vysoká škola DIZAJN

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
l4mmer
Novice
Novice

vysoká škola DIZAJN

Príspevok od používateľa l4mmer »

Zdravím, chcel by som sa opýtať/poinformovať, či má niekto z Vás nejaké tie skúsenosti s takýmto typom škôl, prípadne ohlasy na ňu a podobne..Tiež by som rád vedel, aké je približne štúdium na takejto škole (v čom spočíva, aké predmety..) keďže z web stránok som sa o tom až tak veľa nedozvedel. A ešte by som rád počul Váš názor na uplatnenie sa v živote po skončení takejto školy, či už na SVK, alebo aj v zahraničí..ďakujem :)
Pikolik
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: vysoká škola DIZAJN

Príspevok od používateľa Pikolik »

l4mmer
Novice
Novice

Príspevok od používateľa l4mmer »

vďaka, ale ja som novú tému vytvoril preto, lebo chcem vedieť konkrétne info o tejto škole..ja sa nerozhodujem medzi inými :) takže ten spam si si mohol pokojne odpustiť ;)
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

Konkretne o akej prosim ta? O ziadnej konkretnej skole si nepisal, pisal si o odbore ktory mozes studovat na viacerych skolach. Urcite Existuju ale cele Fakulty venovane Designu, ale cela VŠ s takym zameranim, pochybujem.
V Prahe je jedna fakulta špecialne na Design zamerana, su tam primacky a beru 3 ľudí (pravdepodobne hovorim asi o tej najkvalitnejsiej ked maju taketo naroky :)) co sa primacok tyka, tak talentovky, tvrdo, nevies kreslit, nemas sancu aaa uplatnenie... osobne neviem. Mozes dostat pracu v nejakej reklamnej agenture, ale na to design mat vystudovany nemusis staci vediet dobre pracovat s PSkom alebo nieco ine ...
A ak by si chcel byt designer na volnej nohe, tak asi nemas sancu, na trhu je hodne tychto ludi... ale neviem ak by si sa vedel presadit tak by to slo... rozmysli si dobre...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

PSko ti na design asi sotva postačí :smt006
U nás na fakulte je odbor design vyrobkov, kamarátka tam študuje. Prvá vec je tam dostať sa, hlási sa tam strašne vela ľudí.
Z predmetov tam máš kreslenie, modelovanie, nejakú fyziku/matiku, deskriptívu, dejiny užitkového umenia, anatomiu atd..
Na ostatných fakultách ostatných škôl to bude niečo podobné. Prvá požiadavka je určitá dávka talentu v kreslení a modelovaní.
Jake
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jake »

Nemyslel som ze ti to postaci na design, ale hovorim ze ten co vystuduje design sa rovnako moze zamestnat v nejakej reklamnej agenture ako niekto kto je dobry v praci s PSkom... po tom co som videl u nas v jednej dost znamej profesionalnej agenture, tak vazne, na to aby tam clovek pracoval nemusi mat vysoku skolu, staci mu trocha talentu, kus kreativity a samozrejme aj nejaky ten skill...
Napísať odpoveď