Otázka je už v téme..odpovedajte hlavne tí ktorí máte s tým skúsenosti.
THX
Web kamera a DSL 512/128?Pojde to?
-
Designer
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Web kamera a DSL 512/128?Pojde to?
Davnejsie som mal taky isty net presne ten isty a kupil som si webku ale z vahanim ze to pojde pomali ale naopak bol som prekvapeny nejde to sice najlepsie ale ide to fajn s takym 2 sec . oneskorenim ale nie velmim sekanim .baworak napísal:Otázka je už v téme..odpovedajte hlavne tí ktorí máte s tým skúsenosti.
THX
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
spocitaj si aku maximalnu prenosovu rychlost ma kamera. pokial mas rozlisenie 640*480 pri 1fps, tak to mas 300kbps, nizsie rozlisenie = nizsia datova narocnost, vyssie fps (rozmunych aspon tych 10) = vyssia datova narocnost.baworak napísal:Otázka je už v téme..odpovedajte hlavne tí ktorí máte s tým skúsenosti.
THX
-
vladino001
Light Professional
Takato kalkulacia je naprosto nespravna. 640x480 = 307200, co je pocet obrazovych bodov. 1 obrazovy bode nie je jeden bit, vsak su tam aj nejake farby.t0m4s3 napísal:spocitaj si aku maximalnu prenosovu rychlost ma kamera. pokial mas rozlisenie 640*480 pri 1fps, tak to mas 300kbps, nizsie rozlisenie = nizsia datova narocnost, vyssie fps (rozmunych aspon tych 10) = vyssia datova narocnost.
Prenos z digitalnej kamery v drvivej vacsine pripadov prebieha v komprimovanej forme. Pri pouziti kvalitnej kompreseie (MPEG4) pasmo 300kbit/s staci na video prenos v kvalite VHS, t.j. 320x240bodov, 25fps.
DSL ako take nie je velmi dobra volba na prenos videa. Upload je na papieri velmi slaby, pricom v reali su dosahovane hodnoty este nizsie. Videl som vsak obrazky z bezpecnostneho kameroveho systemu prepchavane cez bandwidth 64kbit/s a vyzeralo to relativne dobre. Rozlisovacka bola slusna. Samozrejme, fps bolo dost slabe, ale pri tej rychlosti clovek naozaj nemoze bohvieco ocakavat.
Na prenos obrazkov z web kamery v solidnej kvalite staci podstatne nizsi datovy tok ako v pripade videa ako napr. TV vysielanie. Rozhodujuce tu je to, ze scena je viac-menej staticka, pohyb je len obcasny na popredi, takze kompresne algo dokaze fungovat podstatne efektivnejsie.