Vypovedna zmluva

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Talpy
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Vypovedna zmluva

Príspevok od používateľa Talpy »

CHcel by som dať vypovednu zmluvu, kvoli zruseniu pripojenia internetu, a nwm, co by tam malo vsetko byt, a ako by to malo vyzerat?!?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas viazanost ci nie??? Ake su dovody odstupenia od zmluvy (vypadava internet, obmedzenia...)???
Talpy
Light Star
Light Star

viazanost bola na 2 roky, tie uz presli, odstupujem od zmluvy preto, lebo mam uz druhy net, a ten mi stale vypadava........strasne je pomaly, a za taku istu cenu mam 6 krat lepsi..........:)
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

zelezi od zmluvnych podmienok...neviem, ci je to este aktualne (davam priklad)

CO SA PISE V ZAKONE
§43- zmluva o pripojení
1) Zmluvou o pripojení sa podnik zaväzuje účastníkovi zriadiť potrebný prístup k verejnej telefónnej sieti alebo k inej verejnej sieti a sprístupniť súvisiace služby. Súčasťou zmluvy sú všeobecné podmienky a tarifa.
4) Účastník môže odstúpiť od zmluvy o pripojení bez sankcií, ak mu podnik
a) oznámi zmenu zmluvných podmienok najmenej jeden mesiac vopred a účastník tieto zmeny neakceptuje,
b) neoznámil podstatnú zmenu zmluvných podmienok najmenej jeden mesiac vopred, alebo ho neinformoval najmenej jeden mesiac vopred o jeho práve odstúpiť od zmluvy o pripojení bez sankcií, ak tieto zmeny neakceptuje, najneskôr však do troch mesiacov odo dňa, kedy bol podnik podľa § 42 ods. 3 písm. e) povinný oznámiť účastníkovi podstatnú zmenu zmluvných podmienok,
c) opakovane ani po reklamácii neposkytuje verejnú službu podľa zmluvy o pripojení alebo ju poskytuje s podstatnými vadami,
d) opakovane neodstráni reklamovanú závadu verejnej služby v určenom čase.
Co pise Slovanet v svojich zmluvnych podmienkach
Všeobecné podmienky na poskytovanie verejnej elektronickej komunikačnej služby sprostredkovania prístupu do siete Internet
Čl. VIII- doba trvania zmluvy
- 2. Pokiaľ bola zmluva dojednaná na dobu určitú a podmienky na predĺženie poskytovania služby nie sú výslovne dojednané v samotnej zmluve, platia nasledovné zásady:
a) ak účastník najneskoršie 30 dní pred uplynutím doby viazanosti neoznámi písomnou formou Slovanetu, že nemá záujem na predlžení platnosti zmluvy, jej platnosť sa predlžuje na dobu,na ktorú bola pôvodne uzavretá, a to aj opakovane.
b) ak účastník najneskoršie 30 dní pred uplynutím doby viazanosti oznámi písomnou formou, že má záujem na predlžení platnosti zmluvy na dobu neurčitú, uplynutím doby viazanosti sa zmluva považuje za zmluvu uzavretú na dobu neurčitú.
Treba si precitat zmluvne podmienky (ak si si ich necital pri podpisavani zmluvy, tak je to tvoja chyba) a informovat sa u poskytovatela, co treba spravit, ked chces zrusit net.

Popripade tie podmienky zo zmluvy naskenuj a hod to sem...niekto ti poradi.
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

chod do predajne daneho ISP (resp office-u) a tam to s tebou spisu, maju nato formulare, nemusis to doma potit vo worde,...
Talpy
Light Star
Light Star

Traktorista: Nwm, ci by sa ti chcelo cestovať 60Km :D, ja si to radsej poslem postou ;)

Takze tu davam zmluvne podmienky vo formáte pdf, zabalene v rare :)
Prílohy
zmluvne podmienky.rar
(85.46 KiB) 28 stiahnutí
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Vyzera to tak, ze mozes odstupit od zmluvy, ale mas to ohlasit 30 dni vopred. Ale tiez je tu bod, ze ak odstupujes od zmluvy bez udania dovodu, tak je vypovedna lehota 3 mesiace. To by znamenalo, ze ak to podas do konca tohot mesiaca, tak od teba mozu ziadat platit este za august, september a oktober. A napokoj je tam este bod, ze zmluva sa moze ukoncit po dohode oboch stran. Najlepsie by tam bolo ist osobne, ale ked sa ti nechce cestovat, tak by som tam poslal doporuceny list v takom style, ze odstupujes od zmluvy, nakolko ti skoncila tvoja viazanost a nemas zaujem pokracovat v dalsom vyuzivani sluzby. Este by som podakoval za poskytnutie sluzby pocas tej viazanosti a to by bolo asi tak vsetko. Potom bud cakat na rozhodnutie alebo tam skusit zavolat. Ak to stihnes odoslat niekedy v pondelok doporucene, tak v utorok, najneskor v stredu by to tam mali mat a teda by si mohol mat mesiac jul ako posledny.

Teraz si este citam svoju zmluvu, ktora sa az naramne podoba na tu tvoju, ibaze tam mam dane ohladom odstupenia od zmluvy limit 30 dni, ktore vsak zacinaju plynut od prveho dna najblizsieho mesiaca. To by u mna znamenalo, ze ak to dorucim este teraz v juli, tak august by som mal este platit. Ked vsak kamarat odstupoval od zmluvy, tak nemal ziadny problem, dokonca slo o zmluvu s viazanostou. Vsetko vsak zalezi na obchodnikovi a ako sa k tomu postavi.

Inak co ma zarazilo, tak v tvojej zmluve sa udava, ze ak podas reklamaciu, tak poskytovatel je povinny ti oznamit vysledok reklamacie do 60 dni, co je jednoznacne proti zakonu, pretoze zakon stanovuje maximalnu hranicu 30 dni.
Talpy
Light Star
Light Star

hojko napísal:Vyzera to tak, ze mozes odstupit od zmluvy, ale mas to ohlasit 30 dni vopred. Ale tiez je tu bod, ze ak odstupujes od zmluvy bez udania dovodu, tak je vypovedna lehota 3 mesiace. To by znamenalo, ze ak to podas do konca tohot mesiaca, tak od teba mozu ziadat platit este za august, september a oktober. A napokoj je tam este bod, ze zmluva sa moze ukoncit po dohode oboch stran. Najlepsie by tam bolo ist osobne, ale ked sa ti nechce cestovat, tak by som tam poslal doporuceny list v takom style, ze odstupujes od zmluvy, nakolko ti skoncila tvoja viazanost a nemas zaujem pokracovat v dalsom vyuzivani sluzby. Este by som podakoval za poskytnutie sluzby pocas tej viazanosti a to by bolo asi tak vsetko. Potom bud cakat na rozhodnutie alebo tam skusit zavolat. Ak to stihnes odoslat niekedy v pondelok doporucene, tak v utorok, najneskor v stredu by to tam mali mat a teda by si mohol mat mesiac jul ako posledny.

Teraz si este citam svoju zmluvu, ktora sa az naramne podoba na tu tvoju, ibaze tam mam dane ohladom odstupenia od zmluvy limit 30 dni, ktore vsak zacinaju plynut od prveho dna najblizsieho mesiaca. To by u mna znamenalo, ze ak to dorucim este teraz v juli, tak august by som mal este platit. Ked vsak kamarat odstupoval od zmluvy, tak nemal ziadny problem, dokonca slo o zmluvu s viazanostou. Vsetko vsak zalezi na obchodnikovi a ako sa k tomu postavi.

Inak co ma zarazilo, tak v tvojej zmluve sa udava, ze ak podas reklamaciu, tak poskytovatel je povinny ti oznamit vysledok reklamacie do 60 dni, co je jednoznacne proti zakonu, pretoze zakon stanovuje maximalnu hranicu 30 dni.
Dakujem, ze si mi pomohol, ale aj thak neviem, ako to ma vyzerat, hlavicka, ziadost, vec..........:)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nic komplikovane - hlavicku snad vyplnit vies - uplne do horneho riadku po celej dlzke mas svoje udaje ako meno, adresa, kontakt, kusok nizsie doprava pod seba nazov firmy ktorej to ides posielat a tiez jej adresu, a o par riadkov nizsie napises len Vec: odstupenie od zmluvy.
No a pod to uz napises od akej zmluvy a preco odstupujes (teda cislo zmluvy, kludne aj datum uzavretia zmluvy, spomenut mozes aj datum ukoncenia viazanosti - co ta napadne - tieto udaje sice oni velmi dobre vedia, ale aspon to nebude vyzerat prilis sucho :)) - orientacne by to mohlo zniet asi tak, ze Nakolko dnom takym, vyprsala zmluva o viazanosti taka, ziadam o odstupenie od tejto zmluvy z dovodu - a sem doplnis ze uz dalej nemas v plane vyuzivat ich sluzby, pripadne napises aj preco (ze su pomali, nestabilni atd..).

No a pod cely ten text opat par riadkov nizsie napises V Kocurkove dna 32.7.2009 a napravo tvoje meno a podpis.
meffisto
King
King

napriklad takto...pisal som to narychlo, tak tam mozu byt gramaticke chyby, uprav si to podla seba
Prílohy
Odstupenie od zmluvy.zip
(10.91 KiB) 42 stiahnutí
Talpy
Light Star
Light Star

oka ;).........a dakujem vsetkym THX
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

meffisto: Aj by to mohlo byt, ale hore sa nepise odstupenie od zmluvy, to sa napise len ako vec. Mozno by som tam este doplnil, ze zmluva ma cislo take a take, pripadne nejake identifikacne cislo. BTW a priezvisko sa pise s makkym I, ale to je len taky detail, pretoze to tam aj tak nebude napisane...
meffisto
King
King

dik Hojko :wink: ...re-uploadol som to. Mozno sa to dakomu v buducnosti bude hodit.
Talpy
Light Star
Light Star

a to mi akoze zoberie vsetky veci, co mám k starému netu?!
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

AK si ich odkupil tak nie ak si ich prenajal tak j
Talpy
Light Star
Light Star

mno a ako zistim, ci ich mam odkupene alebo prenajate?!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak to musis vediet ty, nie my. Najskor podla toho kolko si platil, pripadne si pozriet fakturu, ktoru si dostal po zapojeni, resp. prvu fakturu. Ak byvas v rodinnom dome, tak si za pripojenie mohol dat tych 2-5 tisic, teda by si to mal mat zaplatene v plnej sume. Ak byvas niekde v panelaku, tak je mozne, ze tam uz boli natahane kable a zaplatil si si len za kabel zo strechy k tebe do bytu, co mohla byt tak maximalne tisicka, ale v pripade viazanosti to mohlo byt za korunu.
Napísať odpoveď