Vysvetlenie novych technologii.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vysvetlenie novych technologii.

Príspevok od používateľa AXO »

Ahoj, vopred sa chcem ospravedlnit za tento prispevok, ale nenarazil som na pravidla k tejto teme, a moje otazky sa tykaju aktualit.

S prichodom rady HD5xx0 od firmy ATi prisli aj nove standardy, technologie a teda aj nove nazvy. Poslednych 8 mesiacov som nemal moc casu na informacie o HW, takze som zaspal dobu, a tak by som rad poziadal o nejake vysvetlenia(predsa len kto sa tomu venuje precita viac clankov o danej problematike a pochopi to lepsie).

Cital som o pojmoch ako DirectCompute, OpenCL(tieto dva pojmy sa tykaju novej rady grafik) a tessalation(cisto DX11 zalezitost), ktore pridu s novou radou od ATi. O co konkretne ide ? Aku maju funkciu a ci staci vlastnit graficku kartu s touto podporou, alebo aj ine PC komponenty.

Dakujem za odpovede(alebo linky na CZ/SK stranky s nejakym strucnym a hlavne nie moc odbornym vysvetlenim).

//Este som nasiel video k DX11, len som si neni isty prekladom. Co(aku funkciu) pouzije, ked mu najskor padne FPS koli grafickym detailom, ale potom nieco zapne a FPS stupne pri podobnom grafickom nastaveni(ako vravi pri tych kamenoch - kachlickach).
Napísať odpoveď