Vyznam Vianoc
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
No my sme ateisti, teda polky rodiny, čiže ja som bojovala, že aby sme žiadne Vianoce neoslavovali.
Neuchytilo sa...Význam Vianoc, aký mal pôvodne byť - harmónia, pohoda, rodina spolu, to už aj tak neexistuje. Je to len o reklame a výzdobe, ktorá už, žiaľbohu, začala v niektorých obchodných domoch, o zhánaní a nakupovaní gýčových darčekov, spojené je to so šialeným upratovaním, pečením a varením - nechápem, prečo práve na Vianoce máme doslova žrať
a tým si vlastne spôsobujeme to, že sa nervujeme. Takže sa to snažíme teraz robiť asi takto: neupratujeme, veď ako - tak to u nás vyzerá stále celkom fajn, babku zrušíme, že naozaj netreba piecť 10 druhov koláčov, pretože stačia dva, darčeky vždy poviem, že nechcem, že ja som šťastná a spokojná aj bez nich. A keď mi vravia, že nie, že niečo mi musia dať, tak 24. decembra behnem do nejakého obch. centra a za polovičné ceny niečo kúpim
a potom sa už snažíme prežiť nejako štedrý deň a večer, aby sme sa nepozabíjali, takže vlastne pohoda. No, takže význam Vianoc má svoj zmysel, potrénuje naše nervy, keďže sme stále rozbehaní, tak sa aspoň stretneme raz po kope, raz za rok všetci spolu povečeriame a vlastne si aj oddchneme, pojeme salonky z krabice, pretože sme leniví ich vôbec na ten stromček vešať, vlastne sme už leniví ten stromček aj stavať...
Sorry, že som sa tak rozkecala, mala som potrebu pokecať o Vianociach
Sorry, že som sa tak rozkecala, mala som potrebu pokecať o Vianociach
je to sviatok ktory je raz do roka a je najkrajsi zo vsetkych ich vyznam je v tom ze je cela rodina pokope je citit medovniky celkovo prevlada klud pohoda pustaju sa vianocne koledy a ludia si davaju darceky je to ten najkrajsi sviatok a ked si myslite ze je to tak ze doma maju vsetci nervy varia ako blazni a davaju si primitivne dari tak sa mylite
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
Neviem preco, ale pri tom, ako som cital o tom niekedy az pohrdani Vianocami, tak som sa zhrozil.
Nie som nejaky puritan(skor naopak), ale Vianoce pre mna vyznam maju, konecne sa ako rodina po dlhom case zideme, vsade na uliciach je uplne ina atmosfera, v oknach vidno stromceky a vacsina ludi je naladena na pohodovu vlnu. Nemam akurat rad to, ze v supermarketoch uz teraz zacina stavba vianocnej vyzdoby.
O darceky uz vobec nejde, co chcem, to si kupim sam, za posledne roky nasavam iba atmosferu.
Nie som nejaky puritan(skor naopak), ale Vianoce pre mna vyznam maju, konecne sa ako rodina po dlhom case zideme, vsade na uliciach je uplne ina atmosfera, v oknach vidno stromceky a vacsina ludi je naladena na pohodovu vlnu. Nemam akurat rad to, ze v supermarketoch uz teraz zacina stavba vianocnej vyzdoby.
O darceky uz vobec nejde, co chcem, to si kupim sam, za posledne roky nasavam iba atmosferu.
-
Andi_Cibula
Addict
Ja mám Vianoce tiež rád, viacmenej už kôli atmosfére, rodinné stretnutia bývajú stále počas roka, máme našťastie celkom fungujúcu rodinu (my+strýkovci+dedko), ale na Vianoce je ešte bonus vianočná atmosféra.
Čo sa týka doma, tak jeden jediný deň upratovacej buzerácie od rodičov prežijem, aj tak sa na to potom vykašlem, ja mám v izbe permanentný bordel a mama posledné roky pochopila, že proti tomu nič nevzmôže.
Dalej milujem spoločné vztyčovanie a zdobenie ihličňanu, proste sa tam môžem realizovať, zdobím ho prakticky iba ja.
S darčekmi je to horšie, rodinné financie nepustia, ale to nie je pre nás najdôležitejšie, tento rok bude úplne prvý čo si sám pre seba kúpim darček (Ibanez el. gitarku), bratovi napálim nejakú ťažko dostupnú hru(kapacita :- ) a rodičom nechám vytlačiť nejaké moje fotografické dielo. Potom si to všetci cez prázdniny užívame.
Vianoce ja rád. Ako rodina sme nezasiahnutí komerciou.
Čo sa týka doma, tak jeden jediný deň upratovacej buzerácie od rodičov prežijem, aj tak sa na to potom vykašlem, ja mám v izbe permanentný bordel a mama posledné roky pochopila, že proti tomu nič nevzmôže.
Dalej milujem spoločné vztyčovanie a zdobenie ihličňanu, proste sa tam môžem realizovať, zdobím ho prakticky iba ja.
S darčekmi je to horšie, rodinné financie nepustia, ale to nie je pre nás najdôležitejšie, tento rok bude úplne prvý čo si sám pre seba kúpim darček (Ibanez el. gitarku), bratovi napálim nejakú ťažko dostupnú hru(kapacita :- ) a rodičom nechám vytlačiť nejaké moje fotografické dielo. Potom si to všetci cez prázdniny užívame.
Vianoce ja rád. Ako rodina sme nezasiahnutí komerciou.
Ja ho mám rád a aj ho rád odhŕňam a náhodou, mám aj rád TV hlásenie o snehových kalamitách, to už jaksi patrí k tomu. :- Dmi-chau napísal:Vsetci basnite ako mate radi sneh ale ked napadne kazdy nan nadava... ja som rad ze este nemusim odrhnat..
Môj a kamarádov výrok, nič proti Blavákom, ale ja to tak vnímam.Racius & CIMBI napísal:My máme pol metra snehu a vôbec nás to nesere, zatial čo Blaváci majú tretí stupeň snehovej kalamity ked je jazvečíkom sneh po kolená.![]()
No u mna sa to ma tak, ze kym som na internate, tak chcem aby bolo sucho(nenosim si sem totiz zimne topanky), co tu v meste aj dost dlho je, pripadne par cm snehu, ale to sa z chodnikov rychlo strati, no a ked pridem domov tak uz by mohl byt sneh, co vacsinou aj jemi-chau napísal:Vsetci basnite ako mate radi sneh ale ked napadne kazdy nan nadava... ja som rad ze este nemusim odrhnat.. vianoce su pre mna pravidelny dlhy spanok a tepla strava a ... jasne a este Jezisko.
Sneh podla mna patri k vianociam tak ako stromcek, bez neho to nie je uplne ono.
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
ked som bol maly tak som sa na vianoce tesil hlavne na darceky atd. teraz uz sme v rodine seci dospely a pracujuci tak uz to nieje o darcekoch uz len o tej atmosfere...ani to moc nevnimam ze uz idu vianoce ale neda sa to uz prehliadnut ked v obchodakoch uz nahadzuju vianocny tovar a vyzdobu
nemam moc rad ani ten predvianocny stres ze co kupit rodine pod stromcek, frajerke atd...vacsinou ajtak vsetko riesim na poslednu chvilu(tesco rulz minuly rok som nakupoval 24. asi o druhej v noci
)ale inak sa mi paci ked je akurat 24teho a vonku pekne snezi a tak...ale viac sa tesim na silvestraaa 
nemam moc rad ani ten predvianocny stres ze co kupit rodine pod stromcek, frajerke atd...vacsinou ajtak vsetko riesim na poslednu chvilu(tesco rulz minuly rok som nakupoval 24. asi o druhej v noci
no tak pre mna to neni den ako kazdy iny
milujem Vianoce aj vsetko okolo toho
pekne zasnezene stromy, vsade sama beloba, vysvietene mesto, v radii pustame koledy, varime medovnciky, davame si navzajom darky, staviame spolu sromcek, nejde sa do skoly, konecne sme vsetci spolu... co viac si clovek moze priat? 
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
vianoce mam rad, dokonca aj to nakupovanie darcekov mam rad, u nas doma to az take stresujuce nieje, kedze nam nevadi ak je vecera skor ci neskor, ak nieje uplne vsetko upratane atd, proste pohoda. otvori sa flasa vina cez den, mama vari, sestrin frajer zabija kapra, vsetci ho lutujeme (kapra) a potom ho aj tak sezereme jak dive svine. pred vecerou sa s bratom a sestrou vybereme za tetou na druhy koniec Kosic, tam tiez daco popijeme, sezereme muffiny a medovniky, a aj mandarinky. zobereme darceky a potom domov chystat sa na veceru. po veceri pridu susedia, zahraju a zaspievaju nam koledy na husliach a gajdach a potom sa ide spat ci do kostola, kto ako vladze.
tesim sa uz teraz, najme na cely ten priebeh, ktory robime len raz za rok a preto to ma svoje caro. at uz je to tady.\
a ked skoncia vanoce, nevadi, mam narodeniny.
tesim sa uz teraz, najme na cely ten priebeh, ktory robime len raz za rok a preto to ma svoje caro. at uz je to tady.\
a ked skoncia vanoce, nevadi, mam narodeniny.
ked som bol este maly, strasne som sa na vianoce tesil. ist k babke, vsade doma ozdoby, vianocny stromcek, ta vecera, darceky...
naposledy som celu tuto atmosferu akosi nepostrehol..vianoce pre mna zacali v oktobri, ked nabehli reklamy mob.operatorov s podmazmi evokujucimi 24.december a skoncili ked na Funradiu prestali chodit reklamne znelky s rolnickami v pozadi..
tusim som dostal aj nejake darceky a boli sme na rodinnej vecery, ale tie posledne boli naozaj divne
a tento rok to zacina podobne. t-mobile a orange to uplne zabili..
tiez to bude stat za h... na nic.
ale budem rad, ked na stedry vecer nasnezi
naposledy som celu tuto atmosferu akosi nepostrehol..vianoce pre mna zacali v oktobri, ked nabehli reklamy mob.operatorov s podmazmi evokujucimi 24.december a skoncili ked na Funradiu prestali chodit reklamne znelky s rolnickami v pozadi..
tusim som dostal aj nejake darceky a boli sme na rodinnej vecery, ale tie posledne boli naozaj divne
a tento rok to zacina podobne. t-mobile a orange to uplne zabili..
tiez to bude stat za h... na nic.
ale budem rad, ked na stedry vecer nasnezi