítal.... len by mi stačilo, že čo tam znamenajú tie príkazi a nejaké vysvetlivky, že prečo je to práve tak.
Ak by si bol teba ochotný...
Ďakujem ti inak veľmi pekne..
lebo ako na to pozerám tak na to pozerám, nerozumiem tomu kódu.
A z helpu som sa toho moc nedočítal.... len by mi stačilo, že čo tam znamenajú tie príkazi a nejaké vysvetlivky, že prečo je to práve tak.
Ak by si bol teba ochotný...
Ďakujem ti inak veľmi pekne..
-
audiotrack
VIP
skôr si naštuduj čo je COM a OLE a malo by ti to začať dávať zmysel. V podstate ide o to, že som do delphi vložil shell operačného sytému. Teda som mohol využiť rovnaké rutiny ako sa využívajú pri práci v samotnom windowse (v našom prípade vypnutie systému). Premenná shell je dátového typu variant. Možno na to existuje nejaký vhodnejší DT, no komu sa chce hľadať keď to nerobím pre seba 
http://msdn.microsoft.com/en-us/library ... S.85).aspx (je tam aj nejaký príklad, proces musí mať samozrejme právo vypnúť Windows, inak to fungovať nebude)
-
feromakovi
Expert
otázka
to audiotrack: no vieš není to presne čo by som potreboval...keď akože kliknem na button tak zobrazí sa mi len tabuľka, ktorá sa zobrazuje keď dám START->VYPNUT a vlastne po kliknutí na button sa ma len opýta čo chcem spraviť...ja by som potreboval niečo aby to spravilo automaticky..
skúšal som aj príkazy z odkazu čo poslal chrono, napr: namiesto
to som chcel aby sa automaticky reštartol. spravilo mi z toho aj exe súbor ale keď som v ňom klikol na button tak mi vypísalo chybu, že taký príkaz není podporovaný..
to chrono: pozeral som to tam ale keď ja poznám pascal a čím sa teraz delphi a ani jedna možnosť z týchto programovacích jazykov tam nieje...
Ak by niekto vedel poradiť tak by som aj poprosil nejakú modifikáciu ako by vyzerala taká procedúra na restart..
Ďakujem...
skúšal som aj príkazy z odkazu čo poslal chrono, napr: namiesto
ShutdownWindows->RebootWindowsto chrono: pozeral som to tam ale keď ja poznám pascal a čím sa teraz delphi a ani jedna možnosť z týchto programovacích jazykov tam nieje...
Ak by niekto vedel poradiť tak by som aj poprosil nejakú modifikáciu ako by vyzerala taká procedúra na restart..
Ďakujem...
-
feromakovi
Expert
odpoveď
no ja som to normálne pochopil takto ako napísal auditrack:
ale compiler mi to zobral:D
a skúšal som teraz aj to čo si napísal posledné a použil som to takto:
robím v tom chybu?? Ja tomuto akosi nerozumiem..
var
shell: Variant;
begin
shell := CreateOleObject('Shell.Application');
shell.RebootWindows;
end;a skúšal som teraz aj to čo si napísal posledné a použil som to takto:
begin
ExitWindowsEx(EWX_REBOOT, 0);
end;snad ti to pomoze http://www.inspired.sk/delphi/vypnutie-windowsu/
-
feromakovi
Expert
ďakujem pekne pomohlo. Je to presne to čo som poteboval....sapler napísal:snad ti to pomoze http://www.inspired.sk/delphi/vypnutie-windowsu/
Re: vypnutie PC s delphi
Caute no mne to moc nepomohlo ked mam napr otvorene volake spojenie tak mi ho nezrusi a caka kym to odkliknem ja manualne potrebujem nejaky tvrdsie vypnutie ktore nebude zaujimat ci mam nieco ulozene alebo ci mam nejake spojenie z niecim dakujem za odpoved
-
pipiak
Medium Star
existuju winapi funkcie, kde mas moznost dat force shutdown
-
audiotrack
VIP
GameBlaer napísal:Caute no mne to moc nepomohlo ked mam napr otvorene volake spojenie tak mi ho nezrusi a caka kym to odkliknem ja manualne potrebujem nejaky tvrdsie vypnutie ktore nebude zaujimat ci mam nieco ulozene alebo ci mam nejake spojenie z niecim dakujem za odpoved
len mierne upravíš parameter takto:chrono napísal:Čo presne z toho, čo som poslal ja si skúšal? Skúšal si napr. ExitWindowsEx(EWX_REBOOT, 0);?
ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN + EWX_FORCE,0);Re: vypnutie PC s delphi
chuus neviete kde sa dá stiahnuť delphi ktoré by mi islo?
-
audiotrack
VIP
nevieme ktoré by ti išlo, keď ani len netušíme či máš windows alebo linux prípadne mac...lopokop napísal:chuus neviete kde sa dá stiahnuť delphi ktoré by mi islo?