Wifi router AirLive WL-5460AP v2 - Problém

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Tomáško
Star
Star

Wifi router AirLive WL-5460AP v2 - Problém

Príspevok od používateľa Tomáško »

Ahojte, kupil som si tento WiFi router AirLive WL-5460AP v2.
Mám problém že neviem ako ho spravne nastavit,nastavil som ho podla seba a dam do routra internetovy kabel a do routra tyk modry a z routre do PC ale cez ten kabel nejde internet na pc teda na normalnej ip aku mam na pc na routry mam nastavenu tu co mam na PC.Ked dam vyhladat internet cez ipod touch tak vsetko ide.Ked dam vyhladat cez N95 nahodi imafex stranku a napise ze nemam zaplateny internet pritom je zaplateny.A na ked sa na wifi pripajam nootebookom pripoji ale internet nejde.Viem ze je problem tu (obrazok)
Neviete my pomoct ako to tam nastavyt
Moja IP na pc
10.1.36.102
255.255.255.0
10.1.36.100
10.1.36.100
213.215.80.2
Na obrazku je to v originalnom nastaveny ked resetnem router ale ked je odzakladu anstaveny nedokaze sa pripojit nato ipod any N95 ale cez ten modry kabel na pc ide.
A ja chcem aby my islo cez ten modry kabel do pc a aby som sa mohol pripojit ipodom a pripadne na wifi ak sa pripoji sestra z nootebookom prinajhorsom nemusi ist cez modry kabel ale aby islo notebook sa pripoji na wifi aj ipod naraz vopred dakujem
Vdaka.
Prílohy
:(
:(
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

Ach jo další inteligent. Aspoň napíš ako si pripojený na net cez wifi alebo ako bo modrý káblik mi nič nehovorí.
Btw s hentakým routrom veľa nevymyslíš max čo môžeš spraviť je že ho nastavíš do AP módu IP dáš tak ako máš na PC čiže IP dáš IP na PC brána nebude 0.0.0.0 ale 10.1.36.100 a DNS nastavíš tak isto ako máš PC
potom zapneš DHCP a budeš sa môcť pripájať ale iba cez wifi čiže iphone a sestrin PC by mali ísť ale PC potom cez další kábel nepôjde budeš to musieť vyriešiť dokúpením PCI wifi karty.Teda ak som správne pochopil problém.
Tomáško
Star
Star

Príspevok od používateľa Tomáško »

nepomohlo na tomto nastaveny co si tu pisal nejde internet any na ipode
a ten DHCP mam ako nastavyt 10.1.36.100 az 10.1.36.200 ??
a ten modry kabel som mislelobciajny kabel ktory strcis do routra a do pc a net ide tiez do routra
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

od zakladu cele zle :) sory ale napis mi kedtak na icq a mozeme to prebrat lebo zjavne vobec nemas sajn co kde nastavit :)
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Precitaj si posledne 2 strany vsetko je tam vysvetlene :wink:

http://www.hojko.com/mikrovlnny-interne ... 96-45.html
aly
Novice
Novice

Re: Wifi router AirLive WL-5460AP v2 - Problém

Príspevok od používateľa aly »

hell-o guys... mal som rovnaký problém a hral som sa s tým celú sobotu (pekne povedané)... najprv som nevedel rozchodiť wifi a už keď sa mi podarilo prepnúť tento "AirLive WL-5460AP v2" konečne do módu AP-čka, tak som sa do neho nevedel dostať a nakonfigurovať napr. heslo na wifi

nechce sa mi toto písať na každú jednu stránku, ktorá je na tomto fóra, či hoc aj celom internete... prečítal som si veľa rád, ktoré mi boli tak na dve veci, kým som neprišiel na toto... takže to pls prekopčite, kde sa len dá, aby to pomohlo aj ostatným, ktorí mali rovnaký problém

základom je dobre reštartovať router do defaultných nastavení... na oficiálnej stránke som sa dočítal, že najprv je potrebné držať RESET tlačítko dovtedy, kým nezačne blikať kontrolka Status... potom ho treba pustiť a znova stlačiť a od tohto momentu si až rátať 10 sekúnd (lepšie je aj viac), počas ktorých toto tlačítko držíme a potom pustíme... ak sa vám toto podarí, tu začína môj návod (je to písané na Windows 7, takže užívatelia XP-čka si budú museť trošku pohladať tie veci možno inde, ale vlastne ide o to isté):

1, prepojte router a komp cez LAN - cez wifi sa nedostanete do nastavení
2, otvorte Centrum sietí
3, klik na Lokálne pripojenie
4, Vlastnosti
5, klik na Internet Protokol Version 4 (alebo ktorý máte hlavný) a potom jeho Vlastnosti
6, klik na Použiť túto adresu IP a zadajte tam toto:

Adresa IP: 192.168.100.100
Maska podsiete: 255.255.255.0

7, OK, Zavrieť, Zavrieť
8, teraz by mala fungovať adresa 192.168.100.252 - zadajte ju do internetového prehliadača a otvorí sa vám stránka AirLive s nastaveniami routeru
9, po dokončení nastavení nastavte naspäť vo Vlastnostiach spomínaného Internet Protokolu Version 4 na Získať adresu IP automaticky - ak tam necháte to 192.168.100.100, nebudete sa vedieť pripojiť cez LAN na iné routere, modemy a možno ani na LAN-ku z tohto AirLive... proste toto nastavenie slúži len, ak sa potrebujete dostať do routeru a nastaviť ho nejako, a hneď potom to treba ale vrátiť naspäť na automatiku

super, takže mne toto naozaj zachránilo nervy a pomohlo mi to... ak to takisto niekomu pomôže, budem rád ak mi pošle jednoduché "ďakujem za AirLive" na [email protected]
Napísať odpoveď