Vytvorenie vlastnej hry..

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Shwollo
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Vytvorenie vlastnej hry..

Príspevok od používateľa Shwollo »

Pilifo napísal:Ja som bol na hernej konferencii, kde sa aj preberal priebeh vývoja hry. V prvom rade musíte ale vedieť programovať.
:smt033 tak toto by bolo treba napísať hneď na začiatok témy aby sme sa vyhli kódovaniu hry v html :D
Pikachu-com
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Pikachu-com »

engine 3d je free? juhuuuuuuuuuuuu :lol:
Ozz1
Novice
Novice

Vytvorenie vlastnej hry..

Príspevok od používateľa Ozz1 »

Pocujte keby som Chcel spravit nejaku podobnu hru ako je napriklad world of warcraft vedeli by ste mi niekto pomoct? Viem ze to nepotrva jeden den len chcem vediet aky program nato potrebujem a ake veci este potrebujem pls piste mi TU alebo na skype reper355 DIks
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ach. Viac k tomu nemám čo dodať ^
Ozz1
Novice
Novice

Prečo ?? čo robim zle? SAk chcem len pomoct

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 13:04)
preco ? co robim zle? ja len chcem pomoct

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 13:05)
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

vieš programovať?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ozz1 napísal:Prečo ?? čo robim zle? SAk chcem len pomoct

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 13:04)

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 13:05)
Každú chvíľu sa tu niekto pýta ako naprogramovať hru a nemá ani základy. Keď tie základy získaš, potom pochopíš že hru len tak ľahko nenaprogramuješ, lebo to nerobia jednotlivci doma ale tímy tých najlepších programátorov, grafikov, zvukárov, animátorov, a plno iných ľudí ktorí majú okrem vedomostí a skúsenosti aj veľký kapitál. Je to bežné že nováčik je ohúrený hrou a chce tiež nejakú spraviť, ale je to ako keby sa ja spýtam že chcem ísť do vesmíru, čo potrebujem na to aby som si spravil raketu? A keď mi niekto povie o nasa tak poviem že sú to ľudia ako ja a keď to vedia oni tak určite si aj sám dokážem postaviť raketu. Takže tohto cieľu sa vzdaj (alebo ho aspoň odlož) kým sa nenaučíš programovať na dosť pokročilej úrovni. Keď sa tak stane, nebudeš sa musieť viac pýtať čo k tomu treba
Ozz1
Novice
Novice

audiotrack napísal: Každú chvíľu sa tu niekto pýta ako naprogramovať hru a nemá ani základy. Keď tie základy získaš, potom pochopíš že hru len tak ľahko nenaprogramuješ, lebo to nerobia jednotlivci doma ale tímy tých najlepších programátorov, grafikov, zvukárov, animátorov, a plno iných ľudí ktorí majú okrem vedomostí a skúsenosti aj veľký kapitál. Je to bežné že nováčik je ohúrený hrou a chce tiež nejakú spraviť, ale je to ako keby sa ja spýtam že chcem ísť do vesmíru, čo potrebujem na to aby som si spravil raketu? A keď mi niekto povie o nasa tak poviem že sú to ľudia ako ja a keď to vedia oni tak určite si aj sám dokážem postaviť raketu. Takže tohto cieľu sa vzdaj (alebo ho aspoň odlož) kým sa nenaučíš programovať na dosť pokročilej úrovni. Keď sa tak stane, nebudeš sa musieť viac pýtať čo k tomu treba
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 17:01)
DIKs za radu a vies daco s toho ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

nie
Ozz1
Novice
Novice

takze by si mi asi nepomohol ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

S hrou? Dúfal som že keď ti napíšem aby si nelietal v oblakoch a naučil sa najprv dobre programovať (čo je záležitosť tak 5-7 rokov) tak to bude dostatočná pomoc
Ozz1
Novice
Novice

Shwollo napísal:vieš programovať?
//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 17:20)
eeeee

//autoeditácia príspevku (28 Jan 2011, 17:22)
Kto powedal ze z hrou ? ja cem najprv sa naucit take daco ako VIp na cs server a tak chapes?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ak sa niekto pýta otázku "ako vytvorím hru", tak je jasné, že tie vedomosti na to, aby to vytvoril nemá, lebo keby ich mal tak by sa také otázky nepýtal...audiotrack ti dobre radí...nerob zo seba pitomca...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Kto sa chce pustit do vlastnej hry tak mozno by mal najprv zacat vyvijat mensie hry na Iphone atd. Vela starsich titulov ma tiez dostupne zdrojaky - staci hladat a vela hier sa robi v C++. Cize ovladanie nejakeho jazyka na vyssej urovni je podmienkou. Napr. nedavno boli vypustene komplet zdrojaky na Canabalt pre iOS.
jeck2010
Novice
Novice

Príspevok od používateľa jeck2010 »

Chlapec ty si chceš spraviť niečo také ako WOW ????? :lol: :lol: :lol: Ty teda vieš. Tý čo robia wowko Blizard oni si robia vlastné editory V rôznych programovacích jazykoch a v C++. To len tak rýchlo nespravíš oni majú obrovský personál najlepších grafikov a programátorov. Spamätaj sa dobreee .... :smt006 :smt006 :smt006 :smt006
redge
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa redge »

gamemaker 8, zarucene funguje. ale zamakas si pri scriptoch. alebo XNA gamestudio, priamo od Microsoftu. ale leze to pomaly a ma to ťažký kód

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2011, 17:19)
jeck2010 napísal:Chlapec ty si chceš spraviť niečo také ako WOW ????? :lol: :lol: :lol: Ty teda vieš. Tý čo robia wowko Blizard oni si robia vlastné editory V rôznych programovacích jazykoch a v C++. To len tak rýchlo nespravíš oni majú obrovský personál najlepších grafikov a programátorov. Spamätaj sa dobreee .... :smt006 :smt006 :smt006 :smt006
prakticky s tebou súhalsím, ale také hrozné to nieje. vo vb a C# by to šlo ale musel by si si definovať vlastný MATRIX. a to není sranda.
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa berynatorko »

WOW nespravis nikdy! s tym sa mozes zmierit uz teraz.
piskvorky mozno. ale najprv sa nauc programovat. kym sa nenaucis zaklady programovania, ziadna rada odtialto ti nepomoze.

ak sa chces naucit programovat.
- vyber si programovaci jazyk
- nauc sa ho

aky jazyk? kazdy je super, ale zial na nieco ine. ale ak zacnes s C, C++ alebo JAVA urcite neurobis zle.
redge
Light Star
Light Star

ak by nik nespravil wow, potom by tu nebolo giuld wars. takze si strelil vedla. Ale lineage... hmmm. ale prv radsej zacni v blender, potom ak ta to bude bavit, chod dalej, prejdi na C#, stiahni si XNA gamestudio, na youtube sa nauč pár vecí, potom si samozrejme môžeš kúpiť literatúru. Myslím že asi minimálne 10 percent terajších programátorov sa do programovania vrhli s ideou vytvoriť hru. Na vytváranie hier som vyskúšal 11 programov. Ostal som pri blender.
Nemozne???
Naozaj???
si si tým istý???
Tak potom:http://www.pantarhei.sk/programujeme-3d-hry.html
Ale ale s wow by mala problem asi väcsina programatorov tohto fora.
Nemyslim, ze je dobrou motivaciou pre zaciatocnikov sfuknut ich na plnej ciare. Mozno sfuknut hej, ale pomali, aby sa nerozlial vosk...

//autoeditácia príspevku (23 Feb 2011, 19:21)
je to ako s operačným systémom, čo som čítal :
http://www.hojko.com/ako-naprogramovat-os-t145768.html
je to nedostupne, ale niekde v strede sa spomina cosmos. Pretoze som mal podobnu ideu, tak som sa zacal sprtat v cosmos. Nebolo to nic slavne, ale bolo.
berynatorko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa berynatorko »

konkretne wow by pravdepodobne nespravil nikto z tohto fora, urcite nie sam. lebo sietovy model vhodny pre hru 9 milionov hracov sucasne nenavrhne kazdy. mohol si vybrat lubovolnu hru a on si vyberie asi najzlozitejsiu aka je. je rozdiel ak si schopny vytvorit hru na styl half life, kde riesis vzajomnu komunikacia <32 klientov a jedneho servera a je rozdiel ak riesis komunikacie 100 000cov klinetov so 100kami serverov sucasne.

cize na zaciatok triafa moc vysoko. najma ak neovlada zaklady programovania. s tym game makerom a blenderom si mu dobre poradil. isto mu to daco da.
redge
Light Star
Light Star

s wow mas pravdu na tretiu. ale blender, to je totálny zaciatok. Vo visusal C#, tak to je pokrok. Ale na wow, neviem, ale spolocne by sme to tu na celom fore asi mohli zvaladnut. ale jednotlivo ani zlomok. Ak chces vitvorit mmorpg lahko pouzi
Realm Crafter
http://realmcrafter.com/store/home.php?cat=
mal by stacit trial.
Napísať odpoveď