Wifi Router

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Wifi Router

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim pani,

prosím vás, poraďte mi nejaký spoľahlivý router s dobrým pokrytím, za nie veľa peňazí :D

Nemám nejaké špeciálne požiadavky, snáď len nech má lepšie pokrytie, ako moj súčasný On Networks N150 a keby podporoval VPN, bolo by to fajn

Cenový limit cca 30e

Zaujal ma celkom router Xiaomi, ale zistujem, či v podobnej cene neviem zohnať niečo podobné, na čo by som nemusel mesiac čakať

Ďakujem
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Wifi Router

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ja mam xiaomi router 3 a som max spokojny. kup ho ked tak z bazosu jeden chlapik predava xiaomi veci a nie nejako extra draho
mobiloman
Light Star
Light Star

Wifi Router g/n s dobrým vyhľadávaním najlepšieho kanálu

Príspevok od používateľa mobiloman »

zdravim, má niekto reálnu skúsenosť s wifi routerom g/n ktorý má autovyhľadávanie najlepšieho kanálu ktoré naozaj funguje ako má?
kamarát (50+) potrebuje do bytu, stále má problém s wifi pripojením na zariadeniach kvôli rušeniu (ano viem že existuje ac štandard na 5GHz, on nemá notebook s AC wifinou)
jeho zakladny router ASUS RT18 (alebo niečo podobné) má problém s preladením kanálu, chvíľu bol pokoj keď som mu nastavil manuálne 13ku kanal ale opat rovnaky problem
Kamarat si to sam nevie prestavit ked sa to stane, automod nefunguje podla predstav a mne sa behat s androidom a aplikaciou pre vyber aktualne vhodneho kanalu a nastavovat to stale nechce...

Prosim ma niekto dobru skusenost s niektorym routerom do 35eur ktory toto zvlada bez problemmov pripadne ine riesenie? (kabel nie je riesenie)

edit: 13ka kanal fungovala ako jedna z mala, asi nikto nechce 13ku :D
dakujem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Co myslis, ze ten router hlada, ze aky kanal je volny, aky sa neprekryva alebo ake je tam rusenie??? Na zaklade coho zisti rusenie, mozno tak na zaklade signalu, ktory kolise podla toho kde sa nachadzas. Ak sa teda nachadzas vedla routra, tak mas signal plny a ak si o dve izby vedla, tak ten signal bude zly... a tu cakas, ze sa router sam preladi, lebo mas slaby signal alebo niekto zo susedov pouziva kanal, ktory sa prekryva??? Smola.
mobiloman
Light Star
Light Star

Hojko: čakám že keď aplikácia na androide dokáže určiť ktorý kanál je aktuálne najvhodnejší (voľný) tak to nejaký router dokáže tiež samozrejme v závislosti od zariadení ktoré sú na neho pripojené
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja mam xiaomi router 3 a ten dokaze sam urcit ktory kanal je pren najvhodnejsi.
mobiloman
Light Star
Light Star

Arkaz: akurat som objednal pre seba xiaomi router 3G vo vypredaji na Gearbeste za 26€ myslim ze 3ka bez vypredaja stoji tiez 26€ ta by mu stacila (asi aj mne :D )
mas s tym reaalnu skusenost ze si mal problem v panelaku a vyriesil ti ho tento router?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja idem prave 3ku dat prec a kupit 3g ale len kvoli 1gbit linke kvoli NAS. nie problem s obsadenostou kanalov som zatial nemal byvam na dedine tu to nieje tolko citit :)
a kde si nasiel.tu 3g za 26€? pozeram gearbest a nevidim ju je za 37€. nejaky kupon?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mobiloman: Aplikacia na mobile to urcuje podla coho??? Predpokladam, ze sa prepne do rezimu klient, oskenuje okolite siete a podla toho co chyti urci kanal. Kedze sa dnes pouziva na vacsine zariadeni 40MHz sirka pasma, tak sa neprekryva kanal 3 a 11. V pripade 20MHz je to 1, 5, 9 a 13. Celkovo je sirka kanalov v Europe od 1 po 13 cca 82 MHz, takze tam nie je co vymysliet. V 5 GHz pasme je to az 19 ci 20 kanalov, ktore sa neprekryvaju. USB 801.11a stoji od dakych 12 eur, nieco lepsie okolo 20 eur. Alebo ma moznost umiestnit router na lepsie miesto na ktorom bude mat lepsi signal.
nejakymarko
Addict
Addict

Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hej ale to je za 36€ tych 26€ uz nieje akcia kupon bol na fontech. pockam si na dalsi kupon :D
nejakymarko
Addict
Addict

ja som kupil necely mesiac do zadu obyc trojku, tak dufam, ze nebudem sklamany :D
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

urcite nebudes. Ja som s trojkou fakt spokojny len teraz ako som kupil to NAS som si povedal ze prerobim doma siet na 1Gbit. Inak spravovanie na dialku a tieto ficurky su super =) sila Wifi signalu je fakt paradna. ak by ti niekde kolisala tie male wifi repeatre kupis po 6€ v akcii a tie vacsie za 12 tusim.
mobiloman
Light Star
Light Star

hojko: neviem podla coho to robi ale funguje to, preto sa pytam na konkretne skusenosti s nejakym routerom

arkaz: ano bolo 20kuponov cez fontech, ja som objednal s poslednym ale niekto ma predbehol tak mi platba nepresla ale pisal som im ze mi kupon zobralo ale nedovolilo zaplatit tak mi manualne fakturu vystavili ktoru som zaplatil s vypredajovou cenou, akurat ze web interface je len v cinstine ale apka je aj v anglictine, 3ka ma aj anglicky web interface vraj

mne ide hlavne o bezstarostnost (aby mu to proste frcalo a router si nasiel najlepsiu moznu volbu) a rozumnu cenu nakolko to nebudem pouzivat ja ale ako som spominal kamarat ktory nie je moc it friendly

notebook s wifi AC kupovat kvoli tomu nebude este ho mozem skusit ukecat aby si kupil wifi AC stick - neviem ci nebude problem so signalom lebo notebook pouziva v posteli takze wifistick s antenou neprichadza do uvahy a malicky bez antedy a este na 5Ghz neviem ci bude mat signal v spalni...

zatial dik, asi mu poziciam ten moj xiaomi 3G a ak bude fachat kupim mu 3ku

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2018, 19:30)
kurnik akurat dnes bolo 50kuponov na xiaomi router 3 za 20ecok a uz su fuc
Romeo2006
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Romeo2006 »

Pekný deň chalani!
Nechcem zakladať novú tému, tak sa pripojím sem, snáď nebude nikomu vadiť. Do teraz som mal 500/ 500 mb internet, ale teraz si to zvýšil na 1000/1000 mb. Aj keď mám 1000 mb router, mám pocit, že v skutočnosti taký výkon nepodáva, keďže net mi ide len o trošku rýchlejšie jak pred tým. Router mám vyše 2 roky, šlape vynikajuco, bez jediného problému ASUS RT-N18U.
Takže hľadám niečo už s 5Ghz samozrejme. Na cene mi až tak moc nezáleží, radšej si priplatím za kvalitu. Má pokryť cca 80m3 panelový byt. A čo je dôležité, nech je diskrétny, nech nie je nejaký monštrum :D
Neviem, či poznáte AmpliFi, celkom sa mi pozdáva.
Ďakujem
Prílohy
Snímka obrazovky 2018-01-05 o 17.40.29.png
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Zdravím, rovnako nechcem zakladať ďalšiu tému, tak píšem sem. Doteraz som používal TP Link 841N, no idem kupovať nový a potreboval by som poradiť. Bol by som rád, ak by mal lepšie pokrytie ako terajší, nejaké extra funkcie nepotrebujem, no ak by nejaké mal, bolo by fajn. Cena ideálne okolo 30€, ale ak by mal stáť za to, tak aj okolo 40€.

Ďakujem :)
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa pippo »

Ja som kupoval tento https://www.alza.sk/netis-wf2780-d4473618.htm#popis najma kvoli pokrytiu. V 2-podlaznom dome mam aj na prizemi 4/5 paliciek ci uz na mobile alebo NB (2,4Ghz). Router je umiestneny na 2.poschodi v miestnosti, ktora je uplne v rohu domu.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Romeo2006

pri asuse by som zostal

https://www.alza.sk/asus-rt-ac1200g-d4010734.htm

//autoeditácia príspevku (01 Nov 2018, 9:23)
androidak - novy ti moze ale aj nemusi pomoct, potrebujes dostat signal na ine podlazie?, ten tplink co pouzivas ma 2x5db anteny, mohoil by ti pomoct router kde je lepsie cpu a le nie je to pravidlo

https://www.alza.sk/asus-rt-n12-ver-di- ... .htm#popis
androidak
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa androidak »

Signál potrebujem len na jednom podlaží, urobil som aj taký jednoduchý obrázok. Ide mi o to, aby bolo pokrytie čo najlepšie a signál tiež. Napr. tam vpravo dole, keď sedím presne tam, kde je tá bodka, mám dve paličky, keď sa posuniem o meter doprava, za roh, mám tam jednu, občas ani to. Vtedy mi ani nenačíta video a pod. Router musí zostať tam, kde je. Skúšal som ho presunúť na iné miesto, ale nikde to nebolo dobre. Ani neviem, kde by som dal nejaký extender, nikde by to nemalo význam, alebo by to bol len minimálny prínos. Druhý router asi nebude využitý, vypadáva mu signál, často ho treba reštartovať. Hlavne preto zaň hľadám náhradu.

Dvere sú všade otvorené
× Modrá - wifi router
× Žltá - miesto, kde sa používa wifi
Prílohy
wifi_mapa.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Natiahni si tam kábel a zapoj druhý router.
Napísať odpoveď