vysoky krvny tlak

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
blazen300
Amateur
Amateur

vysoky krvny tlak

Príspevok od používateľa blazen300 »

zdravim, mam taky problem ze pred zapasom mam vysoky krvny tlak nad 160 a do 150 je hranica a doktor ma potom nechce pustit na zapas, robim take ultimatne zapasenie : neviete mi dat nejaku radu alebo poradit nejaky prostriedok ako ho mat pred zapasom v normale ? lebo chodim behavat aj cvicit, na treningoch som vsetko v pohode nic ma neboli nepycha len ten tlak je nejak vysoky. dakujem za rady
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nie je to preto, že si vždy pred zápasom taký nabudený, možno trochu nervózny, že tlak Ti vždy stúpne? Mne sa tiež stávalo, že keď som robil karate, tak pre zápasom som cítil, že tlak a tep mám určite vyšší ako je normál :)
Mikaco
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Mikaco »

ja ho mam zvyseny u doktora asi je o to psychike :)
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: vysoky krvny tlak

Príspevok od používateľa ades »

blazen300 napísal:zdravim, mam taky problem ze pred zapasom mam vysoky krvny tlak nad 160 a do 150 je hranica a doktor ma potom nechce pustit na zapas, robim take ultimatne zapasenie : neviete mi dat nejaku radu alebo poradit nejaky prostriedok ako ho mat pred zapasom v normale ? lebo chodim behavat aj cvicit, na treningoch som vsetko v pohode nic ma neboli nepycha len ten tlak je nejak vysoky. dakujem za rady
v tvojom pripade to bude asi nervozita, je to sice normalne, ale az take zvysenie zas nie. skus robit nejake dychove cvicenia, nieco v zmysle meditacie na upokojenie. lebo aby si bol nervozny pred kazdym zapasom, tak to normalne nie je, niektore veci potom uz musis brat ako rutinu.
Napísať odpoveď