Wifi + Iphone

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
saj
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Wifi + Iphone

Príspevok od používateľa saj »

Známy ma interner na PC od nejakého poskytovateľa ICSS http://www.icss.sk/tarify a má vlastne anténu na dome a niečo spomínal z vykrývačom. No nevie či ma modem, nerozumie sa otmu. Myslím si že má ale mikrovlné pripojenie ale neviem.Ale zase hovoril že kábel strká do PC takže neviem A chce sa cez iPhone napojiť vlastne na ten domáci PC, dalo by sa to, ale neviem ani čo má za internet v podstate, nejaká rada ako zistiť čo presne má a či sa tam dá aktivovať wifi na tom nete čo má aby sa pripojilcez IPhone ? Ak bude mať modem tak bude v ňom treba nastaviť povolenie wifi
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi + Iphone

Príspevok od používateľa cORP. »

Sajmon napísal:Známy ma interner na PC od nejakého poskytovateľa ICSS http://www.icss.sk/tarify a má vlastne anténu na dome a niečo spomínal z vykrývačom. No nevie či ma modem, nerozumie sa otmu. Myslím si že má ale mikrovlné pripojenie ale neviem.Ale zase hovoril že kábel strká do PC takže neviem A chce sa cez iPhone napojiť vlastne na ten domáci PC, dalo by sa to, ale neviem ani čo má za internet v podstate, nejaká rada ako zistiť čo presne má a či sa tam dá aktivovať wifi na tom nete čo má aby sa pripojilcez IPhone ? Ak bude mať modem tak bude v ňom treba nastaviť povolenie wifi
ked chce mat na iphone internet cez wifi staci kupit router ci uz lan alebo dsl podla toho aky ma net , a klasicky nastavit ipcky prepojit s pc a cez wifinu sa napojit na iphone nic tazke investicia cca 1000sk
MrGizmof
King
King

Príspevok od používateľa MrGizmof »

No síce to je dobrá hatlamatina ale napíšem čo ti môže pomôcť :D
ICSS ide cez WIFI takže nemusí ani kupovať modem, môže hneď vyhladať sieť a napojiť sa pomocou mena a hesla.
Ak by to nedajbože išlo cez mikrovlnku čo neviem čo je, tak skús aj tak to prvé, ak nič, kúpiť wifi modem a pripájať sa naň.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

filip102 napísal:No síce to je dobrá hatlamatina ale napíšem čo ti môže pomôcť :D
ICSS ide cez WIFI takže nemusí ani kupovať modem, môže hneď vyhladať sieť a napojiť sa pomocou mena a hesla.
Ak by to nedajbože išlo cez mikrovlnku čo neviem čo je, tak skús aj tak to prvé, ak nič, kúpiť wifi modem a pripájať sa naň.
mikrovlnka je hovorovo povedane wifi :wink:
saj
Addict
Addict

Ak by mal niečo cez kábel, a router, resp. modem, stačí hodiť adresu IP : napr. 192.168..... do browsera a nastaviť wifi ..
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:Ak by mal niečo cez kábel, a router, resp. modem, stačí hodiť adresu IP : napr. 192.168..... do browsera a nastaviť wifi ..
to sa teraz pytas alebo hovoris co vies ? pretoze neviem presne urcit zaklad vety
saj
Addict
Addict

Tak bol som tam stavený. Z antény na streche mu ide jeden kábel priamo do PC a tým pádom mu fičí internet na PC. Kúpil si wifi router, internetový kábel zapojil do routru, ďalší kábel do routru do LAN1, ale zase nešiel interet na PC. Iphone bol nastavený dobre, podľa pripojenia....
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:Tak bol som tam stavený. Z antény na streche mu ide jeden kábel priamo do PC a tým pádom mu fičí internet na PC. Kúpil si wifi router, internetový kábel zapojil do routru, ďalší kábel do routru do LAN1, ale zase nešiel interet na PC. Iphone bol nastavený dobre, podľa pripojenia....
ak je pripojeny pc k routeru do ktoreho ide vedenie internetu predpokladam ze je to lan kabel s koncovkou rj-45 ktory smeruje do konektoru wan, cez internetovy prehliadac akykolvek zadaj ip routeru mal by byt v papieroch defauldne to byva tusim 192.168.1.1 ak bude pozadovat heslo a meno tak obe vacsinou su admin , dostanes sa do nastavenia routera tam si zvolis podla toho ci ma staticku ip alebo aktivnu a zadas vsetko co pozaduje, tieto informacie provider urcite poskytol, nastavis router sa restartuje ak sa nic nestane skus si restartnut aj pc a malo by to ficat pripadne ak nebude povolene wifi v menu routeru treba ho zapnut ale defauldne by malo byt prikladam jeden clanok na router komplet od A po Z
je to sice natavenie routeru wifi ale je tam aj to co potrebujete vlastne vy

Kód: Vybrať všetko

http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=9366&Itemid=96&limit=1&limitstart=0

Kód: Vybrať všetko

http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7543&Itemid=59&limit=1&limitstart=1
saj
Addict
Addict

Zle sme sa pochopili. On nepoužíva router na to, aby sa pripojil k internetu. Jemu stačí kábel ktorý ťahá odniekaľ zo strechy a ten zastrčí to PC zozadu. A tak mu behá net. No lenže nevie ako sa cez wifi napojiť s tým iphonom, tak si kúpil wifi router, prepojil to, ako som písal vyššie no lenže net na PC "zhasol''
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sajmon napísal:Zle sme sa pochopili. On nepoužíva router na to, aby sa pripojil k internetu. Jemu stačí kábel ktorý ťahá odniekaľ zo strechy a ten zastrčí to PC zozadu. A tak mu behá net. No lenže nevie ako sa cez wifi napojiť s tým iphonom, tak si kúpil wifi router, prepojil to, ako som písal vyššie no lenže net na PC "zhasol''
praveze sme sa velmi dobre pochopili ved ten router musi nastavit na ipcky nie ? on nevie len tak ze ma dresovat prave na jeho pc signal internetu treba routeru zadat ipcky, dns , getway a podobne ak router podporuje dhcp staci zapnut a v pc nastavit vyhladat internetove pripojenie automaticky bez zadavania udajov priamo router ich bude pamatat
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Samozrejme musis ten router nastavti do modu "bridge", pretoze konektivitu ako taku ti zabazpecuje nejake zariadenie, z ktoreho ide kabel a je spojene s antenou a o ktorom ani nevies, cize tebe ide z anteny po kabli hned signal (net), teda musis router nastavit tak, aby sa choval ako switch, kedy bude len dalej zdielat signal do ostatnych portov a cez wifi. Ak to nastavis a stale to nepojde, skus potom ten kabel z anteny vopchat nie do WAN na routri ale do jednoho z tych 4roch portov.

A ked ti teraz NET na PC nejde, tak akoze na iPhone cez wifi ti ide??, alebo si len pripojeny vo wifi sieti bez netu.
Napísať odpoveď