Pada ti signal aj ked si na priamu viditelnost s ap ? Skus netstumbler a pomeraj si silu signalu co sa deje s tym apckom, ci kolise signal priamo na nom, alebo je tam velke rusenie, alebo je blizko ine ap alebo nieco ine. Meraj pri apcku aj v inych miestnostiach.
No kym sa pobavis, par rieseni na uvod:
- v pripade vigora (neviem ci aj inych dsl routrov) nestiha zdroj napajat vsetko co je v tej skatuli (nemaju to doriesene s napajanim...) odpojit lan uzivatelov, mozno pomoze a akurat som sa docital ze to moze byt aj drivermi na wifi siwtovku vid
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=59432
- zmen polohu apcka, nech nie je na zemi ani blizko steny, aspon 0,5 m od stien, vecsia vzdialenost nie je na zahodenie, niekedy
- zmen prenosovu rychlost ap, kazda rychlost ma urcitu modulaciu a moze lepsie znasat dane rusenie, ale na ukor nastavenej rychlosti, no niekedy ide ta siet aspon stabilnejsie a v konecnom dosledku rychlejsie.
802.11b
DBPSK @ 1 Mbps
DQPSK @ 2 Mbps
CCK @ 11 & 5.5Mbps
802.11g:
OFDM @ 54, 48, 36, 24, 18, 12, 9, & 6Mbps
- a na zaver by som aj zabudol malu samozrejmost, zmena kanalu 1-13 kde je najmensie rusenie a pocet apciek, (mne sa osvedcili, aj ked na kanali nieco bolo, 1 a 13 ch lebo maju polovicu sirky pasma bes nosnych z inych kanalov, ale zalezi od okolnosi)
Mozte kludne doplnit, ak vas nieco napadne bo sa vam tu nieco nepozdava. caffte