1) Nainštalovať to priamo z Windowsu, všetko to spravilo za mňa, dokonca písalo že je všetko v poriadku, asi 10 minút niečo robilo, keď nabehlo sto percent, prišiel reštart, a tam už mala prísť tá fáza, keď sa osmička nabootuje a užívateľ tam má už tie prvotné nastavenia. Tu som ale videl len logo osmičky, načítavanie, a potom BSOD. Ani som si nezisťoval čo to je za BSOD, lebo som mal strašné nervy a prišlo mi to až absurdné. Po BSODe samozrejme reštart, a tam už som mal ako keby viac možností, čo nabootovať, bol tam Windows 7, Windows 8, a Windows Setup... Windows 8 a Windows Setup boli možnosti, ktoré priniesli bootovanie osmičky a následný BSOD. Možnosť Windows 7 ma priniesla nazad do sedmičky a tam napísalo, že inštaláciu sa nepodarilo dokončiť, a že mi to obnoví nastavenia zo sedmičky, a mal som PC ako pred inštaláciou, takže som sa vôbec nepohol.
2) druhá možnosť by bola čistá inštalácia, čiže, vytvoriť bootovateľné USB z ISO súboru (nemám DVD mechniku), nabootovať USB, naformátovať disky a nainštalovať. Tu ale prichádza problém, že inštalátor mi nenájde žiaden disk, resp. nevidím tam ani jednu partíciu, na ktorú by som inštaloval. V BIOSE je primárna BOOT jednotka HDD, čiže neviem kde je problém. Na nete som sa dočítal, že je to niečo čo sa týka nastavenia IDE/RAID/AHCI a podobne, no môj notebook je asi ako väčšina ďalších na takéto nastavenia dosť chudobný, a mám tam iba poradovosť bootovania, a nejakú Intel Smart Response technológiu, ktorá by mala byť zapnutá - aj je. BIOS som updatol na najnovšiu verziu, pribudli nejaké nastavenia čo sa týka USB 3.0, ale nepohol som sa... DISKPART počas inštalácie nenájde žiaden disk, iba USB kľúč.
Neviem sa teda pohnúť žiadnym spôsobom. Poradí mi niekto, ako tam tú osmičku dostať? Už sa s tým se*iem druhý deň.
Ďakujem.
//autoeditácia príspevku (31 Jan 2013, 14:09)
Tak, nakoniec som to vyriešil sám. Nič, čo sa týka rád na Google nefungovalo, tak som brázdil systémom, a napadlo ma, že to bude mať niečo spoločné s tým, že v notebooku je akosi prepojený klasický HDD, a SSD na cachovanie... Trik bol v programe Intel Rapid Storage, ktorý bol nastavený tak, aby bol HDD "akcelerovaný" spolu s SSD, a nejak teda spolupracovali. Do tejto problematiky sa moc nevyznám, tak som toto nastavenie zrušil, a HDD už nebol "accelerated", ale bol tam ako klasická partícia. Tým pádom, po tomto kroku fungujú oba druhy inštalácie.
Ak má niekto podobný problém, dúfam, že pomôže.