zdravim, mam otazku...
tlacia na mna ako poziadavku nepouzivat pri tvorbe webu JS(Jquery)
velmi vela veci sa uz da pekne zriesit cez CSS3
pr> http://www.alessioatzeni.com/CSS3-Cycle-Image-Slider/
atd..
chcem sa opytat co si o modernom webe bez JS myslite?
Web - bez JS - je to mozne?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Web - bez JS - je to mozne?
počet užívateľov bez zapnutého js je omnoho menší ako počet užívateľov so starým prehliadačom ktorý nepodporuje html5 a css3. Úplne zakázanie javascriptu na stránke je kravina
dik za nazor.
nejde o zakazanie, ale navrh webu v takej forme ze JS nebude vyzadovat.
nejde o zakazanie, ale navrh webu v takej forme ze JS nebude vyzadovat.
-
audiotrack
VIP
aha, tak to áno. To sú dve rôzne veci. Nepoužívať a používať ale v súlade s WAI je veľký rozdiel
pokial sa nieco da urobit v css tak, aby to fungovalo v pozadovanych browseroch, tak mi pride vo vseobecnosti rozumne pouzit css namiesto js. ale navrhovat web tak aby nebolo nutne pouzivat js je blbost.
-
weroro
Flash coder
Without JS alternatívy bývajú často určené iba pre niektoré mobilné zariadenia. Ale ja tiež robím vždy web tak aby sa dal použiť aj bez JS. Napr. je blbosť generovať menu pomocou JS a pod. lebo ak náhodou bude JS chýbať tak bude web nepoužiteľný. Ak je JS použité iba ako animačný prvok, tak nie je problém. Však ak nebude JS, tak sa to nebude hýbať ale ostatné fungovať bude. Ak tam pohyb potrebuš aj tak, tak áno, myslím, že CSS3 je dobrá možnosť.
mne je jasne, ze ano kadeco sa da obist bez pouzitia JS. Otazke je ci je to spravne - a lepsie riesenie.
zarucene viem povedat ze moja vyladena slideshow v css3 ma asi 50riadkov, kdez to v Jquery by mala predpokladom 20.
zarucene viem povedat ze moja vyladena slideshow v css3 ma asi 50riadkov, kdez to v Jquery by mala predpokladom 20.