Vyskratovany HDD
Vyskratovany HDD
Prosim vas viete mi dako pomoct potrebujem zachranit data z externeho disku.
pravde podobne som vyskratoval disk lebo ja ko*ot som dal molex opacne nikdy sa mi to nestalo este som sa aj istil za som to nemal v eletrike a teraz som to vsetko popichal davam molex a pink iskra mala a smrad. Ja som taky...
Poradte mi daco ak by sa tie data dali zachranit neda sa ten plosak zo spodu vimenit alebo co?
pravde podobne som vyskratoval disk lebo ja ko*ot som dal molex opacne nikdy sa mi to nestalo este som sa aj istil za som to nemal v eletrike a teraz som to vsetko popichal davam molex a pink iskra mala a smrad. Ja som taky...
Poradte mi daco ak by sa tie data dali zachranit neda sa ten plosak zo spodu vimenit alebo co?
Re: Vyskratovany HDD
Odfoť to, odpíš presné údaje o HDD, foto je najlepšie. Mám skladom dosť odídených HDD, odchádzajú v mechanickej časti = klopkanie vystavovanie hláv, a elektronika býva dobrá. Takto som dal do kopy viacero HDD, a preto tie vadné ani nevyhadzujem.
Pokiaľ to bude zlé, dáta celkom isto ostali na platniach HDD. Nič nerozoberaj, a podľa odpovedi odporučím postup, je niekoľko firiem, ktoré to robia. Ale je to nákladnejšie, cca 200 Eur, podľa toho, čo všetko chceš zachrániť.
Pokiaľ to bude zlé, dáta celkom isto ostali na platniach HDD. Nič nerozoberaj, a podľa odpovedi odporučím postup, je niekoľko firiem, ktoré to robia. Ale je to nákladnejšie, cca 200 Eur, podľa toho, čo všetko chceš zachrániť.
no zas strasne peniaze zato dat nechcem to sa vykaslem nato radsej 200€ je dost velka supa za tie data je to 320Gb WD disk odfotim ho
Podľa toho, čo si písal, ide o poškodenú elektroniku z druhého snímku. Potrebuješ z rovnakého disku na dobu skopírovania dát prešrúbovať tú desku s plošnými spojmi v dolnej časti, preniesť dáta a vrátiť to. Pokiaľ by mal niekto rovnaký HDD s poškodenou mechanickou časťou, tak máš vystaráno, ale je to na dľhšie. Pokiaľ to prepólovanie nepoškodilo aj obvody vnútri mechaniky. Takže riziko.
zhodou nahom mam doma jeden HDD mi akurat kamos doniesol a idem pozret ci to neni ono ale to je iny typ ale tiez WD to sa asi nebude dat co?
Musí byť rovnaký, a dokonca bývajú aj zmeny medzi sériami, opatrne s tým. Takže rovnaký typ a rovnaká geometria.
A ved uz nemam co stratit nie? ked to nevijde tak nic
Jezis ale tak ma to sere furt sa vrtam v pc a teraz toto jeziiiiis...
Jezis ale tak ma to sere furt sa vrtam v pc a teraz toto jeziiiiis...
No na svojom disku síce nie, ale ten druhý? Máš istotu, že niečo neodišlo deštruktívne vnútri? Všetko je možné. A pokiaľ je to iný typ a iná geometria, tak je to zbytočná robota.
no ved hej ale uz neviem fakt co by som robil
Ale som mu riadne dal smrad v izbe budem mat este tyzden

Ale som mu riadne dal smrad v izbe budem mat este tyzden
No veď preto by som nehazardoval s cudzím diskom, keď v tom nemáš prax. Na to treba skúsenosti a meriaciu techniku. Tip je jedna vec, ale človek nikdy nevie.
no to mas pravdu clovek nikdy nevie