Ahojte
Neviem, ci mi budete vediet poradit, ale bol by som vam vdacny za akekolvek rady/napady. Momentalne som na dlhsie obdobie odkazany na internetove pripojenie, ktore je limitovane na dva loginy. Rad by som tuto limitaciu nejako "obisiel", aby som mohol naraz napojit aj ine zariadenia ako laptop - napr. telefony atd., bez nutnosti sa odhlasovat a znovu prihlasovat, co je niekedy velmi neprakticke (hlavne ak potrebujem byt online na viacerych zariadeniach naraz). Problem je, ze pristup k internetu je podmieneny napisanim mena/hesla na webstranke po otvoreni internetoveho prehliadaca a teda jednoduche zapojenie wifi routra mi v tomto pripade zrejme nepomoze.
Mam fyzicky pristup ku zabezpecenemu routru, ktory zabezpecuje wifi pripojenie pre cely byt, ale nedostanem sa donho cez PC (je zaheslovany). Neda sa ani restartovat. Existuje nejaky sposob, ako by som mohol nanho cez kabel napojit este jeden wifi router, ktory by bol permanentne pripojeny na jeden z dvoch loginov a ja by som sa pripajal na net cez neho?
Dakujem vopred za vsetky rady!
Wifi router na siet s prihlasovanim cez web rozhranie
Re: Wifi router na siet s prihlasovanim cez web rozhranie
neviem ci som ta spravne pochopil--- najjednoduchsie riesenie je od poskytovatela poziadat viac konektov....
dalsia moznost je nastavit PC ako AD hoc .... potom by si sa mal pripajat ostatnymi zariadeniami na ten PC ,,, ale ci to pojde aj cez wifi neviem ... wifi router by ti mal tiez pomoct .. (nie adsl router) v podstate zadas meno a heslo do routra a mal by si sa pripoji ... otazka je ze ked ta poskytovatel takto obmedzuje ma to urcite aj zmluvne aj technicky zabezpecene ... takze aby si sa nedostal do neprijemnosti v podobe pokuty alebo vypovedania zmluvy(v lepsom pripade).. alebo zmen ineho poskytovatla....
dalsia moznost je nastavit PC ako AD hoc .... potom by si sa mal pripajat ostatnymi zariadeniami na ten PC ,,, ale ci to pojde aj cez wifi neviem ... wifi router by ti mal tiez pomoct .. (nie adsl router) v podstate zadas meno a heslo do routra a mal by si sa pripoji ... otazka je ze ked ta poskytovatel takto obmedzuje ma to urcite aj zmluvne aj technicky zabezpecene ... takze aby si sa nedostal do neprijemnosti v podobe pokuty alebo vypovedania zmluvy(v lepsom pripade).. alebo zmen ineho poskytovatla....
Dik za odpoved. No, moja situacia je taka, ze som teraz dlhodobo pracovne v zahranici spolu s dalsim kolegom a byvame v apartmane, ktory je sucastou hotela... V zmluve s hotelom mame internetove pripojenie, ale iba jeden login na osobu - t.j. jedna osoba nemoze byt online na viac ako jednom zariadeni. Tym, ze by sa mi tato limitacia podarila obist by som teoreticky nemal mat ziaden problem, nakolko aj teraz sa mozem odhlasit z laptopu a prihlasit na smartfone, ale pride mi to v dnesnej dobe uz znacne neprakticke, smiesne, az nelogicke...
Viem, ze wifi routre maju moznost login/password, ale problem je, ze kedze toto je "hotelovy" internet, tak najprv musim otvorit web browser (Firefox, Chrome...) a ist na akukolvek webstranku. Namiesto tejto webstranky sa mi otvori prihlasovacia webstranka tohto internetu a tam vyplnim svoje meno/heslo a pripojim sa na net. Nemyslim, ze nejaky wifi router ma moznost prihlasit sa cez taketo web rozhranie, ale ak sa mylim, tak by to bolo idealne riesenie!
Viem, ze wifi routre maju moznost login/password, ale problem je, ze kedze toto je "hotelovy" internet, tak najprv musim otvorit web browser (Firefox, Chrome...) a ist na akukolvek webstranku. Namiesto tejto webstranky sa mi otvori prihlasovacia webstranka tohto internetu a tam vyplnim svoje meno/heslo a pripojim sa na net. Nemyslim, ze nejaky wifi router ma moznost prihlasit sa cez taketo web rozhranie, ale ak sa mylim, tak by to bolo idealne riesenie!
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ak si kúpiš wifi router ktorý má funkciu wifi bridge (funkcia WDS) tak ho môžeš pripojiť káblom na svoj notebook. Na notebooku nastavíš zdielanie internetového pripojenia, spravíš si premostenie medzi wifi adaptérom a ethernetom a router prehodíš do modu bridge. Nastavíš mu iný kanál ako má wifi na ktorú sa pripájaš a skryješ mu ssid (aby ti to nenašli tak ľahko) a ostatné zariadenia budeš pripájať potom na wifi z tohto routeru. Prvé prihlásenie spravíš z notebooku, a potom ho necháš zapnutý. Teoreticky by to fungovať malo, investícia okolo 20-25€.
router čo toto všetko dokáže je napríklad tento: http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr841nd-d155296.htm
ak ale nepotrebuješ n-kový, stačí ti aj lacnejší. Skryť SSID dokáže každý router, a WDS majú routre tak od cca 15€ vyššie
router čo toto všetko dokáže je napríklad tento: http://www.alza.sk/tp-link-tl-wr841nd-d155296.htm
ak ale nepotrebuješ n-kový, stačí ti aj lacnejší. Skryť SSID dokáže každý router, a WDS majú routre tak od cca 15€ vyššie
Dakujem za odpoved. Predpokladam, ze ak notebook musim pripojit na net cez wifi, potom aj router, cez ktory sa budem pomocou toho nastavenia pripajat, bude pomalsi ako by mohol byt, kedze pripojenie pojde de facto cez dve wifi (wifi do notebooku a wifi z notebooku cez router). Bohuzial, notebook ma samozrejme len jednu ethernet pripojku a teda asi nie je mozne spravit to nijako inac. Predpokladam teda, ze N-kovy router mi v tom pripade bude zbytocny.
..AD-hoc je pre teba najednoduchsie riesenie...
Ok, vies mi prosim vysvetlit co myslis tym "AD-hoc"? Viem co znamena vyraz ad-hoc, ale asi nie v tomto kontexte...strapaty napísal:..AD-hoc je pre teba najednoduchsie riesenie...
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ze si spravis zo svojho kompu "router" ci uz klasicky cez win rozhranie a ad-hoc alebo cez nejaky program na to urceny.. napr Connectify, PC bude musiet byt stale zapnute.