Webcamera nahodne zapinanie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Webcamera nahodne zapinanie

Príspevok od používateľa jorg22 »

Da sa nejak zistit ktory program naposledy pouzival webkameru? Dnes v noci sa mi stalo ze sa kamera zapla na sekundu a to som nic nerobil iba pozeral film. Najnovsi program co som instaloval bol QIP. Moze to byt sposobene tym?

Dalo by sa to nejak odsledovat co pouziva webkameru alebo aspon nastavit to aby sa ma vzdy pytalo ci moze zapnut webku?

Antivirusovy program mam a nic nenasiel.

Dakujem.
carlos santana
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Webcamera nahodne zapinanie

Príspevok od používateľa carlos santana »

si v riti. ruskí hackeri ťa už majú :-)
crack111
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa crack111 »

nemas nahodou installnutu beta verziu NODu ?
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

prelep webku kuskom ciernej pasky a mas pokoj :D
Reverser
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reverser »

balthier napísal:prelep webku kuskom ciernej pasky a mas pokoj :D
ja som mal podobny problem na BSD, vtedy pravdepodobne len detekoval zariadenie a pokusal sa najst vhodny ovladac pre webkameru. Vtedy som ju odpojil a vymontoval - problem sa vyriesil :roll: da sa to ale aj tou paskou prelepit, je to jednoduchsie a ak by si ju chcel niekedy potom este pouzit, bolo by rychlejsie len odlepit pasku ako montovat do pocitaca kameru naspäť. Ak je to desktop PC tak stačí len z konektoru odpojiť webkameru a problém by mal byť vyriešený, no v počítači môžeš mať stále nejaký vírus ktorý by okrem webkamery sledoval napríklad aj stlačené klávesy a odosielal ich niekam, preto si mozes skusit nainstalovat nejaky novsi aktualizovany antivirus, napriklad aktualny ESET, pripadne skusit pocitac prekontrolovat cez ComboFix, Zemana AntiMalware...
Pokial antivirusy nic nenajdu, odporucam nainstalovat program EtherApe, ktory graficky (celkom pekne :) ) zobrazuje aktivne spojenia. Ak ukoncis vsetky programy a zistis, ze na nejaku neznamu IP adresu sa posielaju nejake data, mozes mat v pocitaci nejaky neziaduci program. Ak by to bola rovnaka IP adresa, stačilo by nainštalovať nejaký firewall do ktorého sa môžu pridávať zablokované pripojenia, napríklad ESET Smart Security takýto firewall obsahuje, tam stačí potom iba pridať pravidlo, že odchádzajúce aj prichádzajúce dáta vedené k IP adrese xxx.xxx.xxx.xxx budú zablokovávané. Tiež sa môžeš pozrieť do priečinku "po spustení" v ponuke Štart, či tam nemáš nejaké potenciálne nechcené aplikácie, tiež by nebolo zlé, ak by si sa pozrel do vetvy H KEY CURRENT USER/SOFTWARE/MICROSOFT/WINDOWS/CURRENT VERSION/RUN a vetvy H KEY LOCAL MACHINE/SOFTWARE/MICROSOFT/WINDOWS/CURRENT VERSION/RUN , či sa náhodou nespäšťa vírus pri štarte. Ak tam nájdeš nejaké podozrivé súbory, zväčša v poslednom poli sa zobrazuje adresa, odkiaľ sa program spúšťa. Potom by stačilo iba túto adresu pozrieť a tak zistiť, čo je to za program. Ak je to nejaký neznámy program, odporúčam zazálohovať registre (ak by sa niečo poškodilo) a potom kľúč v registroch zmazať
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Viem že som paranoidný, ... no keď webku nepoužívam, vždy ju mám otočenú smerom k stene :lol: :lol:
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Lubonecko: prave si mi nasadil chrobaka do hlavy (tento vyraz neznasam).. Hned zajtra ju otocim a vytiahnem konektor :D :D
Napísať odpoveď