WiFi modem??
-
HiddenUser
Medium Star
WiFi modem??
Caute, toto je co? http://www.upc.cz/internet/modemy/wifi_modem/ ved modemy nemaju wifi, len routre, nie nahodou? 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: WiFi modem??
nie len routre, aj môj mobilTheComputerMan napísal:Caute, toto je co? http://www.upc.cz/internet/modemy/wifi_modem/ ved modemy nemaju wifi, len routre, nie nahodou?
-
HiddenUser
Medium Star
Sak to je iste - zariadenia co maju wifi.. 
-
audiotrack
VIP
presne tak, a toto je jedno z tých zariadení čo majú wifiTheComputerMan napísal:Sak to je iste - zariadenia co maju wifi..
-
HiddenUser
Medium Star
myslis wifi modem? sa mi nejako nezda, to pocujem prvy krat ze wifi modem 
-
audiotrack
VIP
Je to obyčajný modem ako každý iný, ale zariadenie k nemu pripojíš cez wifi a nie káblom. Čo je na tom ako nemožné? Wifi modemov je kopec. Ak si to ešte nepočul, aspoň vidno aké máš v tejto oblasti nedostatky.
-
HiddenUser
Medium Star
A aký je potom rozdiel medzi WiFi modemom a WiFi routrom?
-
audiotrack
VIP
taký istý ako medzi (klasickým, káblovým) modemom a (klasickým, káblovým) routrom
http://www.differencebetween.net/object ... nd-router/
http://www.differencebetween.net/object ... nd-router/
vidím, že to tu je samý odborník
preto by som vás rád poprosil o radu.. čo sa týka sveta počítačov a IT technológií nie som príliš zdatný a moja "IT vzdelanie" sa pohybuje na úrovni bežného používateľa, ktorý si dokáže akurát tak počítač zapnúť a vypnúť..
doma mám internet klasický cez kábel (káblový modem bez wifi), avšak to nám doma dosť komplikuje život, keďže je nás na počítač veľa, resp. každý už má svoj notebook, tablet, smartfón a pod., preto je už pre nás mať v dome Wifi priam existenčná záležitosť.. preto by som potreboval poradiť, ako to dosiahnuť? ak si povedzme že kúpim wifi router je možné ho prepojiť s mojim káblovým modemom, resp. si musím kúpiť rovno nový modem s wifi a ten starý modem (bez wifi) vyhodiť? keď nám pred niekoľkými rokmi zavádzali internet, technik mi vtedy núkal modem s wifi, avšak prišlo nám to dosť drahé, tak sme sa rozhodli len pre klasický káblový modem.. teraz je už však iná situácia a už to ľutujem.. aj teraz má môj prevádzkovateľ v ponuke wifi modemy, avšak len samotný modem by ma stál 90 eur, plus cena za inštaláciu a keď si na nete pozriem ceny wifi routerov, tak mi to príde o dosť prestrelené.. viem to teda vyriešiť takto? dá sa to vyriešiť kúpou wifi routera, ktorý by sme prepojili so starým modemom? bude to fungovať? dík za radu a ešte raz sorry za moju počítačovú negramotnosť... 
staci ti hocijaky wifi router
router, aby si bol v obraze, sluzi nieco ako "rozdvojka" akurat s tym ze pripojene zariadenia za nim niesu viditelne z internetu...su na vlastnej LAN sieti ktora vdaka tomu routru ma pristup na internet
no a ked k tomu mas aj wifi, tak len namiesto kabla sa pripajas aj wifickom
router, aby si bol v obraze, sluzi nieco ako "rozdvojka" akurat s tym ze pripojene zariadenia za nim niesu viditelne z internetu...su na vlastnej LAN sieti ktora vdaka tomu routru ma pristup na internet
no a ked k tomu mas aj wifi, tak len namiesto kabla sa pripajas aj wifickom
ďakujem ti veľmi pekne za odpoveď. síce som len laik, ale tak trochu chápem, že aký je rozdiel medzi modemom a routerom. tak laicky z môjho pohľadu je modem zariadenie, ktoré vlastne sprostredkuje pripojenie na internet a router je ako píšeš rozdvojka, ktorá slúži na pripojenie viacerých PC, či? takže vlastne, aby som mal doma Wifi, nepotrebujem kupovať nový modem s wifi, ale stačí mi router s wifi a ten pripojiť na starý káblový modem, ok? ak je to tak, tak super. idem hneď kupovať. vieš mi aj poradiť nejaký napr. z Alzy, resp. iného eshopu, ktorý stojí zato a je za rozumnú cenu? aby som nekupoval nejakú somarinu... dík
PS: patch kábel si asi treba zohnať dodatočne, či nie? v balení asi nebude, to by som chcel asi veľa, či?
patch kabel? to je co? myslel si sietovy kabel nie? ten v baleni zvykne byt
mozem ten router kupit aj k UPC netu, nepotrebuje klonovanie MAC adries?
routre dokazu klonovat MAC adresu uplne bezne, dokonca aj tie lacnejsie
ale uz nejaky ten piatok po pripojeni inej MAC na modem sa po restartovani routra sam prepise na dialku
uz to proste nemaju take obmedzene
ale uz nejaky ten piatok po pripojeni inej MAC na modem sa po restartovani routra sam prepise na dialku
uz to proste nemaju take obmedzene
no dnes mi ten router doručili, hneď som ho vybalil a nakonfiguroval, prvotné nadšenie však zmizlo hneď, keď som sa skúšal pripojiť v iných miestnostiach v mojom rodinnom dome (najprv s mobilom potom aj s PC)... v miestnosti o poschodie nižšie (strop a 1 stena) intenzita signálu slabá (2 čiarky z 5, aj mobil aj PC), v miestnosti hneď vedľa cez chodbu (vzdialenosť cca 5-6 metrov, 2 steny) intenzita slabá (3 čiarky, mobil 1 max. 2), v miestnosti-obývačke po uhlopriečke cez chodbu (2 steny, cca 8 metrov) intenzita slabá, signál sa stráca, na mobile sa v podstate nedá ani pripojiť..
signál je dobrý akurát v miestnosti, kde mám PC s umiestneným routerom.. a to mi je tak na 2 veci..
dá sa to nejak riešiť? dá sa nejako ovplyvniť sila signálu? alebo to mám odpojiť a hodiť do koša? skôr než som sa rozhodol pre kúpu tohto routra som si prečítal niekoľko recenzií a práve každý chválil silu a intenzitu signálu, dokonca aj v rodinnom dome.. môže to byť ovplyvnené napr. hrúbkou stien? alebo je chyba v routri, ktorý nedokáže signálom pokryť 7-8 metrový okruh?
to wladas: mal si pravdu, kábel bol súčasťou balenia..
to wladas: mal si pravdu, kábel bol súčasťou balenia..
-
hojko
Site Admin
Ak si kupil TP-LINK TL-WR841N, ktory ma 20dBm vykon a 2x5dBm anteny, tak neverim tomu, ze nemas signal o miestnost vedla. Problem bude zrejme v nastaveni, takze si pozri, ci je nastaveny na maximum, pripadne zmen kanal pri wifi.
jj, kúpil som presne ten typ.. môžeš mi aj prosím ťa poradiť, kde si to pozriem... cez prehliadač som sa prihlásil do manažmentu routra, ale som z toho jeleň, že kde sa to dá skontrolovať.. sorry, nie som veľmi počítačovo zdatný..