Vznik života
-
jamess
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
ako vies ze vtedajsi ludia neboli mudrejsi ako dnesni co sa tyka architektury?P3Bo napísal:2 Maki : ako mi vysvetlis postavenie pyramid ?(ludia by to s vtedajsou technikou nikdy nedokazali )Neexistuje zatial ziadne rozumne vysvetlenie ..to co tvrdi veda ma vazne trhliny...napriklad: vtedy este neboli lana na tahanie kamennych kvadrov, drevo ktorym by mohli presuvat kamenne sutre nebolo dost pevne pretoze v blizkosti niesu ziadne cedre (a doviest by ich stalo viac nez vystavba pyramid!) ale iba figovniky ktore by pod takou vahou kamena praskali ako zapalky, po vode ich prevazat nemohli pretoze lode by ich po prve neuniesli po druhe pri kazdom vylodeni kamenneho nakladu by sa lod potopila pretoze by ju zataz na jednu stranu priliz vychylila , nie je mozne postavit terasu po ktorej by sa prenasali kvadre az na vrchol pretoze by sa zosypala pod vlastnou vahou a rychlo by na slnku vysychala(na vokol je iba piesok takze by bola velmi krehka) takze by ju trebalo ustavicne zavlazovat... mas argumenty ?
-
Martin44
Professional
to nespravia pretoze aj jezis im povedal ze kto je bez viny nech prvy hodi kamenom...ten to mal dobre premyslene kurevnik jeden...Dobre vedel o dedicnom hriechu...si to musel dakde nastudovat.skura3 napísal:vsetko co ludia nevedia vysvetlit tak to jednoducho pripisuju Bohovy...boh je Fake aj vsetky nabozenstva...a teraz ma mozte ukamenovat
Dokazy su snad jasne ...skameneliny su snad viec nez hmatatelne...
-
P3Bo
Guru wannabe
Muselo by to nadvazovat na modernejsie technologie(napr zelezo potrebujes bane potom spracovat na to potrebujes uz nejaku tu vyzsie vyrobne vedomosti postavit vysoke pece a tak to by automaticky nastala otazka preco potom nestavali vsetky domy prave takto ale ludia mali iba hlinene domceky a pytamidy boli postavene veelmi davno takze tam sa neda hovorit len o egyptanoch )....to je ako by si povedal ze neandrtalec lovil mamuty sniperovjamess napísal:ako vies ze vtedajsi ludia neboli mudrejsi ako dnesni co sa tyka architektury?
-
pinacolada
Guru wannabe
p3bo:vystavba pyramid je objasnena.mam to v knihe.nje je to nic nadpozemske.prostriedky a schopnosti na to v tej dobe uz mali.ale otazka je preco vyzerali tak ako vyzerali a preco ich vlastne postavili...to s tym lietadlom.asi si naznacoval ze mimozemstania alebo ich lode vyzerali ako pyramidy.to ti j anevjem.mozno to je vymysel mozno nie.aj keby tak mi to je viac menej jedno.mna zaujma ako vznikol zivot ako taky?z coho?kedy?preco?....
-
P3Bo
Guru wannabe
pinacolada : No ano som tym chcel povedat len tolko ze podla mna niekto postupne ovplivnuje nas vyvoj .a ked mi niekto povie ze nie tak myslim ze poslednych 5000 rokov od ktorych zacali vznikat "vyspele " civilizacie ktore by to mohli zaznamenat zase nie je tak vela. Ale spat k teme: Dobre povedzme ze zivot vznika za extremnych podmienok kde sa vsetko anorganicke meni na organicke. Tu podla mna nastanu problemy : preco nie aj na inych planetach v nasej sustave ...vedci tusim odpovedaju na tuto otazku tym ze podmienky su tam nerpiaznive.... a teraz nech mi niekto povie co je priaznive a co nie (voda je priazniva a kyslik je priaznivy pokial viem avsak kyslik je odpad ktory sa v priebehu vekov nahromadil a tak sa preorientovali rastliny na dychanie kysliku namiesto oxidu uhliciteho ..na zaciatku bola nasa atmosfera cervena pretoze v nej bol prebytok oxidu uhliciteho ) ? Myslim ze ak by sa teraz z nasej zeme podel vsetok zivot a nezostala by tu ani bakteria (cisto teoreticky ) tak by sa zivot asi nevytvoril pre to lebo podmienky su az prilis priaznieve ? No nie ? Teoria abiogenezy je vyvratena ( z nezivej hmoty vznikaju zive organizmy ) . Takze by teoreticky zivot mohol vzniknut iba na planete s extremnymi podmienkami..tych je viac a ani na jednej doposial zisteny nebol ....takze asi vznika iba niekde v otvorenom priestranstve ...
priamo na asteroidoch .. myslim ze by to nebolo take nemozne ...mozno najpravdepodobnejsie 
-
uplink
VIP
- deisticka evolucia, [inteligentny design]
- darwin bol vyvrateny samym sebou, Ti co to neuznavaju su dost obmedzeni a nevedia si ani pozriet zopar dokumentov, kde je darwin vyvrateny samotnym darwinom [ziadna interpretacia, len pouzivanie citacii z knihy]. Darwin napisal ze ked sa vedecky [vedci, nie sarlatani] dokaze ze neplati jeden bod v jeho retazci evolucie, tak sa zruti cela jeho evolucia, vyvratili ich hned niekolko...
- moj nazor: svet vznikol zo zemiaku, aj vsetko co okolo seba vidime...proste zemiak

- darwin bol vyvrateny samym sebou, Ti co to neuznavaju su dost obmedzeni a nevedia si ani pozriet zopar dokumentov, kde je darwin vyvrateny samotnym darwinom [ziadna interpretacia, len pouzivanie citacii z knihy]. Darwin napisal ze ked sa vedecky [vedci, nie sarlatani] dokaze ze neplati jeden bod v jeho retazci evolucie, tak sa zruti cela jeho evolucia, vyvratili ich hned niekolko...
- moj nazor: svet vznikol zo zemiaku, aj vsetko co okolo seba vidime...proste zemiak
no, niekedy as zamyslam aj nad tym, ze co ak je na inej planete/galaxii tiez zivot (civilizacia), kde tak isto ako my, na Zemi, uvazuju nad moznym zivotom indeP3Bo napísal:No a potom sa ta teda spytam na otazku teraz si predstav zeby prezident USA vyhlasil ze videl UFO . Co by sa stalo ? Bol by mediami vytlaceny do uzadia ako blazon . Myslim ze mi uz aj keby sme to UFO videli tak v to neuverime pretoze by to bol prilis velky sok pre nas maly obmedzeny svet .
esteze ti ta gramatika tak ideskura3 napísal:hlavne ze vsetci pedofilny farary a aj cela cirkev su bez viny
uplink napísal:svet vznikol zo zemiaku, aj vsetko co okolo seba vidime...proste zemiak
-
pinacolada
Guru wannabe
-
jin
VIP
Som kresťan no na vznik sveta zastávam názor, že veda iba vysvetluje to, čo je napísané v Biblii. Čo sa týka evolúcie však /v rozpore so svojou vierou/ zastávam názor, že život na našu planétu bol prinesený z vesmíru.
No týmito otázkami som sa príliš nezaoberal, nakoľko ma zaujíma skôr história zdokumentovaná z relevantných prameňov /Biblia je zrejme diskutabilná/. V tejto téme je príliš mnoho otázok a pri diskusii nerád tápem...
No týmito otázkami som sa príliš nezaoberal, nakoľko ma zaujíma skôr história zdokumentovaná z relevantných prameňov /Biblia je zrejme diskutabilná/. V tejto téme je príliš mnoho otázok a pri diskusii nerád tápem...
-
P3Bo
Guru wannabe
Zalezi od pohladu ako sa na zivot pozeraspinacolada napísal:myslite ze existuje zivot aj na inach bazach ako na uhlikovej?a myslite ze je mozny zivot..hmm neviem ako to povedat..proste v duchovnej forme.ze my to nemozme chytiti ani vidiet ale proste je.neviem ci ma chapete...
//2jin: daj aj ty dalsiu z nevyriesitelnych otazok nejde o to kto ma pravdu ale o to aby si ziskal novy pohlad na vec, mozno su tu nejaky skryty odbornici
-
uplink
VIP
podla mna existuje to, cim sme napajani my na uhlikovej baze. To co v nas prudi a obklopuje nas, konzumujeme to a vyuzivame to, dalo by sa povedat ze je to vyjadrenim zivota v nas, ktory nevidime. Ale ci existuju nejake hmotne bytosti na inej faze ako uhlikovej, to je tazka otazkapinacolada napísal:myslite ze existuje zivot aj na inach bazach ako na uhlikovej?a myslite ze je mozny zivot..hmm neviem ako to povedat..proste v duchovnej forme.ze my to nemozme chytiti ani vidiet ale proste je.neviem ci ma chapete...
-
nejakymarko
Addict
Ja si myslim ze vsetko to vzniklo ako nejake velke domino....Boly tu vcetky zlozky kotre su aj dnes, ale boli v uplnom sulade, cize s nic nedialo...Ale niekto to dostal do pohybu...moze byt ze Boh...(ja aj v to verim) a jasne ze nevytvoril hned homo sapiens sapiens ale zacal sa niekolko milion rocny vyvin....toto si myslim ja...
-
pinacolada
Guru wannabe
tato tema prinasa zrejme iba same otazkyuplink napísal:podla mna existuje to, cim sme napajani my na uhlikovej baze. To co v nas prudi a obklopuje nas, konzumujeme to a vyuzivame to, dalo by sa povedat ze je to vyjadrenim zivota v nas, ktory nevidime. Ale ci existuju nejake hmotne bytosti na inej faze ako uhlikovej, to je tazka otazka
uff ja si dam asi dnes uz pauzu.hori mi mozog !
//pedrosino: JEZIS??uff tak to pocujem prvy krat aj od katolika
-
jin
VIP
P3Bo: Jedna z nich je napríklad jasný opis UFO v niektorých proroctvách. Napríklad Ezechiel.
Zoberte si to takto: Všade, kde sa človek údajne stretol s bohom, bol kopec, hora etc obklopený ohňom/búrkou a mohli naňho vstúpiťiba vyvolené osoby. V tom proroctve je to krásne vykreslené.
Otázka: Ako b ycirkev tieto zmienky vysvetlila??
Btw: Niesme OT??
//Edit: chrono: That's it
k+
Zajtra odpíšem podrobný citát z Biblie.
Zoberte si to takto: Všade, kde sa človek údajne stretol s bohom, bol kopec, hora etc obklopený ohňom/búrkou a mohli naňho vstúpiťiba vyvolené osoby. V tom proroctve je to krásne vykreslené.
Otázka: Ako b ycirkev tieto zmienky vysvetlila??
Btw: Niesme OT??
//Edit: chrono: That's it
Zajtra odpíšem podrobný citát z Biblie.
Nemyslíš http://sk.wikipedia.org/wiki/Ezechiel ?jin napísal:P3Bo: Jedna z nich je napríklad jasný opis UFO v niektorých proroctvách. Napríklad teraz si nespomeniem, zajtra doplnim.
Nemáš náhodou nejaký odkaz na tú tému? (lebo pravdupovediac som o ničom takom zatiaľ nečítal)uplink napísal:- darwin bol vyvrateny samym sebou...
-
jamess
Light Professional
pozor! egyptania boli (neviem ci je to spravne slovo) vyhubeni. Ked ich "vyhubili" tym znicili aj ich tajomstva. To mas ako tu zahadu s starorimskym(alebo starogreckym?) pocitacom na mapovanie hviezd tusim sluzil, proste nikde sa nikdy nic take nevidelo z toho obdobia zrazu bum toto, technologia odnikial sa da povedat(kedze sa nenasli ziadne ine pokial je mi zname).P3Bo napísal:Muselo by to nadvazovat na modernejsie technologie(napr zelezo potrebujes bane potom spracovat na to potrebujes uz nejaku tu vyzsie vyrobne vedomosti postavit vysoke pece a tak to by automaticky nastala otazka preco potom nestavali vsetky domy prave takto ale ludia mali iba hlinene domceky a pytamidy boli postavene veelmi davno takze tam sa neda hovorit len o egyptanoch )....to je ako by si povedal ze neandrtalec lovil mamuty sniperov
P3Bo (vratim sa k tym pyramidam) aj ked to je dost OT:
pyramidy postavili ludia a pouzili na to velmi jednoduchy chemicky princip ktory sa vola reaglomeracia kamena.
vytazili mekky vapenec z lomu, vyrobili z neho kasu a vyliali do formy s prisadami: kaolin, sol, natron a vapno. co potvrdzuje ako mohli byt tie kusy kamena tak presne zasadene vedla seba. cize sa na tom nepodielalo niekolko tisic otrokov ktory tlacili velatonove kvadre kazdym milimetrom vyssie a vyssie ale stacilo na to niekolko 100 robotnikov a par architektov kt vytvorili formu a a vypocitali mnozstvo odliatej zmesy. a potom uz iba pockat nech to zaschne a pracovalo sa dalej.
zdroj: plus 7 dni cislo 11/2007 strana 44-47
pyramidy postavili ludia a pouzili na to velmi jednoduchy chemicky princip ktory sa vola reaglomeracia kamena.
vytazili mekky vapenec z lomu, vyrobili z neho kasu a vyliali do formy s prisadami: kaolin, sol, natron a vapno. co potvrdzuje ako mohli byt tie kusy kamena tak presne zasadene vedla seba. cize sa na tom nepodielalo niekolko tisic otrokov ktory tlacili velatonove kvadre kazdym milimetrom vyssie a vyssie ale stacilo na to niekolko 100 robotnikov a par architektov kt vytvorili formu a a vypocitali mnozstvo odliatej zmesy. a potom uz iba pockat nech to zaschne a pracovalo sa dalej.
zdroj: plus 7 dni cislo 11/2007 strana 44-47
-
uplink
VIP
citat si ani moc nemohol vzhladom na to ze su len filmiky, z mojich najoblubenejsich:chrono napísal:Nemáš náhodou nejaký odkaz na tú tému? (lebo pravdupovediac som o ničom takom zatiaľ nečítal)
http://www.ordo.sk/pdf/katalog_OS_Pribeh_zivota_web.pdf
a
http://www.ordo.sk/pdf/katalog_OS_Otazka_povodu_web.pdf
Ak si odmyslis nabozenske motivy a ciele toho vydavatelstva [co narobis, su to krestania
enjoy