Vytvorenie vlastného hostingu.

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vytvorenie vlastného hostingu.

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Zdar.
Chcel by som si vytvorit vlastný hosting napr. webzdarma.cz alebo ic.cz ....
free, lebo nemám co robit tak ci sa to aspon dá lebo na google nic neni . :(
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

no tak prvni si kup nejakou domenu
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

"LEbo nemám čo robiť..."

:D Vieš čo všetko potrebuješ pre poriadný webhosting? Alebo aspoň free? Potrebuješ najprv dostatočne kvalitný server a kvalitnú internetovú prípojku, v dnešnej dobe je taký štandart aspoň 100 Mbit. Zaďalšie potrebuješ informácie a skúsenosti s linuxovými distrami, pretože server na windows platforme neni ono ;-) Potom ked sa bue hosting rozrastať tak by sa zišiel tým ludí ktorí budú odpovedať na podpore... a takto to pokračuje dalej a dalej. Ale pokiaľ chceš byť rádoby "webhoster" tak to môžeš skúsiť, ale najprv potrebuješ fakt aspoň ten poriadný net :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

keďže tam spomenul aj freehosting, nemusí si kupovať doménu
Iba sa registruješ na ic.cz a dostaneš prístupové údaje k mysql databáze a k ftp aby si mohol nahrať obsah svojej stránky

//edit: aha, zase som to len preletel očami a poriadne nečítal :oops:
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:keďže tam spomenul aj freehosting, nemusí si kupovať doménu
Iba sa registruješ na ic.cz a dostaneš prístupové údaje k mysql databáze a k ftp aby si mohol nahrať obsah svojej stránky

//edit: aha, zase som to len preletel očami a poriadne nečítal :oops:
No chcel by som len Free, na webzdarma som uz regnuty asi 4× a mal som forum 2× len som to musel zrusit lebo som pokazil módmi atd... A nejaký navod nemáte alebo stranku ? Chcel by som to aspon skusit a net mam celkom dobrý :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

počkaj ale o čo ti ide? Potrebuješ iba doménu a webhosting (a teda môžeš na učenie použiť freehosting) alebo chceš prevádzkovať hosting pre iných (že stránky budú na tvojom kompe)?
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:počkaj ale o čo ti ide? Potrebuješ iba doménu a webhosting (a teda môžeš na učenie použiť freehosting) alebo chceš prevádzkovať hosting pre iných (že stránky budú na tvojom kompe)?
Nie ja cchem take nieco ako ic.cz free hosting ludia sa zaregistrujú a budu mat stranku daju si FTP a maju stranku presne to co ma aj webzdarma alebo ic.cz
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

V tom pripade si este raz poriadne precitaj prispevok od .:M4jco:. :) Niesom sice expert, ale viem povedat ze to ze si robil forum (dokonca 2x)je asi malo skusenosti (boli spomenute distro linuxy a na tie potrebujes brutal skusenosti a nie len "navod na internete")
Myslim ze vytvorit si vlastny webhosting len tak z nudy nieje najlepsi napad :)

//400. prispevok
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

samozrejme, ze kvalitou to nebude nic moc a pochybujem, ze to zvladne ked nema skusenosti, ale urcite sa pri tom aspon nieco nauci aj ked to nepojde. mozno z toho bude nieco ine. tazko povedat. stale je to lepsie ako keby z nudy siel sprejovat chu**** po stenach.
k teme: ako prve by som sa poobhliadol po nejakom linuxe a oboznamil sa trochu s teoriou ako to funguje (registracia, vytvorenie konta, pristup do ftp + DB, pristup k subdomene, etc). potom by som si nastudoval ako to priblizne funguje a co je k tomu potrebne.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

turtlak69 napísal:samozrejme, ze kvalitou to nebude nic moc a pochybujem, ze to zvladne ked nema skusenosti, ale urcite sa pri tom aspon nieco nauci aj ked to nepojde. mozno z toho bude nieco ine. tazko povedat. stale je to lepsie ako keby z nudy siel sprejovat chu**** po stenach.
k teme: ako prve by som sa poobhliadol po nejakom linuxe a oboznamil sa trochu s teoriou ako to funguje (registracia, vytvorenie konta, pristup do ftp + DB, pristup k subdomene, etc). potom by som si nastudoval ako to priblizne funguje a co je k tomu potrebne.
No ako ste písali, tak to radsej nejdem robit lebo mate pravdu ze by som to nezvladol :D THx za typy.....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak si netrúfaš na ten linux a chceš to fakt len aby si vyskúšal/naučil nové veci, môžeš skúsiť použiť aj windows
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:ak si netrúfaš na ten linux a chceš to fakt len aby si vyskúšal/naučil nové veci, môžeš skúsiť použiť aj windows
No radsej to nejdem robit potreboval by som návody, lebo sám by som to nespravil, akurát viem robit forum s phpbb, aj som mal forum o wareze, take ako lamky, ale nikto tam nechodil :(
agy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa agy »

vrtulnik napísal:No radsej to nejdem robit potreboval by som návody, lebo sám by som to nespravil, akurát viem robit forum s phpbb, aj som mal forum o wareze, take ako lamky, ale nikto tam nechodil :(
Spustit warezove, alebo akekolvek phpbb forum je easy. Dokaze to hocikto. Tu ide skor o to mat nejaky dobry napadl, ktory zaujme ludi. Tiez mam forko, ktore funguje uz treti rok a vyse roka som nanho nechodil ani ja a tak to aj vypada... teraz sa ho pokusam trochu ozivit a rozbehnut .. ale to je uz trochu mimo temu.

Ak ide o hosting tiez keby si ho aj rozbehol, musel by si niecim uputat ludi aby si nan boli ochotni nahrat svoje weby. Vzdy to je o ludoch :wink:
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

agy napísal:Spustit warezove, alebo akekolvek phpbb forum je easy. Dokaze to hocikto. Tu ide skor o to mat nejaky dobry napadl, ktory zaujme ludi. Tiez mam forko, ktore funguje uz treti rok a vyse roka som nanho nechodil ani ja a tak to aj vypada... teraz sa ho pokusam trochu ozivit a rozbehnut .. ale to je uz trochu mimo temu.

Ak ide o hosting tiez keby si ho aj rozbehol, musel by si niecim uputat ludi aby si nan boli ochotni nahrat svoje weby. Vzdy to je o ludoch :wink:
Vsak aj ja som som zhanal ludi aj na pokeci, ale nechodili ja som sa chcel len naucit robit fórum mal som tam len 4 ludi aj to kamarati a potom som tam dal mod a potom t ozacal robit kktiny a potom som zrusil a ta isto aj 2. a teraz sa nudim :(
BX
Addict
Addict

Ak ta to tak bavi (myslim weby) nauc sa php - nudit sa pri tom urcite nebudes a mozes robit aj vlastne veci nie len prebrate ako napr. phpbb ;)
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:Ak ta to tak bavi (myslim weby) nauc sa php - nudit sa pri tom urcite nebudes a mozes robit aj vlastne veci nie len prebrate ako napr. phpbb ;)
Mna ako tak s php baví robit napr. robit web, ale ked ho ja spravim a nebudu mi tam chodit ludia tak t osa mi ani neoplati. Lebo ja nemam skade zohnat ludi kamarati sa tak na mna môžu .... .

//autoeditácia príspevku ( 25 Jan 2009, 17:18 )
BX napísal:Ak ta to tak bavi (myslim weby) nauc sa php - nudit sa pri tom urcite nebudes a mozes robit aj vlastne veci nie len prebrate ako napr. phpbb ;)
Mna ako tak s php baví robit napr. robit web, ale ked ho ja spravim a nebudu mi tam chodit ludia tak t osa mi ani neoplati. Lebo ja nemam skade zohnat ludi kamarati sa tak na mna môžu .... .
.:M4jco:.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa .:M4jco:. »

Urob web s kvalitnou tématikou alebo niečo originálne. Napríklad keď sa chceš naučiť programovať php, tak vytvor nejaký systém pre blogovanie a začni to publikovať medzi ludí, určtie sa niekto uchytí a postupne sa ti bude zväčšovať návštevnosť. TAkýchto prípadov je vela, a takmer každý má stálu navštevnosť, a vcelku vysokú. Pokial sa ti nechce robiť nič z tohoto, tak si rob weby len tak rpe zábavu, a obetuj tomu nejaký čas. Získavanie návštevníkov pre svoj web neni otázka par minut ani hodin. Keby mám spočítať kolko som venoval času mojmu webu tak by som to počital na pár stoviek hodin aby som dosiahol aspoň momentálny výsledok...

//Edit: Gigacast :D lol...
BX
Addict
Addict

len si prosim ta neber priklad z gigacast :-D (len tak mimo :))
A naviem kolko mas rokov, no predpokladam ze este nemas 18 tak by som ti radil sa naucit php skusat weby a nepatlat sa s tym ze nemas uzivatelov. Mysli iba na to ze niekedy mozes pracovat na nejakom celosvetovom portali podobny fakbooku :) - teda ak budes dobry ;)
Lukas1169
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lukas1169 »

joj ked ti ide o forum abo o niecom tak napis timto
http://195.146.156.212/webhosting/index.php
ked chces robyt webhosting tak aj tak im napis oni ti poradia omg pozri aki lamacky web maju:D a tipuj kolko webov hostuju:D
dohodni sa snimi ak chces web je tam pisane sice ze nie na php,phpbb ale snimi sa dohodnes kukni na moj:D http://195.146.156.212/ :d
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

pre tych co si doma robia vlastny server ci z cez apache abo iny software odporucam ked je to len tak 4fun a nechcu mat adresu iba IP nech nazru na web

Kód: Vybrať všetko

NO-IP.com
zdarma si tam mozes pridelit domenu sice aj s ich reklamou ale lepsie ako nic.. a je tam aj moznost pre tych co maju dynamicku IP aby na webe bola stale rovnaka :)
Napísať odpoveď