Pár poznatkov:
1. podľa mňa pri benzínových autách sa s tým neoplatí veľmi zaťažovať. V podstate naštartujem a idem. Kým si dám pásy, zapnem svetlá, zaradím, prdnem si, whatever, tak 10-15 sek prejde a kým oškrabem okno, tak aj minúta.
Potom nejdem cez 3000 otáčok, ale nijak ma to neobmedzuje, pretože pokiaľ nepredbieham, tak cez 3-3,5 ani nemám dôvod ísť. Myslím si, že do 5 minút môžem ísť normálne, 70 a 90° už nie je z hľadiska životnosti takmer nijaký rozdiel a voda, olej, motor sa dohrejú rýchlo.
2. Udivujú ma majitelia dízlových áut, čakať 5 min (30 min?!!!?!) s naštartovaným autom je vec, ktorú nepochopím a ktorá by ma vyslovene obťažovala, obťažuje ma už čakania kým vypnemm oturbený motor...nehovoriac, že takým dlhým státím s pusteným motorom sa zasmradí celé okolie tým štiplavým dymom.
Vytacanie studeneho motora.
Re: Vytacanie studeneho motora.
begbeee - ono to nemusi byt vyslovene 5 minut
ja to robim napriklad tak (samozrejme podla pocasia), ak nie je na aute namraza tak pred tym nez sa obujem len vybehnem v papuciach nastartovat auto a pustim si topenie na nejakych 22° + vyhrievanie sedadla, potom sa uz len vratim obut, obliect, vezmem si veci a idem - a to su akurat tie 2-3-5 minut. Ja osobne by som tiez nesedel 5 minut v nastartovanom aute "len tak"
A ak na aute je namraza, ze treba skrabat kompletne vsetky okna, tak auto nastartujem, pustim fukanie, vyhrievanie sedadiel a spatnych a pokial to zoskrabem tak je to fakt aj tych 5 minut
A ak na aute je namraza, ze treba skrabat kompletne vsetky okna, tak auto nastartujem, pustim fukanie, vyhrievanie sedadiel a spatnych a pokial to zoskrabem tak je to fakt aj tych 5 minut
Auto ti este neukradli? 
ono je myslim si dost rozdiel byvat na sidlisku a byvat v dome
kebyze byvam v dome /a neparkujem v teplej garazi/ tak by som si asi aj ja najprv nastartoval, odbehol otvorit branicku, dal z auta sneh, vysiel z dvora, zavrel branicku a v podstate uz aj v pohode odisiel
na sidlisku vela ludi nastartuje, odhrnie sneh, sadne a odide, ja napr ani nestartujem, odhrniem sneh, nastartujem, zapnem pas svetla a odchadzam
kebyze byvam v dome /a neparkujem v teplej garazi/ tak by som si asi aj ja najprv nastartoval, odbehol otvorit branicku, dal z auta sneh, vysiel z dvora, zavrel branicku a v podstate uz aj v pohode odisiel
na sidlisku vela ludi nastartuje, odhrnie sneh, sadne a odide, ja napr ani nestartujem, odhrniem sneh, nastartujem, zapnem pas svetla a odchadzam
GothaR - byvam v dome na konci dediny, ohradeny pozemok, zatvorene brany na dialkove takze nejako sa nebojim, aby sa mi pokusal niekto o siedmej rano kradnut auto