Vzťah sú dvaja či každý sám za seba?
Vzťah sú dvaja či každý sám za seba?
Priateľka si myslí, že či už sú ľudia vo vzťahu alebo nie, každý je jedinec, každý je výnimočný a každý má v prvom rade myslieť na seba. Ja si myslím, že vzťah sú dvaja, a teda aj neegoistické myslenie a zmýšľanie by malo existovať a malo by ísť do popredia "my" a do úzadia "ja" alebo "ty". Jasné, že každý sme osobnosť/individualita, ale nie je vzťah "my"? (ako nehovorí to stále, len keď sa dostaneme k argumentácii)
Aký je Váš názor?
Aký je Váš názor?
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Vzťah sú dvaja či každý sám za seba?
moj nazor je ze ked tak rozmysla tak ju radsej pusti k vode, lebo ten vztah moc buducnost nema, uz len preto ze mate na spoluzitie rozdielne nazory
/edit: a ohladom toho...ano vztah je spoluzitie dvoch ludi ale podla mna kazdy by mal v prvom rade mysliet na toho druheho, to je moj nazor
/edit: a ohladom toho...ano vztah je spoluzitie dvoch ludi ale podla mna kazdy by mal v prvom rade mysliet na toho druheho, to je moj nazor
-
qwerty-xyz
moj nazor je taky ze schyza mam rad ako trn v prdeli, ale ma bohuzial pravdu ... hnusnu, svinsku, nekompromisnu pravdu, ktoru viacej ani netreba rozoberat..... 
.a aj sa to nejako prejavuje v realnom zivote? ..alebo to z nej vypadlo pocas konverzacie pri vine o nekonecnosti vesmiru?...
.
zaujimavy by bol aj vek slecny (ak ma nad 25, tak by to mohol byt problem... ak je mladsia, tak by som citove vylevy nejakej šťandy az tak neriesil)
moj nazor: kompromis medzi "ja" a "my"
.
zaujimavy by bol aj vek slecny (ak ma nad 25, tak by to mohol byt problem... ak je mladsia, tak by som citove vylevy nejakej šťandy az tak neriesil)
moj nazor: kompromis medzi "ja" a "my"
Spoiler
som jedinacik a potrebujem aj svoj priestor
Samozrejme, že vo vzťahu netreba zabúdať na seba a nemali by sme svoj život podriadiť niekomu inému a stratiť seba samého, ale vo vzťahu je dôležitejšie to "my" a teda konať tak, aby boli šťastní obaja a nielen myslieť na seba, ale neviem teraz, čo si tvoja priateľka predstavuje pod tým, že má človek myslieť najprv na seba, akože nie kompromisy, ale ja, ja, ja, jenom já?
Obaja máte pravdu, len každý sa na to pozerá z iného brehu rieky. Neexistuje na to univerzálna odpoveď, vzťah je predovšetkým o tom nájsť spoločnú hranicu medzi ja a my a navzájom si to tolerovať. Niekedy to môže zájsť do extrémov.
podla mna, ak ma byt vztah perspektivny, obaja by mali mat spolocny ciel a tomu podriadovat svoje rozhodnutia. v zdravom vztahu je automaticky "my" bez dlhsieho rozmyslania.
-
KaptMichal
King
Ja som vo vztahu nikdy nemyslel len na seba. Ak islo len o mna vzdy som rozmyslal aj nad tym, ako a ci to ovplyvni moju polovicku... Takze urcite tam je aj "Ja" a aj "My" ale neda sa to od seba odlucit.
-
javatar
Hardcore addict
vo vztahu su dvaja tak je to o dvoch, je to proste my lebo my znamena ja a ty a kedze zanedbavanie individualnych potrieb mna alebo teba (co je len druhe mna) sa zakonite musi odrazit na kvalite nas nakolko kazdy tam ma svoju cast 
a k tomu este treba vediet rozlisit medzi potrebou (nenaplnanie nici) a rozmarom (naplnanie nici)...

a k tomu este treba vediet rozlisit medzi potrebou (nenaplnanie nici) a rozmarom (naplnanie nici)...
-
Bushido
Medium Professional
Javatar to napísal tak filozoficky
Ja si myslím, že treba viac robiť pre ostatných ako pre seba, možno by bol potom život o inom, keby to tak viacerý brali a niekedy sa pristihnem, že tiež som možno trochu lakomý, alebo sebecký, ale čo je najhoršie, že všetci okolo mňa mi tlačia do hlavy, aby som zo všetkého vyťažil čo najviac a aby som myslel hlavne na seba...
Ja si myslím, že treba viac robiť pre ostatných ako pre seba, možno by bol potom život o inom, keby to tak viacerý brali a niekedy sa pristihnem, že tiež som možno trochu lakomý, alebo sebecký, ale čo je najhoršie, že všetci okolo mňa mi tlačia do hlavy, aby som zo všetkého vyťažil čo najviac a aby som myslel hlavne na seba...
zenska to skor mysli tak, ze jedinec musi mat rad v prvom rade seba sameho, a nebrat vstah tak ze na tom druhom som zavisly, a bez neho nemozem zit, lebo takyto vstah podla mna nema tiez ziadnu perspektivu.. ak nedokazem byt spokojny a stastny sam so sebou tak ma stastnym neurobi ani nikto iny.
suhlasim aj s brainwirm. ide o to, v akej situacii ti to baba povedala.
_brainwirm_ no asi si to vystihol, že chcela povedať o závislosti resp. nezávislosti k sebe navzájom...obaja vieme byť na jednej strane nezávislí od seba a na druhej strane spolu je nám lepšie atď. atď. ...
_kathleen_ povedala mi to keď sme sa, nie hádali (hádka je už silná argumentácia) , ale keď sme mali menšiu výmenu názorov (samozrejme s dobrým koncom
) len proste nejak k tomu došlo a ohľadne tejto témy sme si povedali názory
a chcel som vedieť vaše názory 
_kathleen_ povedala mi to keď sme sa, nie hádali (hádka je už silná argumentácia) , ale keď sme mali menšiu výmenu názorov (samozrejme s dobrým koncom
myslim ze mozes byt len rad ked takto tvoja zenska uvazuje.. ale ak to nechapes resp. to tak necitis ty, moze to byt dost problem.
problém to nie je, pretože rovnako myslíme
a ja ju chápem 
a ja som na ňu len a len hrdý, za to aká je, a som šťastný, že ju mám
a celkove som len chcel poznať názory vás, hojkovcov, že čo je pre vás vzťah, či "ja" a "ty" alebo "my" a pod.
a ja som na ňu len a len hrdý, za to aká je, a som šťastný, že ju mám
a celkove som len chcel poznať názory vás, hojkovcov, že čo je pre vás vzťah, či "ja" a "ty" alebo "my" a pod.
-
jin
VIP
faktor_xx: Rátam, že Tvoja priateľka je nižší ročník, preto jej filozofické úvahy pripadajú vskutku super a prikladá im veľký význam. To prejde.
Začína mi to pripadať, že tu na fóre sa začínajú opakovať isté modely otázok a odpovedí, prisahal by som, že to čo idem napísať teraz som sem písal už aspoň trikrát! Každopádne - človek ako jedinec je v podstate sebec, ide mu o svoje dobro, apropo "Každé hrable k sebe hrabú." Vo vzťahu sa tento model mení - človek sa prestáva vnímať ako samostatná jednotka a je začlenený do zväzku s inou osobou kedy existuje šťastie spoločné, existujú spoločné záujmy ktoré smerujú ku zveľaďovaniu spoločného vzťahu.
Vo vzťahu sú dvaja, nakoľko je to stav, kedy sa stáva, že osobné šťastie ide do úzadia pred šťastím spoločným / šťastím toho druhého.
Začína mi to pripadať, že tu na fóre sa začínajú opakovať isté modely otázok a odpovedí, prisahal by som, že to čo idem napísať teraz som sem písal už aspoň trikrát! Každopádne - človek ako jedinec je v podstate sebec, ide mu o svoje dobro, apropo "Každé hrable k sebe hrabú." Vo vzťahu sa tento model mení - človek sa prestáva vnímať ako samostatná jednotka a je začlenený do zväzku s inou osobou kedy existuje šťastie spoločné, existujú spoločné záujmy ktoré smerujú ku zveľaďovaniu spoločného vzťahu.
Vo vzťahu sú dvaja, nakoľko je to stav, kedy sa stáva, že osobné šťastie ide do úzadia pred šťastím spoločným / šťastím toho druhého.
neda mi to ale jin si za kazdy jeho prispevok zasluzi K+ a jedno pivo na kazdom stretku.
a k teme: suhlasim s nazorom ze ked su dvaja spolu tak osobne stastie ide bokom a dopredu ide stastie spolocne alebo toho druheho.
a k teme: suhlasim s nazorom ze ked su dvaja spolu tak osobne stastie ide bokom a dopredu ide stastie spolocne alebo toho druheho.
-
javatar
Hardcore addict
jin - to ti nezacina tak pripadat, to tak jednoducho je - velmi malo problemov v medziludskych vztahoch je naozaj unikatnych...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
vo vztahu aj bez vztahu to je ja ... ziadne ty, alebo my
...
-
Hotwire
Addict
nordkapp ak mas holku ktora zmysla rovnako tak je to v poriadku, vasa vec...ale v opacnom pripade by som ju dost lutoval