vzdialena plocha?
vzdialena plocha?
moztem i niekto poradit ako spravit vzdialenu plochu? chcel by som aby sa mi zobrazovalo resp premiestnit zobrazovanie (napr. video zo stranok ) na TV ktore ma wifi .... uz ho mam pridane v domacej sieti a aj pustim film ktory mam v PC ale to je asi vsetko.... a chcel by som aby som ten TV mal aj ako vzdialenu plochu.
Re: vzdialena plocha?
Pokial to TV nepodporuje, tak to asi cez siet nerozbehas. Najlepsie by bolo prepojenie rovno cez HDMI, tak budes mat najlepsiu kvalitu obrazu a s minimom starosti.
lenze v compe HDMI nemam (grafika GF9600) a ten TV je na opacnej strane bytu... takze preto som to chcel cez to wifi... a ten tv je smart tv
Chcem sa opytat:
Mam jeden pocitac v domacej sieti (cize za routerom). Ked chcem k nemu pristupovat pomocou vzdialenej plochy zvonku (tj iny pocitac v inej sieti), co presne treba nastavit na routeri pre ten pocitac, na ktory chcem pristupovat? Treba otvorit nejaky port, alebo ako presne? Mam router Asus RT-N13U. Je tam v menu zalozka "Virtualny server" - tam sa to nastavuje?
Mam jeden pocitac v domacej sieti (cize za routerom). Ked chcem k nemu pristupovat pomocou vzdialenej plochy zvonku (tj iny pocitac v inej sieti), co presne treba nastavit na routeri pre ten pocitac, na ktory chcem pristupovat? Treba otvorit nejaky port, alebo ako presne? Mam router Asus RT-N13U. Je tam v menu zalozka "Virtualny server" - tam sa to nastavuje?
No v prvom rade musis mat verejnu IP na routri a mal by si nastavit port forwarding pre port ktory pouziva rdp (3389) na dany pocitac. A na tom pocitaci samozrejme musis mat rozbehane RDP.
Jednoduchsie vsak je nainstalovat si TeamViewer, zaregistrovat sa a potom mozes na PC pristupovat cez webove rozhranie, cez smartfon alebo aj z ineho pocitaca priamo cez TeamViewer.
Jednoduchsie vsak je nainstalovat si TeamViewer, zaregistrovat sa a potom mozes na PC pristupovat cez webove rozhranie, cez smartfon alebo aj z ineho pocitaca priamo cez TeamViewer.
Verejnu IP mam.
Port forwarding nastavim ako?
TeamViewer bezne pouzivam, ked nieco riesim na dialku, ale s tym, ze dotycny mi cez tel vzdy povie heslo na pripojenie... Da sa tam nastavit nejake zapamatanie?
No a pouzivam vzdy aplikaciu, nie webove prostredie... to bude pre mna novinka.
Ako sa to zachova, ked sa budem na dialku pripajat a na tom pocitaci, kam sa pripajam, bude medzicasom odhlaseny uzivatel (nie vypnuty pc)?
Port forwarding nastavim ako?
TeamViewer bezne pouzivam, ked nieco riesim na dialku, ale s tym, ze dotycny mi cez tel vzdy povie heslo na pripojenie... Da sa tam nastavit nejake zapamatanie?
No a pouzivam vzdy aplikaciu, nie webove prostredie... to bude pre mna novinka.
Ako sa to zachova, ked sa budem na dialku pripajat a na tom pocitaci, kam sa pripajam, bude medzicasom odhlaseny uzivatel (nie vypnuty pc)?
No kazdy router to ma inak, ja si to nepamatam ani na mojom, ale nejak sa mi to podarilo 
TV moze fungovat aj tak, ze sa zaregistrujes a potom vidis vsetky "svoje" pocitace, na ktore si sa uz pripajal. Ked sa chces pripojit aj vtedy ked je odhlaseny uzivatel, tak daj nainstalovat teamviewer service, ten sa spusti hned po spusteni windows a po pripojeni ti ukaze normalnu prihlasovaciu obrazovku.
TV moze fungovat aj tak, ze sa zaregistrujes a potom vidis vsetky "svoje" pocitace, na ktore si sa uz pripajal. Ked sa chces pripojit aj vtedy ked je odhlaseny uzivatel, tak daj nainstalovat teamviewer service, ten sa spusti hned po spusteni windows a po pripojeni ti ukaze normalnu prihlasovaciu obrazovku.
Teamviewer service - nejako to neviem nikde najst....
Este poznamka: Na rozdiel od vzdialenej plochy TeamViewer nevie ani prenasat subory?
Este poznamka: Na rozdiel od vzdialenej plochy TeamViewer nevie ani prenasat subory?
Teraz ti to presne nepoviem, ale viem, ze to pytalo pri instalacii. Subory sa asi nedaju prenasat, ale na to mozes vyuzit napriklad Google Drive.
TeamViewer vie prenasat subory, len to aj trva. mas v teamviewery pred tym ako sa ides napajat na vyber vzdialena plocha/prenos suborov .... ale subory mozes prenasat aj cez vzdialenu plochu. heslo si na teamviewera nastavis vlastne ake chces v nastaveniach, napises si ho niekde spolu aj z ID. a pripajat sa na PC mozes od kadekolvek kde je pripojenie na internet.
GothaR: Diky, poskusam.
eustajl: TeamViewer vie prenasat subory aj cez vzdialenu plochu?? A konkretne mi teda ide o variantu, ked pristupujem cez webove rozhranie a nie cez aplikaciu.
eustajl: TeamViewer vie prenasat subory aj cez vzdialenu plochu?? A konkretne mi teda ide o variantu, ked pristupujem cez webove rozhranie a nie cez aplikaciu.