WIFI a Windows XP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
marecik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

WIFI a Windows XP

Príspevok od používateľa marecik »

nevie mi niekto povedať, či môže byť problém aj v tom že keď som pripojený na net cez wifi tak vždy po hodine mi padne net, potom sa odpojím a znova pripojím a znova net fičí ďalšiu hodinu.....teraz mam Windows XP, no mal som Windows Vista a take problémy som vôbec nemal...je pravda, že vtedy som mal net od iného providera a aj iný wifi router. Takže otázka ešte raz: Či môže akurát Windows XP byť príčina tých výpadkov ???
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: WIFI a Windows XP

Príspevok od používateľa hrban »

nastavenie wifi routra konkrétne DHCP tam je nastavené niečo ako seasson time a to bude asi na 1 hod tak to prepni na 24h lebo akonáhle ubehne tá hodina tak ťa reconnect-ne a potom ti pridelí inú IP (možno len vo vnútornej sieti ale aj tak ťa kickne z nejakej online hry resp. zastaví sa sťahovanie s error-om)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

A pripajas sa kam, na svoj domaci router??? Treba sledovat ping, cize si dat pingovat router, pingovat server na internete a tak zistis, ze ci je chyba niekde u teba alebo u providera.

Do prikazoveho riadku das nieco taketo, samozrejme s IP tvojho routra, AP, nejaky server na internete...:
ping 192.168.1.1. -t
ping sme.sk -t
Potom to treba sledovat, ze co sa stane po hodine, ze ci ta odpoji od tvojej siete. Daj vediet info a mozeme dalej pokracovat v rieseni problemu.
marecik
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa marecik »

hrban napísal:nastavenie wifi routra konkrétne DHCP tam je nastavené niečo ako seasson time a to bude asi na 1 hod tak to prepni na 24h lebo akonáhle ubehne tá hodina tak ťa reconnect-ne a potom ti pridelí inú IP (možno len vo vnútornej sieti ale aj tak ťa kickne z nejakej online hry resp. zastaví sa sťahovanie s error-om)
ee, v tom chyba nie je, mal som tam nastavene aj na hodinu, aj na den aj na tyzden, no po hodine vypadok netu bol stale

//autoeditácia príspevku (21 Jan 2010, 21:58)
hojko napísal:A pripajas sa kam, na svoj domaci router??? Treba sledovat ping, cize si dat pingovat router, pingovat server na internete a tak zistis, ze ci je chyba niekde u teba alebo u providera.

Do prikazoveho riadku das nieco taketo, samozrejme s IP tvojho routra, AP, nejaky server na internete...:
ping 192.168.1.1. -t
ping sme.sk -t
Potom to treba sledovat, ze co sa stane po hodine, ze ci ta odpoji od tvojej siete. Daj vediet info a mozeme dalej pokracovat v rieseni problemu.

ano, pripajam sa na svoj domaci router......ok skusim ping ak mi to este bude robit, lebo dnes som bol reklamovat router tak uvidim aku odpoved dostanem....ale ozvem sa :D

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2010, 21:46)
Problem vyrieseny :D
Dal som router na reklamaciu no neuzanli to lebo u nich sa ziadne vypadky necu cez Wifi neprejavili, no problem nevyriesili ani oni, akurat ze zresetovali router a nastavili tam povodne nastavenia a to bolo vsetko.
Ked som ho doma znova zapojil, a nastavil svoje nastavenia, tak potom po case a roznych obmenach nastaveni zistil, ze preoblem bol v zabezpeceni siete.Ja som si dal WPA2, neskor aj iba WPA, ak som mal taketo zapezpecenie tak vypadky boli pravidelne, takze som si musel dat WEP :( , no dal som si aj filtrovanie MAC adries a nevysielanie signalu....Dufam ze sa mi nikto nenapoji, ked musim mat iba take zapezpecenie, lebo inak by vypadky som mal znova a to aj tak neviem preco, ale budis

Dakujem Vam aj tak za Vase rady
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

marecik: To, ze WPA/WPA2 vypadava moze byt sposobene chybou firmware, slabym procesorom alebo aj tym, ze zle spolupracuje s tvojim zariadenim. Pri reklamacii by to mohlo dojst do takeho stadia, ze by argumentovali, ze vypadky u nich neboli ziadne a tvoje zariadenie nie je komaptibilne z routrom, za co oni nemozu.
Napísať odpoveď