vytiahnut subory z externeho hdd
vytiahnut subory z externeho hdd
zdravim, mam externý HDD WD 2T mam tam asi 1T dat. ktore by som chcel vytiahnut, ide o to že ked ho pripojim ku kompu tak mi ho neukazuje v počitači, skusal som rozny software, ale kým mi to oskenuje tak mi to častokrat aj odpadne, že mi začne ukazovať, že mam opatovne pripojiť HDD k USB, tým padom by som chcel poradiť niečo /čo by mi pomohlo ziskať dataP/ alebo niekoho kto by to vedel spraviť, zistkať dane data
diky
skušal som soft Glarysoft File Recovery
som z MT
diky
skušal som soft Glarysoft File Recovery
som z MT
-
starysomar
Hardcore addict
Re: vytiahnut subory z externeho hdd
Zbytočne ho nepripájaj, kým sa odpája. Môže strácať - krížiť data.
V prvom rade skús iný - nový dátový kábel. Čím kratší, tým lepšie. Skús to cez USB2.
Prípadne pomocou LiveLinuxu, či sa bude odpájať aj pod Linuxom.
Potom ak sa nebude odpájať veľmi doporučujem binárnu zálohu dát - napríklad pomocou Macrium Reflect FREE. Viem s tým prípadne pomôcť (nuda na maródke).
Predpokladám, že ho nemáš zaheslovaný...?
V prvom rade skús iný - nový dátový kábel. Čím kratší, tým lepšie. Skús to cez USB2.
Prípadne pomocou LiveLinuxu, či sa bude odpájať aj pod Linuxom.
Potom ak sa nebude odpájať veľmi doporučujem binárnu zálohu dát - napríklad pomocou Macrium Reflect FREE. Viem s tým prípadne pomôcť (nuda na maródke).
Predpokladám, že ho nemáš zaheslovaný...?
diky za rady, nemam nič zaheslovane
-
starysomar
Hardcore addict
Daj vedieť, či sa prestane odpájať. Potom možno niečo riešiť. A najlepšie ho naozaj pripájať pod Live Linuxom, nech po ňom Windows nečmára...
_
Káble spomínam zo skúsenosti - dávnejšie som pripojil externý WD cez predlžovací USB3 a skoro som prišiel o dáta.
Nedávno sa mi tak začal odpájať mobil - problém bol v kábli. Najprv na USB3. Sprvu to akotak šlo cez USB2, potom už ani tak. Vyriešil to iný káblik.
_
Káble spomínam zo skúsenosti - dávnejšie som pripojil externý WD cez predlžovací USB3 a skoro som prišiel o dáta.
Nedávno sa mi tak začal odpájať mobil - problém bol v kábli. Najprv na USB3. Sprvu to akotak šlo cez USB2, potom už ani tak. Vyriešil to iný káblik.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je to externy disk, tak ho rozober, vnutri je klasicky interny disk s (pravdepodobne) SATA rozhranim, pichni ho do kompu ako interny a skus potom. Mozno je pokazeny len ramcek (to je vlastne len redukcia SATA-USB).
Možno nájde USB priamo na disku.
diky za rady
ide o to že som mal v normalnom Western digital kryte - nefungoval, brat ho vybral dal ho do noveho krytu teraz, ked ho pripojim tak mi ho ukaže že je pripojene- dole na lište - ale neukazuje ho v tento počitač, ked dam cez disk management tak mi ho ukazuje ako unallocated disc, na nete som sa dočital že to skusit cez nejaký software preto som dnes skušal cez glarysoft - mal som ho pripojený a scanovaný cez dany soft cca 8 hod, našlo mi cca 130 GB suborov /11%/ v dobrej kvalite , nwm či som sa potom nechtiac dotkol usb kablu a vyhodilo mi že ho mam znovu pripojiť a potom mi to je*lo, takže som stratil po 8 hod trpezlivost a skušam štastie tu....
ide o to že som mal v normalnom Western digital kryte - nefungoval, brat ho vybral dal ho do noveho krytu teraz, ked ho pripojim tak mi ho ukaže že je pripojene- dole na lište - ale neukazuje ho v tento počitač, ked dam cez disk management tak mi ho ukazuje ako unallocated disc, na nete som sa dočital že to skusit cez nejaký software preto som dnes skušal cez glarysoft - mal som ho pripojený a scanovaný cez dany soft cca 8 hod, našlo mi cca 130 GB suborov /11%/ v dobrej kvalite , nwm či som sa potom nechtiac dotkol usb kablu a vyhodilo mi že ho mam znovu pripojiť a potom mi to je*lo, takže som stratil po 8 hod trpezlivost a skušam štastie tu....
Ak je klasika sata,tak ho pripoj priamo na dosku,ako bolo spomenuté.
Vyzera to, ze sa poskodila particia a teraz je fo ako rawko. Skor by som skusil program na opravu particie, nieco ako EaseUS Partition Recovery.
-
starysomar
Hardcore addict
Ak vieš, čo tá partícia bola, dá sa jej to znova zapísať ako píše heker, tiež linuxáckym G-parted napríklad. Ešte lepšie na to je dvojica utilít Testdisk+Photorec. Tá aj nájde pôvodné partície - teda informáciu o nich. Ale POZOR - človek MUSÍ 100% vedieť, čo robí!
Tiež niektoré softy na záchranu dát - napríklad R-studio network edition...
Tiež niektoré softy na záchranu dát - napríklad R-studio network edition...
-
harrison314
Hardcore addict
Ak vidis aspon disk v pocitaci, alebo Disk manazeri vo Windowse, tak mozes spravit richle formatovanie disku (musi to byt richle formatovanie) a potom cez Program Recuva obnovit subory (porpipade Windows Fire Recovery - neviem ci je to sucast windowsu, alebo je len v store - je to tool priamo od MS).
Urcite by som nerobil format a to ziadny, ani rychly. Najskor skusit obnovit particiu, az neskor dalsie kroky. Recuva nie je a ani nikdy nebola sucastou Windowsu.
-
starysomar
Hardcore addict
"Rada" rýchly formát - to bolo myslené vážne?
s tým som tiež začal ale on ti ich neda recovery to by som musel mat zaplatenu verziu zatial poskušam free veciheker napísal: 13 nov 2022, 7:42 Vyzera to, ze sa poskodila particia a teraz je fo ako rawko. Skor by som skusil program na opravu particie, nieco ako EaseUS Partition Recovery.
-
starysomar
Hardcore addict
Píšem súkromnú správu.
Stiahni si cracknutu verziu z uloz.to alebo The Pirate Bay.
-
starysomar
Hardcore addict
Aj to môže byť cesta 
Pre zaujímavosť - easeus odkazuje aj na free Testdisk, ktorý som spomínal.
Kto vie čo s ním - má silný nástroj:
https://www.easeus.com/partition-manage ... html#part2
No stále som radšej za odkopírovanie dát, až potom skúsiť obnovu partície - aby sa vylúčila prípadná nechcená chyba.
Pre zaujímavosť - easeus odkazuje aj na free Testdisk, ktorý som spomínal.
Kto vie čo s ním - má silný nástroj:
https://www.easeus.com/partition-manage ... html#part2
No stále som radšej za odkopírovanie dát, až potom skúsiť obnovu partície - aby sa vylúčila prípadná nechcená chyba.
-
harrison314
Hardcore addict
Ano tu radu som myslel uplne vazne. Pretoze rychly format len premaze tabulku na zaciatku particie a nasledne je mozne spominanymi programami obnovit subory (lebo uz je v systeme vidiet disk), lebo tie neboli premazanim tabulky na zaciatku particie zmenene. Tento sposob som uz niekolkokrat uspesne pouzil pri obnove dat z poskodenych USB klucov aj tociacich sa diskov.heker napísal: 13 nov 2022, 13:38 Urcite by som nerobil format a to ziadny, ani rychly. Najskor skusit obnovit particiu, az neskor dalsie kroky. Recuva nie je a ani nikdy nebola sucastou Windowsu.
Ja som hovoril o Windows Fire Recovery, no vyzera, ze nie je sucastou Windowsu ani ten.
Na obnovu particie som program spomenul, takzr ziadny format. Particia moze byt len poskodena a tak sa d alahko opravit. Prvotne si spomenul Recuvu ten druhy program si dal az do zatvorky).