Vytvorenie WiFi siete na intraku

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sleeperko
Novice
Novice

Vytvorenie WiFi siete na intraku

Príspevok od používateľa sleeperko »

Hello, momentalne som v DE na skole a byvam na intraku. pripojenie na net mam normalne cez kabel, ale rad by som si vytvoril v izbe WiFi siet. Bohuzial ani za nic sa mi to nepodarilo a z intrakov "pomoc pri vytvarani wifi sieti neposkytuju"...bolo by super keby ste mi vedeli poradit.

Fakty:
1. pripajam sa cez internetoveho klienta s samostatnym loginom i heslom
2. v kompe som musel nastavit pripojenie cez TCP/IPv4, kde som vyplnil IP, Subnet, Gateway, DNS
3. Router je T-Com Speedport W 700V

Chcel by som vytvorit pripojenie cez wifi, aby som pri zapnuti routera sa automaticky pripojil bez nutnosti zadavania loginu a passwordu, nakolko by som rad internet vyuzival aj na iPhone. dopredu vam fakt dakujem za akekolvek rady a navody.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Internetovy klient je co, nejaky prehliadac alebo PPPoE pripojenie???

Budes potrebovat nastavit router, teda ho hodit napriklad na DHCP v pripade wifi/lan siete, ale pre WAN rozhranie, ktore sa vyuziva na pripajanie na providera uz budes musiet nastavit parametre. Teda zadas tam IP adresu, masku, DNS, branu... a pripadne aj meno a heslo na pripajanie. Snad tam nebude MAC filter, ak ano, tak treba naklonovat MAC adresu na adresu tvojho PC, ktorym ti pripojit ide. Zial nepises viacej podrobnosti, takze tazko nieco blizsie poradit.
sleeperko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa sleeperko »

no prehliadac to nie je, takze asi to druhe (sry ale nevyznam sa v tych skratkach)... proste je to program, cez ktory po zadani loginu a hesla ma pripoji na net, resp. pusti ma "von z lokalneho pripojenia"...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sprav screenshot.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »