zdravím,
neviem či sa tu niekto nájde taký, kto by mi vedel poradiť, alebo aspoň ponúknuť nejaké riešenie,... ale skúsim..
problém spočíva v tom, že neviem, resp. netuším ani len odkiaľ začať pri zostrojovaní dotazov z mohutnejších formulárov..
ide o klasické vyhľadávanie podľa rôznych kritérií.. doteraz som to zvykol robiť bežným upodmienkovaním sa k smrti a následne vznikol dotaz, ale keď som pozrel po týždni na kód - reakciu si asi domyslíte..
rozhodne však nejde o jednoduché selecty typu where a=1 and b=2, ale o trochu zložitejšie, kde je snaď čokoľvek (agregácie, union all, left/inner joiny na cca 4 tabuľky, mnoho podmienok - celá konštrukcia závisí od zadaných kritérií), to celé potrebujem v jednom selecte ktorý je zase ďalej spracovávaný inými vecami...
ani sám neviem čím by to bolo dobré riešiť, jediné čo viem, že potrebujem jednoduchosť a prehľadnosť..
snaď mi nejaká dobrá duša poradí, zatiaľ vďaka..
vytvorenie sql dotazu
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
tak som to aj chcel..
keby som mal spraviť konkrétny dotaz, tak neni problém.. ide o jeho zostrojovanie, si predstav že máš čo ja viem 10 vstupných hodnôt na základne ktorých môže odpadávať union all a selectovať sa len prvá tabuľka, alebo druhá, alebo sa zase použije union all, môžu odpadávať podmienky z left joinov a podobné.. tiež to ani nejak nechcem šité na mieru, nakoľko takýchto sránd ma ešte čaká zopár..
uvažujem, že spravím nejakú inteligentnú triedu, ale toľko času zase nemám..
keby som mal spraviť konkrétny dotaz, tak neni problém.. ide o jeho zostrojovanie, si predstav že máš čo ja viem 10 vstupných hodnôt na základne ktorých môže odpadávať union all a selectovať sa len prvá tabuľka, alebo druhá, alebo sa zase použije union all, môžu odpadávať podmienky z left joinov a podobné.. tiež to ani nejak nechcem šité na mieru, nakoľko takýchto sránd ma ešte čaká zopár..
-
mastermind
VIP
ak teda dobre chapem: Na zaklade vstupnych udajov, nebudes len pridavat podmienky, ale budes menit samotnut mnozinu udajov z ktorej budes vyberat tak?Finalway napísal:tak som to aj chcel..
ak je to tak a zaroven tych moznosti nie je nejak vela riesil by som to zrejme vytvorenim pohladov. V nich by som si zadefinoval jednotilve mnoziny dat nad ktorymi by som uz len dalej pracoval. Teda v mojom selecte by som len menil view.
//skus presnejsie popisat ako to ma vlastne fungovat.
ono, to čo sa označuje ani nenadobúda nejaké rôzne kombinácie, vždy je to to isté - pre príklad vždy sa označí meno uživateľa takisto ako aj vek, atď... takže tak..
máš trebars 2 obchody, potraviny a potraviny2.. každý obchod má vlastnú tabuľku.. teraz človek zadá že chce vyhľadávať buď v prvých, alebo v druhých potravinách, poprípade aj v obidvoch..
v prvom prípade sa označí iba tabuľka potraviny, v druhom potraviny2 a v poslednom obidve, čo by vlastne bolo (select ... p1) union all (select ... p2), čiže v php by vznikli hneď 3 podmienky ako ten select má vyzerať.. to by nevadilo, lenže takýchto sránd je tam ešte kopec..
k nim sú zase vstavané podmienky v selectoch, ale aj v joinoch, kde tie joiny môžu, ale nemusia existovať a môžu nadobúdať zase iné rôzne podmienky..
ja len tak, že či nemáte v rukáve nejaké to eso ako najlepšie také konštrukcie skladať dokopy..
máš trebars 2 obchody, potraviny a potraviny2.. každý obchod má vlastnú tabuľku.. teraz človek zadá že chce vyhľadávať buď v prvých, alebo v druhých potravinách, poprípade aj v obidvoch..
v prvom prípade sa označí iba tabuľka potraviny, v druhom potraviny2 a v poslednom obidve, čo by vlastne bolo (select ... p1) union all (select ... p2), čiže v php by vznikli hneď 3 podmienky ako ten select má vyzerať.. to by nevadilo, lenže takýchto sránd je tam ešte kopec..
k nim sú zase vstavané podmienky v selectoch, ale aj v joinoch, kde tie joiny môžu, ale nemusia existovať a môžu nadobúdať zase iné rôzne podmienky..
ja len tak, že či nemáte v rukáve nejaké to eso ako najlepšie také konštrukcie skladať dokopy..