Vysúšanie domov elektroosmózou
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vysúšanie domov elektroosmózou
Na bytovej schôdzi jeden sused, ktorý je zásadne proti obvodovej izolácii bytovky fóliou a makadamom, aj proti podrezávaniu muriva prišiel s týmto nápadom. Ja som ohľadne toho veľmi skeptický.
https://www.hydroizolace-elektroosmoza.cz/
Ževraj to robí aj firma na Slovensku. Zatiaľ majú medzi úspešnými projektami jeden kostol v Nededzi pri Žiline. Farárovi sme sa zatiaľ nedovolali, aby sme zistili, či to funguje. Ak zistíme, budem informovať, samozrejme.
http://www.suchemury.sk/
Princíp fungovania je v podstate taký, že sa niekde do spoločných priestorov inštaluje malá krabička, ktorá veľkosťou pripomína router, ktorá nabíja vodu v murive kladným el. nábojom. Keďže zem má negatívny el. náboj, tak táto voda bude touto elektromagnetickou silou priťahovaná do zeme. V priebehu dvoch rokov by mala byť budova vysušená na 3% vlhkosti v múroch. Krabička vysiela náboj do vzdialenosti 30m, alebo pri drahšom modeli do 50m.
Mne to pripadá ako nejaké šarlatánstvo. Ako sa to spraví, že sa voda nabije + nábojom? Môže mi to niekto vysvetliť, lebo mne sa to zdá ako hovadina. Môže to fungovať? Máte s tým niekto skúsenosti? Počuli ste o tom?
https://www.hydroizolace-elektroosmoza.cz/
Ževraj to robí aj firma na Slovensku. Zatiaľ majú medzi úspešnými projektami jeden kostol v Nededzi pri Žiline. Farárovi sme sa zatiaľ nedovolali, aby sme zistili, či to funguje. Ak zistíme, budem informovať, samozrejme.
http://www.suchemury.sk/
Princíp fungovania je v podstate taký, že sa niekde do spoločných priestorov inštaluje malá krabička, ktorá veľkosťou pripomína router, ktorá nabíja vodu v murive kladným el. nábojom. Keďže zem má negatívny el. náboj, tak táto voda bude touto elektromagnetickou silou priťahovaná do zeme. V priebehu dvoch rokov by mala byť budova vysušená na 3% vlhkosti v múroch. Krabička vysiela náboj do vzdialenosti 30m, alebo pri drahšom modeli do 50m.
Mne to pripadá ako nejaké šarlatánstvo. Ako sa to spraví, že sa voda nabije + nábojom? Môže mi to niekto vysvetliť, lebo mne sa to zdá ako hovadina. Môže to fungovať? Máte s tým niekto skúsenosti? Počuli ste o tom?
-
Mek
Addict
Re: Vysúšanie domov elektroosmózou
O tom som este nepocul, ale keby to bol taky zazrak, asi by sa vysusanie murov ani inak nerobilo. Isto to ma nejake obmedzenia, ci...?
Ale ako technicky zalozeneho cloveka by ma potesilo nejake fyzikalne vysvetlenie toho procesu. Mozno by sa taka "krabicka" dala zbastlit zo suciastok doma?
Ale ako technicky zalozeneho cloveka by ma potesilo nejake fyzikalne vysvetlenie toho procesu. Mozno by sa taka "krabicka" dala zbastlit zo suciastok doma?
existuje. Chcete to pouzit na tehlu? Nevyhodou je pomerne dlhy cas pokym to zacne ucinkovat.
-
kukiak
Addict
Mali sme o tom prednasku na vyske. Profesor to vysmial, vraj sarlatanstvo.
-
Grim
Darca
Máme porobeton.
Domová správa vyžiadala zmluvu. Mne pripadá veľmi nedostatočná.
Domová správa vyžiadala zmluvu. Mne pripadá veľmi nedostatočná.
na porobeton sa to vraj velmi nehodi. A robi sa to skor pri mensich domoch, vy to chcete na bytovku. Ale info mam iba z pocutia a tam boli skusenosti od dobrych po nijake.
Nebudem posudzovať, či je alebo či môže byť to zariadenie účinné.
Ale zhrňme si tie podmienky zmluvy:
1. Zaplatíš mi 1994,- € a ja ti dám do domu krabičku pripojenú do el. siete, pritom zmeriam vlhkosť stien.
2. V druhom roku, ak ma o to požiadaš, prídem zmerať vlhkosť stien a zaplatíš mi 80,- €
3. V treťom roku, ak ma o to požiadaš, prídem zmerať vlhkosť stien a zaplatíš mi 200,- €
Ak z MOJICH meraní vyplynie, že krabička nemá také účinky, ako som deklaroval, vrátim ti 1994,- €
Peniaze za krabičku ti ale nemusím vrátiť, ak si ma o kontrolné merania nepožiadal, alebo ak sa počas tých troch rokov tá krabička poškodila, alebo sa poškodila LEN PLOMBA, alebo ak bola viac ako 150h ročne odpojená z el. siete.
Ak by som bol povedzme férový a vrátil ti za krabičku 1994,- €, ešte stále mám zarobených 280,- € za montáž, demontáž krabičky a za tri merania.
Ak by som férový nebol, určite dokážem zariadiť napr. poškodenie plomby...
Povedal by som, že ak je to zariadenie úplný blud, dodávateľovi sa to určite oplatí predávať aj v prípade že by peniaze po troch rokoch vracal.
Ale zhrňme si tie podmienky zmluvy:
1. Zaplatíš mi 1994,- € a ja ti dám do domu krabičku pripojenú do el. siete, pritom zmeriam vlhkosť stien.
2. V druhom roku, ak ma o to požiadaš, prídem zmerať vlhkosť stien a zaplatíš mi 80,- €
3. V treťom roku, ak ma o to požiadaš, prídem zmerať vlhkosť stien a zaplatíš mi 200,- €
Ak z MOJICH meraní vyplynie, že krabička nemá také účinky, ako som deklaroval, vrátim ti 1994,- €
Peniaze za krabičku ti ale nemusím vrátiť, ak si ma o kontrolné merania nepožiadal, alebo ak sa počas tých troch rokov tá krabička poškodila, alebo sa poškodila LEN PLOMBA, alebo ak bola viac ako 150h ročne odpojená z el. siete.
Ak by som bol povedzme férový a vrátil ti za krabičku 1994,- €, ešte stále mám zarobených 280,- € za montáž, demontáž krabičky a za tri merania.
Ak by som férový nebol, určite dokážem zariadiť napr. poškodenie plomby...
Povedal by som, že ak je to zariadenie úplný blud, dodávateľovi sa to určite oplatí predávať aj v prípade že by peniaze po troch rokoch vracal.
-
Grim
Darca
Tak sa to kúpilo. Budem Vás priebežne informovať.
ten proces vysusania trva rok-dva, takze urcite necakaj ziadnu zmenu o mesiac..
hmmm... ciste teoreticky..ak ten proces trva dva roky.. a ta pivnica je naozaj vlhka... Nebude ta pivnica v pomere toho casu rychlejsie vlhnut, nez sa vysusat? 
-
kukiak
Addict
snazil som sa najst nejake realne skusenosti ludi a nic..vsade len komentare ludi, ktori to predavaju, ako to je skvele a dlho to funguje od 70tych rokov a bla bla.. akoze naozaj, ziadne realne skusenosti ludi.. nic..
nemoze to byt preto ze je to relativne novinka a aby sa zmeny prejavili musi prejst dlhsie casove obdobie?
moze, ale nie je to tak..:
Elektroosmóza je jako jev známá již od počátku 19. století, avšak k vysoušení zdiva byla použita v polovině minulého století. Dnes se užívá s velkým úspěchem v různých modifikacích na celém světě a je neustále jednak metodicky, jednak materiálově zdokonalována
ono to asi funguje, ked nám to tiež na výške spomenuli. A niekto mi spomínal, že rekonštruoval byt v starej zástavbe a našiel tam po obvode naťahané dráty v stene, pre neho neznámeho pôvodu a nejakú krabičku. či to funguje, neviem. Ale asi hej
Inak by som na to išiel inak - kým to zaberie, potrvá. Ale aj udržanie suchého muriva bude stáť do konca životnosti budovy nejaké €€ - neviem koľko žerie tá krabica, ale aj ked sa tam náhodou niečo pokazí, tak sa môže hľadať porucha a vysúšať znova. Som za trvalejšie riešenia práve v drenážach a podeskávaní/podrezávaní muriva. Celkovo, vkladaním mechanických bariér. Pravda, nie vždy je to možné a treba to zvážiť na konkrétnu stavbu
Inak by som na to išiel inak - kým to zaberie, potrvá. Ale aj udržanie suchého muriva bude stáť do konca životnosti budovy nejaké €€ - neviem koľko žerie tá krabica, ale aj ked sa tam náhodou niečo pokazí, tak sa môže hľadať porucha a vysúšať znova. Som za trvalejšie riešenia práve v drenážach a podeskávaní/podrezávaní muriva. Celkovo, vkladaním mechanických bariér. Pravda, nie vždy je to možné a treba to zvážiť na konkrétnu stavbu
-
Grim
Darca
No nám sused povedal, že drenáž a podrezanie nepomôže. Ževraj to nefunguje, ale táto krabička hej.
ono by sa mala elektroosmoza kombinovat napr s podrezanim ci injektazou
-
Grim
Darca
Aktualizácia: zajtra prídu motnovať, zatiaľčo spolubývajúci podpisujú petíciu proti inštalácii 
Ak sa to odhlasovalo na schodzi s nadpolovicnou vacsinou zucastnenych tak si mozu peticiu strcit hlboko...
-
kukiak
Addict
https://www.heritage-house.org/damp-and ... fraud.html
Ja zasnem naco gogo ty vies byt vsetkym odbornikom
Ja zasnem naco gogo ty vies byt vsetkym odbornikom