WIFI a Windows XP
WIFI a Windows XP
nevie mi niekto povedať, či môže byť problém aj v tom že keď som pripojený na net cez wifi tak vždy po hodine mi padne net, potom sa odpojím a znova pripojím a znova net fičí ďalšiu hodinu.....teraz mam Windows XP, no mal som Windows Vista a take problémy som vôbec nemal...je pravda, že vtedy som mal net od iného providera a aj iný wifi router. Takže otázka ešte raz: Či môže akurát Windows XP byť príčina tých výpadkov ???
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: WIFI a Windows XP
nastavenie wifi routra konkrétne DHCP tam je nastavené niečo ako seasson time a to bude asi na 1 hod tak to prepni na 24h lebo akonáhle ubehne tá hodina tak ťa reconnect-ne a potom ti pridelí inú IP (možno len vo vnútornej sieti ale aj tak ťa kickne z nejakej online hry resp. zastaví sa sťahovanie s error-om)
-
hojko
Site Admin
A pripajas sa kam, na svoj domaci router??? Treba sledovat ping, cize si dat pingovat router, pingovat server na internete a tak zistis, ze ci je chyba niekde u teba alebo u providera.
Do prikazoveho riadku das nieco taketo, samozrejme s IP tvojho routra, AP, nejaky server na internete...:
ping 192.168.1.1. -t
ping sme.sk -t
Potom to treba sledovat, ze co sa stane po hodine, ze ci ta odpoji od tvojej siete. Daj vediet info a mozeme dalej pokracovat v rieseni problemu.
Do prikazoveho riadku das nieco taketo, samozrejme s IP tvojho routra, AP, nejaky server na internete...:
ping 192.168.1.1. -t
ping sme.sk -t
Potom to treba sledovat, ze co sa stane po hodine, ze ci ta odpoji od tvojej siete. Daj vediet info a mozeme dalej pokracovat v rieseni problemu.
ee, v tom chyba nie je, mal som tam nastavene aj na hodinu, aj na den aj na tyzden, no po hodine vypadok netu bol stalehrban napísal:nastavenie wifi routra konkrétne DHCP tam je nastavené niečo ako seasson time a to bude asi na 1 hod tak to prepni na 24h lebo akonáhle ubehne tá hodina tak ťa reconnect-ne a potom ti pridelí inú IP (možno len vo vnútornej sieti ale aj tak ťa kickne z nejakej online hry resp. zastaví sa sťahovanie s error-om)
//autoeditácia príspevku (21 Jan 2010, 21:58)
hojko napísal:A pripajas sa kam, na svoj domaci router??? Treba sledovat ping, cize si dat pingovat router, pingovat server na internete a tak zistis, ze ci je chyba niekde u teba alebo u providera.
ping 192.168.1.1. -t
ping sme.sk -t
ano, pripajam sa na svoj domaci router......ok skusim ping ak mi to este bude robit, lebo dnes som bol reklamovat router tak uvidim aku odpoved dostanem....ale ozvem sa
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2010, 21:46)
Problem vyrieseny
Dal som router na reklamaciu no neuzanli to lebo u nich sa ziadne vypadky necu cez Wifi neprejavili, no problem nevyriesili ani oni, akurat ze zresetovali router a nastavili tam povodne nastavenia a to bolo vsetko.
Ked som ho doma znova zapojil, a nastavil svoje nastavenia, tak potom po case a roznych obmenach nastaveni zistil, ze preoblem bol v zabezpeceni siete.Ja som si dal WPA2, neskor aj iba WPA, ak som mal taketo zapezpecenie tak vypadky boli pravidelne, takze som si musel dat WEP
Dakujem Vam aj tak za Vase rady
-
hojko
Site Admin
marecik: To, ze WPA/WPA2 vypadava moze byt sposobene chybou firmware, slabym procesorom alebo aj tym, ze zle spolupracuje s tvojim zariadenim. Pri reklamacii by to mohlo dojst do takeho stadia, ze by argumentovali, ze vypadky u nich neboli ziadne a tvoje zariadenie nie je komaptibilne z routrom, za co oni nemozu.