Vysavac - tycovy vs "klasicky"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Vysavac - tycovy vs "klasicky"

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ahojte,

ake mate skusenosti s tycovym vysavacom a aky rozpocet je zhruba potrebny k niecomu rozumnemu ? Chcel by som to skor ako doplnok k robotickemu, resp mozno na cele poschodie, kedze robot bude len dole.

Zaujima ma ako to zvlada koberce, pripadne rohy, pripadne mozno aj konkretne tipy.

Vdaka :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: Vysavac - tycovy vs "klasicky"

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

tiež uvažujem. osobne sa mi páči electrolux.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Osobne mám rok a pol Xiaomi JV85 PRO. Spokojnosť. Stačilo sa naučiť vysávať efektívne - zmáknem na jedno nabitie (no na dve-tri vyprázdnenia) celý dvojbyt vrátane pohoviek a mačacích šplhadiel. Koberec je iba jeden v polke jednej miestnosti, no je niekoľko malých koberčekov.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

skúšal som podobný xiaomi vysávač a tá nádoba v hornej časti mi prišla ťažká. celkovo práca s ním bola ťažkopádna.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Spominam si, ze tu bola o tom diskusia, vyskusajte si najst, tusim, ze niekto spominal problem s bateriou, ze sa neda vymenit, alebo kupit.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Batérie sa dajú kúpiť.
V tom akupacku je s vysokou pravdepodobnosťou "klasika" - 8 kusov najbežnejších článkov typu 18650.
Ako vo viacerých zariadeniach Xiaomi vrátane Roborock atd.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja si len spominam, ze tu na hojku sa niekto stazoval, ze bud nevedel kupit bateriu do aku vysavaca, alebo sa nedala vymenit, minimalne by som si teda zistil, ci nahradne baterie maju a ci je mozne ich normalne vymenit.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Nad Xiaomi som celkom uvazoval, mam ich produkty celkom rad, ale konkretne Xiaomi JV85 PRO je zda sa bez mopu, nie ? Ak uz by som chcl tycovy, tak toto by asi bola podmienka.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

my sme nakoniec skoncili tak ze mame robota, tycovy vysavac a este aj klasicky kablovy.
nech kupis akykolvek super tycovy vysavac tak nebude mat taky vykon ako 100 eurova klasika. tycovy je fajn ked chces ozaj len nieco aby si sa dostal tam kam sa robot nedostane.
koberce s tym nepovysavas, auto s tym nepovysavas, dokonca ani take tie vakuove sacky s tym nepovysavas lebo to ma trubicu nestandartneho tvaru (mame phillips)
ale na druhu stranu ked ti pridu deti domov vysypu z tenisiek pol pieskoviska tak nemusis vytahovat velky vysavac, zapajat do elektriny a potom odkladat, proste len chytis tycovy co je na stene zaveseny. je to o pohodli.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No ako som pisal, chcem to ako doplnok k robotu. Zatial nemam ani robota, ale vsetko to nepovysava, takze dalsi vysavac je asi nutnost. Ten tycovy mi pripada pohotovejsi, ale pokial s tym nepovysavam koberec, asi je to problem. A mat tri vysavace, do toho sa mi asi tiez uplne nechce.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

My mame robota aj tycovy, oba mam od roborock, velka spokojnost. Od xiaomi by som uz nic nekupoval, ich appka ide totalne do p.. absolutne nepouzitelne..
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ale Roborock myslim patri tiez pod Xiaomi, nie ?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

uz nie, odtrhli sa aj maju vlastnu appku, funguje bez problemov, narozdiel od xiaomi.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ok no, v kazdom pripade, u tych vysavacov som sa pozeral prave po Roborockoch, ale bral som to, ze je to to iste. Myslim robotov. Tycove neviem.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

aacid napísal: 30 jún 2022, 8:07 my sme nakoniec skoncili tak ze mame robota, tycovy vysavac a este aj klasicky kablovy.
nech kupis akykolvek super tycovy vysavac tak nebude mat taky vykon ako 100 eurova klasika. tycovy je fajn ked chces ozaj len nieco aby si sa dostal tam kam sa robot nedostane.
koberce s tym nepovysavas, auto s tym nepovysavas, dokonca ani take tie vakuove sacky s tym nepovysavas lebo to ma trubicu nestandartneho tvaru (mame phillips)
ale na druhu stranu ked ti pridu deti domov vysypu z tenisiek pol pieskoviska tak nemusis vytahovat velky vysavac, zapajat do elektriny a potom odkladat, proste len chytis tycovy co je na stene zaveseny. je to o pohodli.
Zaujímavé, ja mám doma len tyčový a po vysávavam s nim celý byt a aj auto. Neviem prečo by to s tyčovým nemalo ísť :roll:
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Co som si pocital, tak to na koberce nema taky vykon ako klasicky. A kamaratka tvrdi, ze to blbo vysavalo rohy, ale neviem nakolko je to relevantne. Asi je to aj modelom.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

lukas9206 napísal: 30 jún 2022, 12:46 Zaujímavé, ja mám doma len tyčový a po vysávavam s nim celý byt a aj auto. Neviem prečo by to s tyčovým nemalo ísť :roll:
otazne je co znamena povysavat. pokial "nasaje prach a spinu z hladkeho povrchu" tak na to je to super. pokial ale chces vytiahnut spinu ktora je v koberci medzi vlaknami alebo zvieracie chlpy tak tam jednoducho taky vysavac zlyhava.

ono treba uznat ze dnes uz ani bezne vysavace nie su to co byvali, ja som sa snazil vyberat podla vykonu a zohnal som 800 wattovy, predtym stary vysavac co sme mali mal 1600 wattov a veru bolo to citit.

podla mna idealne je na ozajsne vysavanie kupit priemysleny vysavac, nejaky karcher alebo nieco take, najlepsie kombinovane s tepovacom, len s tym ma zena poslala prec ze kde budeme taku kravu skladovat :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ok, cize nekupovat koberce a radsej to vrazit do poriadneho robota ? :-D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak tak, koberce su zlo, keby to bolo na mne tak nemam v dome ani jeden :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja toto tiez nechcem prehanat, ale nejaky tam asi bude.

Fuck, to som sa dopracoval. Nikdy som necakal, ze budem vobec riesit blbost ako vysavac, ale fakt je, ze pocitovo mi ten tycovy s baterkou pride atraktivnejsi hlavne tym, ze je pohotovejsi. Navyse rovno vytrie podlahu :P
Napísať odpoveď