Vysoke teploty hw
Vysoke teploty hw
Zdravim, mam notebook Lenovo z570 i5 2.5ghz-3ghz ,gt630m 2gb a 4gb ram, mam problem ze pri hrani narocnejsich hier sa mi celkom prehrieva, ked spustim battlefield bc2 tak mi da teplotu aj 90°, ked procesor podvoltujem na 1000ghz tak je cca teplota 65°. Aj grafika aj procesor, je teplota 90° normalna na procesor a grafiku ? neuskodi to pocitacu ? Cital som ze tie procesory a grafiky na notebooky su stavane na take teploty ale tak 90 na plny vykon je dost. Takze aka je optimalna teplota pre cpu a gpu aby nemal pocitac trvane nasledky, znizenu zivotnost ? (Pytam sa na teploty a nie na podlozky takze tie tu prosim nespominajte, dik)
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vysoke teploty hw
Posli na reklamaciu, za cielom vycistenia, kolko ho priblizne mas? Lebo 90C je dost vela mala by byt cca okolo 60C taka optimalna.
praveze je novy
Dvojnásobný dôvod poslania na reklamáciu.
ja sa tu pytam na teploty tak piste k teme
napr. everest
co s everestom ? sa pytam na teploty, mam program na merianie asi ze ked tu pisem teploty nie ?strapaty napísal:napr. everest
MOZTE NAPISAT K TEME AKE SU STROPOVE TEPLOTY U NOTEBOOKOCH ?
Chalan ti uz na inom fore napisal ze na stranke vyrobcu udavaju max 100°.Nikto ti presnejsie cislo nepovie.
procak okolo do 45 a grafika cca do 70 ale vsetko zalezi od konkretnych komponentov.... (ale pytal si sa na optimalne)..... zensu aj vacsie ale tym sa im znizuje zivotnost.... na novom NB by urcite nemali ist do takychto hodnot..... (pokial si to netaktoval)
-
Lukkas
Star
konkretne teploty su max okolo 100C kedy sa uz PC vypina... ale 90C nie je normalnych cize treba ho vycistit bezodkladne lebo sa ti pokazi tesne po zaruke a potom si budes buchat hlavu o stenu.
a ked odsrubujem zadny kryt pridem o zaruku ? chcel by som vyskusat prepastovat CPU a GPU a skontrolovat celkovo preco to tak slabo chladi. SU tu nalakovane sruby tak ci nebudu mat v servise namietky, ze bol rozoberany.
nie. oni sa ťa spýtajú "a čo ste zistil mr. punky?"
ak im to vysvetlíš, ešte ti doplatia za stratený čas.
už ti to tu lapidárne objasnil Denco...
madonn
ak im to vysvetlíš, ešte ti doplatia za stratený čas.
už ti to tu lapidárne objasnil Denco...
madonn
-
dobi235
Light Professional
aka je maximalna doporucena teplota procesora urcite najdes na strankach vyrobcu 
-
shadow1310
Medium Expert
ideal v burne u bookov je cosi okolo 70 stupnov, s tymto problemom som sa u noveho lenova uz stretol a problem poriesilo prepastovanie. Majitelovi vsak bola zaruka ukradnuta, takze radu budem opakovat kedze tu uz zaznela, REKLAMUJ HO. btw nabuduce nebud nerozny
-
uplink
VIP
Btw. GT 630M nebude nikdy moc chladná. Papá 35W, má 96 CUDA jadier, jadro beží na ~650 MHz, pamäte skoro na 1 GHz, shadre na 1.3 GHz. Znamená že to nikdy nebude nejaká extra výhra, pokiaľ ju nebude chladiť niečo solídne. To len bokom. Samozrejme je to treba dať reklamovať, 90 je fakt moc, aj na fermi v noťasi.