Vypomáhanie grafickej karty ramkou ... mýtus či pravda ?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa vladenko007 »

ChallengerQo napísal:ja som jeden cas (asi pred piatimi rokmi) bezal na xpcku so 128 ramkou.. a 4mb grafikou a procak nejaky 500mhz neviem co.. a trapenie to nebolo teda..
No ale ja by som povedal ze bolo trapenie. Ved len ked sa XP nastartuje tusim zakladne sluzby vezmu 96MB s RAMKY. Tak to vela neostava.

Ved napriklad teraz mi berie PC Suite 20MB aby som sa mohol pripojit cez mobil. A Mozilla 62MB :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ale téma je o niečom inom chlapci :roll:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dost zalezi na type hry a rozliseni. Ak je hra narocna na vypocty karty (tiene, odrazy,...) tak rozsirenie pamate z 256 nepomoze ak uz nebude cip stihat. Na druhej strane ak hra bezi dobre uz na nizsom rozliseni a v vyssom ma problemy, tak rozsirenie pamate by malo pomoct. To asi plati aj pre zvysenie kvality textur. Proste treba skusit a uvidis, ale necakaj, ze si zrazu zahras najnovsie hry na vysokych detailoch. Rozhoduje hlavne cip - ja som nedavno musel prejst z 8600 GT na 8400 GS, obidve 256 MB a GSka mala omnoho mensi vykon. FPS kleslo tak o 60-70%.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

brm: Len doplním, že Win98 ram 768Mb nepodporoval. Čiže ak by si tam dal už 1GB asi by si ho nerozchodil.

A ešte trochu stupídna otázka: Mám v ntb GeForce 9500GS. Vlastnú-nezdielanú. Išlo by stiahnuť z ram aj keď je nezdielaná? Prípadne stiahnuť z grafiky na 128 a to šupnúť RAMke?
virus64
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa virus64 »

Gepid napísal:brm: Len doplním, že Win98 ram 768Mb nepodporoval. Čiže ak by si tam dal už 1GB asi by si ho nerozchodil.

blbost
ide, dokonca aj 95ka na 1GB ramke a dvojjadrovom proc, ale nieje to nejako extra rýchle

nechcem rozpútavať dalšiu diskusiu ohladom windowsov a podporovanej velkosti ram
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Gepid, virus64: Tu je to cierne na bielom:
http://support.microsoft.com/?scid=kb%3 ... 2&x=11&y=7
Napísať odpoveď