Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 20 Aug 2018, 17:06



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 66 ]  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku
Výroba repro
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok Výroba repro
Zdarec.

Mam na vas taku prosbu. Mam doma 2ks autoreproduktorov BLAUPUNKT a chcel by som si z nic vyrobit nejake slusne repro k PC. Co vsetko k tomu budem potrebovat ( mam doma jedny repro k pc take plastove, tak keby som sa do toho pustil mohol by som nieco vyrbat z nic) Chcel by som ich v dreve.

Dik za kazdu radu + nejaky podrobny navod ako na to krok po kroku lebo moje elektrotechnicke znalosti su nulove, vobec sa tomu nevenujem, akurat ma bavi take "kutilstvo"

Googla som sa asi nevedel spravne opytat, lebo som nic nenasiel

Dakujem K+ neminie nikoho kto hodnotne poradi


14 Okt 2007, 15:29
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Caf, takze ako prve opis do googla oznacenie reproduktorov, lebo blaupunkt je siroky pojem. daj sem link, ze toto a toto su ony. potom budem radit dalej, aka bedna by bola najlepsia. jednoducho potrebujem na to nejake parametre. zatial tolko odomna.


14 Okt 2007, 16:38
Profil  ICQ  
Guru
Guru
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.5.2007
Príspevky: 2896
Bydlisko: /dev/null
Karma: Level +4
Príspevok 
este by si aj mohol napisat, ci mas zosik alebo budes chciet postavit aj ten :) tiez by stalo za info z akeho dreva chces spravit tie bedne a ci mas na to aj material


14 Okt 2007, 17:37
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
no neviem...google nejak o nich nic nevie najst...to mas aspon to co je na nich zo zadu vytlacene:


Prílohy:

14 Okt 2007, 17:42
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Pls mozes urobit foto spredu a zboku? Odmeraj aj priemer membrany.


14 Okt 2007, 18:06
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
oka prikladam este tie pozadovane foto.

priemer membrany (ak je membrana to co som meral :D ) je 130mm

turtlak: Nie nic nemam, akurat ze by postacoval zosik co je v tych hore spominanych plastovych reprakoch....a neviem z akeho dreva by to bolo najrozumnejsie, ale viem si zohnat viac menej akekolvek...


Prílohy:


14 Okt 2007, 22:00
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Sorry ze odpovedam az teraz. Takze bolo by dobre keby si urobil bednicky z drevotriesky trebars, hrubka steny 18mm, vnutorny objem cca 4-5 litrov. Plus k nemu este daj vyskac, vyhybka staci jeden kondenzator cca 2 az 4uF. Bednicky po stenach vytlmit vatou.


16 Okt 2007, 19:40
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
dobre a teraz po slovensky :D


16 Okt 2007, 19:50
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
toto bolo po slovensky... hadam objem kvadra spocitat vies, nie? pocitas vnutorny objem, nie vonkajsi, na to bacha. urcite mas kamosa co sa v elektronike trochu vyzna, nech ti poradi nejake vyskove repro, aj ti to zapoji. ak by si bol z TN, zapojil by som. nieje na tom nic na nepochopenie. cekuj stranku www.repromania.net. ja som spachal tieto bedicky
http://www.repromania.net/stavebni-navo ... are367.php
ale popzeraj si aj ostatne projekty, hadam uvidis ako sa to ma robit.


16 Okt 2007, 20:05
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
nechapem tomu "vyskove repro" co s tym? :)


16 Okt 2007, 20:10
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
ze henten reprak co mas, ti asi nehra vysoke tony. ten zahra zas iny reproduktor, taky malicky. pozri si napriklad http://www.repromania.net/tesla/tesla-r ... s-1014.php
tu je jeden stredobasovy repro a jeden vyskovy. kazdy hra to, co vie a spolu hraju velmi dobre. nejak takto spravis a bude dobre, neboj. ked tak na icq sa mi ozvi.


16 Okt 2007, 21:31
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
a to je nejaky specialny reprak ci staci ked to z tych plastovych vyoperujem? alebo aj tam budu po 2 repraky???


16 Okt 2007, 22:18
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
podla toho ake su v tych plastovych. hod foto tzch plastovych, ale tak, aby bolo dobre vidiet repro.


16 Okt 2007, 22:29
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1924
Karma: Level +4
Príspevok 
Sorry kolega,zase som tu :D .Najprv mu napises objem cca.4-5L a v druhom prispevku-"bacha na to,ze pocitas vnutorny a nie vonkajsi objem" :?

Osobne si myslim,ze az take detaily nemusi dodrzovat,nerobi predsa HI-FI.Mozno by vyrobil fakt kvalitne repro,ale bez kvalitneho zosilnovaca,by mu to bolo asi na nic..On to chce,ako pisal ku PC.

Mozno by autorovi pomohol okotovany vykres bedni.

SKOLACIK-a co zosilnovac,mas nejaky?


16 Okt 2007, 22:40
Profil  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
no ved to neviem ci bude stacit ten z tych dzidnych reprakov co mam doteraz, alebo bude treba kupit/vyrobit nieco nove a tym padom vrazit vela prachov. ja skusim rozobrat jeden reprak a prihodim sem screeny ked to pomoze

edit: screens
dufam ze vam pomozu a ze som odfotil aj nieco podstatne :)

edit2: jaku vyhybku si to myslel???


Prílohy:






16 Okt 2007, 22:50
Profil  ICQ  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
kolega, pisal som to jasne, neviem co na tom je na nepochopenie. urobi bednicky, vnutorny objem da 5 litrov, vypocita si rozmery dosiek. o vnutornom objeme som pisal preto, aby neurobi to, ze vynasobi vonkajsie rozmery... dopredu da ten reprak co sem daval ako prve fotky a druhy, mensi z tych plastovych reprobedni. kedze nepozaduje neviemaku kvalitu, tak mu bude stacit aj zosilovac z tych plastakov. keby zvladol vyrobu zosilovaca, nech ho spravi. ked to urobi tak ako som napisal, si myslim ze bude vela muziky skoro zadarmo. to je asi tak vsetko co by som chcel dodat, moze zacat robit. howgh, dohovoril som, tu koncim. teraz rad ty, kolega.


17 Okt 2007, 11:23
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1924
Karma: Level +4
Príspevok 
Si pisal 4-5L.To moze byt dost "nepochopitelne",ak potom napises,aby daval bacha na pocitanie vonkajsieho,resp.vnutorneho objemu pri hrubke steny 18mm...Ale ty iste vies co som mal na mysli.A nemusis sa hned urazat-ja len tak troch rypem :wink: Uz nebudem,slubujem. :smt042

Skolacik-Ten zosilnovac pravdepodobne nebude bez nejakej upravy pouzitelny,kvoli tomu ze tie blaunpunkty maju odpor 4 OHM.No a ten zosik bude min.8 OHM.Teda aspon tipujem podla velkosti tych povodnych repro-skus pozriet kolko maju impedanciu tie povodne-teda plastaky.Je to vzadu na magnete-ak nevies o co sa jedna,hod foto..

\\Pozeram,ze foto tu je,ale nie je tam potrebny udaj...Hmm...Asi by bolo dobre ohmmetrom odmerat odpor reproduktorov..


17 Okt 2007, 21:32
Profil  
Light Professional
Light Professional
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.5.2007
Príspevky: 745
Bydlisko: Trenčín city
Karma: Level +3
Príspevok 
Neurazam sa, ryp si kolko chces.


17 Okt 2007, 22:11
Profil  ICQ  
Addict
Addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 3.10.2006
Príspevky: 3000
Bydlisko: PP|PRG
Karma: Level +4
Príspevok 
dudo02 nemam ohmmeter....nejaky iny napad


18 Okt 2007, 15:33
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.11.2006
Príspevky: 1924
Karma: Level +4
Príspevok 
Kup si ho,pozicaj si ho,odnes repro ku niekomu kto ho ma.. :roll: Nechcem ta odradzat,ale bez potrebneho naradia vela toho nespravis...Takze ak mas fakt zaujem a mas rad bastlenie,ako si pisal,zober 100SK a chod si kupit nejaky zakladny multimeter(ak mas viac penazi,kup nieco lepsie :) )-ten sa zide stale.Ale urcite budes potrebovat toho viac.."Kuchar by bez hrncov,naberacky,varesky,atd. toho vela nenavaril" :wink:


18 Okt 2007, 19:55
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 66 ]  1, 2, 3, 4  Ďalšia

Choď na stránku


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.382s | 14 Queries | GZIP : On ]