wifi+router problem
wifi+router problem
Som si kupil notebook a chcem ho doma spojit wifi s routrom na ktorom je dsl-sko. Podarilo sa mi ich zosietovat to vsetko bezi ako ma len mi nejde net... neviete v com by bol zadrhel??
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
mas do toho routeru pripojeny aj iny pc? cez wifi/alebo lanKeso napísal:takze mam to dhcp, a uz som pisal ze to v poho zosietovane je takze dhcp na nootebooku frci OK, a dokazem pignut router aj hocijaky komp v sieti len my nefrci net...bude to urcite nejake nastavenie v routri lenze do toho som ja lama
ak ano a ide ti na nom internet tak si pozri ci ti nahodou ten dsl router len automaticky neprideluje DNS servery....
skus ich nastavit rucne... imho to bude fakt nejaka drobnost
mathev: na router je lan pripojeny stolny pc a dns -ska mam vsade nastavene rucne na OPEN DNS a na stolnom pc net fici
snake2: na co rucne nastavovat gateway ked to sam router nastavi aj nastvil... ved dhcp funkcuje
//OK mozte
problem solved prisiel ku mne kamos a sa mi pohral s routrom a problem bol v tom ze na lanke som mal len striktne asociovanie mac add s ip takze notas nedostal ip lebo jeho mac tam nebola zaregistrovana takze fakt prkotina sa normalne
dik vsetkym
snake2: na co rucne nastavovat gateway ked to sam router nastavi aj nastvil... ved dhcp funkcuje
//OK mozte
-
mathev
Star
jak ti to mohlo pridelit ipcku a pingovat pocitace v sieti ked si tam mal mac filter? neni to trochen blbost ?Keso napísal:mathev: na router je lan pripojeny stolny pc a dns -ska mam vsade nastavene rucne na OPEN DNS a na stolnom pc net fici
//OK mozteproblem solved prisiel ku mne kamos a sa mi pohral s routrom a problem bol v tom ze na lanke som mal len striktne asociovanie mac add s ip takze notas nedostal ip lebo jeho mac tam nebola zaregistrovana takze fakt prkotina sa normalne
dik vsetkym
-
Traktorista
Guru
je to riadna blbost,...mathev napísal:jak ti to mohlo pridelit ipcku a pingovat pocitace v sieti ked si tam mal mac filter? neni to trochen blbost ?
ked raz mas nastavene ze pusti do siete len preddefinovane MAC adresy, tak sa nemoze stat ze pusti aj zariadenia mimo zoznamu do siete, ale uz na net ich nepusti,.. teda zakladny MAC filter nemohol byt zapnuty,.. mozno to tam bolo nejako blizsie definovane alebo co...
Takze pre lepsie vysvetlenie v LAN moznostiach som mal moznost Spojit IP s MAC> a tam STRIKTNE SPOJENIE cize bola tam len ip stoloveho
ked som sa pripajal cez wifi IP som dostal ale neshareoval sa net neviem akym sposobom a preco on to nastavil len na ZAPNUTE a mac ADD s IP tam pribudla ja sa do toho nevyznam pre mna je hlavne ze mi net ide na notasi. typ routra tam je ked budete mat zaujem tak si to mozte pozret... neskor pridam aj screeny
ked som sa pripajal cez wifi IP som dostal ale neshareoval sa net neviem akym sposobom a preco on to nastavil len na ZAPNUTE a mac ADD s IP tam pribudla ja sa do toho nevyznam pre mna je hlavne ze mi net ide na notasi. typ routra tam je ked budete mat zaujem tak si to mozte pozret... neskor pridam aj screeny